Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Να αναρτηθείΜenelaos Myrillas @fosphotos.com
Μenelaos Myrillas @fosphotos.com
1 εικόνα
«Καλούμε τις Ενώσεις, να ανταποκριθούν στο λαϊκό αίσθημα και να παροτρύνουν τους δημοσιογράφους, να απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας.»
Αυτό το «Γερμανίδας» το βρίσκω αρκετά ήπιο, όταν ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας αντιπαραβάλλεται στην ανέχεια με πλήθος εκφράσεων. Από την «αρχιλύκαινα» μέχρι το «πατημένο στρούντελ», η ελληνική δημοσιογραφία έχει υψώσει το ανάστημα στον κατακτητή. Ήρθε και η ώρα να βάλει και το κεφάλι μέσα στο χώμα, αν βέβαια υπακούσει στις προτροπές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Η ΠΟΕΣΥ ζητεί η σχετική ανακοίνωση να αναρτηθεί, μεταδοθεί και δημοσιευθεί. Ειλικρινά θα κάνω ό,τι μπορώ. Την αναρτώ στον τοίχο μου, τη δημοσιεύω στο site και σας ζητώ να τη μεταδώσετε.
«Η καγκελάριος της Γερμανίας αποτελεί την αρχιτέκτονα των Μνημονίων, που ισοπεδώνουν την κοινωνία και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Η επίσκεψή της εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκβιασμού του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ώστε να δεχτεί τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα κοινωνικής γενοκτονίας. Για τον λόγο αυτό, η κ. Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα από την πλειονότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε τις Ενώσεις, να ανταποκριθούν στο λαϊκό αίσθημα και να παροτρύνουν τους δημοσιογράφους, να  απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας.»

Καλό; Περί ορέξεως... Ευτυχώς, ακόμα, σε αυτή τη χώρα εμείς είμαστε ελεύθεροι να δημοσιεύουμε απόψεις και τα συνδικαλιστικά όργανα ανακοινώσεις αν και αυτό δεν γίνεται πάντα απολύτως σεβαστό. Και πράγματι, η ΠΟΕΣΥ μπορεί να έχει δίκαιο ή τέλος πάντων, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπίζεται την ορθότητα της άποψης της. Εκείνο που δεν δικαιούται να κάνει είναι να αποφασίζει τι πρέπει να καλύψει ο δημοσιογράφος και τι δεν πρέπει. Ομοίως δεν δικαιούται να προτρέπει τους δημοσιογράφους σε απόκρυψη ειδήσεων. Δεν είναι παράνομο. Είναι αντιδεοντολογικό. Βλακώδες. Και  φασιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: