Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Ο απελπισμένος Σαμαράς μαζί με τους Βενιζέλο-Κουβέλη αποτελειώνουν τις τράπεζες με εκβιαστικά deals-παρασκήνιο σοκ!

H  απελπισμένη κυβέρνηση Σαμαρά αναζητεί επικοινωνιακό σωσίβιο στα αγχωμένα τραπεζικά  και πιο συγκεκριμένα σ΄αυτό της Εθνικής με την Eurobank που απεκάλυψε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" με πρώτη ανάρτησή μας στις 11.30 το βράδι της Πέμπτης.
Πρόκειται για μια απεγωσμένη κίνηση της κυβέρνησης η οποία είναι ανίκανη να ιδιωτικοποιήσει τους διαπλεκόμενους οργανισμούς και τις κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ και επιχειρεί να κρατικοποιήσει τις τράπεζες καταστρατηγώντας κάθε έννοια ελέυθερης αγοράς.
Ήδη κυκλοφορεί έντονα μια φήμη που θέλει την διοίκηση της μιας εκ των δύο τραπεζών να έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διοικητικών στελεχών της άλλης ώστε να προχωρήσει η συμφωνία και όλα αυτά με τις ευλογίες της αμήχανης κυβέρνηση των πάσης φύσεως λιστών και ληστών και USB sticks!
Ήδη σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκονται την Παρασκευή στο Χ.Α. οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, με «φόντο» τα σενάρια που εμφανίζουν τις δύο πλευρές ως πρωταγωνιστές ενός νέου τραπεζικού deal.

Η Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 9,17%. Η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη με τη μετοχή στα 1,15 ευρώ (+5,50%), με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να διαμορφώνεται σε 635,89 εκατ. ευρώ.

Για τη μετοχή της ΕΤΕ, που βρέθηκε νωρίτερα στο +5,97%, η διαπραγμάτευση ανεστάλη με τη μετοχή στα 2,10 ευρώ (+4,48%), ενώ η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας διαμορφώνεται σε 2 δισ. ευρώ.

Η είδηση ότι το deal έχει κλείσει πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από όπου και αναπαρήχθη σε άλλα μέσα στο διαδίκτυο.
κουρδιστό πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: