Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε η επέμβαση του ισραηλινού στρατού στο Estelle
Επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων τώρα στο πλοίο Estelle. Κρατική πηγή αναφέρει ότι δεν θα αφήσουν το Estelle να πλησιάσει περισσότερα από τα 12 ναυτικα μίλια στη Γάζα (Pics+Vid)
Η επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων στο πλοίο Estelle άρχισε. Το σουηδικό Καράβι για τη Γάζα  μεταδίδει ότι δέχεται επίθεση από ισραηλινές δυνάμεις. Πέντε-έξι στρατιωτικά πλοία το έχουν περικυκλώσει και στρατιώτες με μάσκες προσπαθούν αν επιβιβαστούν στο πλοίο. Κρατική πηγή αναφέρει ότι δεν θα αφήσουν το Estelle να πλησιάσει περισσότερα από τα 12 ναυτικά μίλια στη Γάζα.
Νωρίτερα, ο Λουκάς Σταμέλλος, μέλος της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για την Γάζα", ανέφερε πως υπάρχουν 6 Ισραηλινά σκάφη μπροστά από Estelle το οποίο έχει περικυκλωθεί από δελφίνια. Τα 6 Ισραηλινά σκάφη είναι σε μεγάλη απόσταση.
 
Στην αποστολή συμμετέχουν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο ιστιοφόρο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
Το πλοίο απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία και κατά τη διαδρομή του σταμάτησε σε 12 ευρωπαϊκά λιμάνια. Στόχος του είναι να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, σπάζοντας τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.
Δείτε χάρτη με τη πορεία του πλοίου
Πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία να μην πάρουν μέρος στην αποστολή.
«Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές, όπως και η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας», σημείωνε το ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος.
Στις ελληνικές υπογραφές που στηρίζουν την αποστολή του «Estelle» συγκαταλέγονται αυτές των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Αλέξη Τσίπρα, όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων.
*Βίντεο από το Omnia TV
 http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/to_estelle_plhsiazei_tis_aktes_sth_gaza_ths_palaistinhs.1975876.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: