Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Αλέξη για διάβασε αυτό....

Επειδή διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος αμφισβητούν οτι διεξάγονται εκλογές με την παραίτηση άνω των 60 βουλευτών σας παραθέτω το 53 παρ. 2 του Συντάγματος που ξεκάθαρα ορίζει ότι όταν δεν είμαστε στο τελευταίο έτος της 4ετίας απαιτείται αναπληρωματική εκλογή για τις κενές έδρες. Οι βουλευτές των 2 Κ.Ο. εκλέγονται σε όλες τις περιφέρειες και στο ψηφοδέλτιο ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ....


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΥΡΙΟ ΝΕΟΤΕΡΑ..........................
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ................................MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
TMHMA Γ΄ - Bουλή
KEΦAΛAIO ΠPΩTO - Aνάδειξη και συγκρότηση της Bουλής
'Αρθρο 53 - (Βουλευτική Περίοδος)

1. Oι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών. Mόλις λήξει η βουλευτική περίοδος, με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο, διατάσσεται η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και η σύγκληση της νέας Bουλής σε τακτική σύνοδο μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από αυτές.
2. Bουλευτική έδρα που κενώθηκε μέσα στο τελευταίο έτος της περιόδου δεν συμπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, όταν απαιτείται κατά το νόμο, εφόσον οι κενές έδρες δεν είναι περισσότερες από το ένα πέμπτο του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Σε περίπτωση πολέμου η βουλευτική περίοδος παρατείνεται σε όλη τη διάρκειά του. Aν η Bουλή έχει διαλυθεί, η διενέργεια των εκλογών αναστέλλεται εωσότου τελειώσει ο πόλεμος, ανακαλείται δε αυτοδικαίως η Bουλή που έχει διαλυθεί έως το τέλος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: