Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

O πρωθυπουργός που θα πει ναι στα φάρμακα –δολοφόνους δεν είναι Έλληνας!


Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Οκτωβρίου 11, 2012
Eρώτηση – καταπέλτη κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την ανεκδιήγητη απαίτηση της Μέρκελ να περικοπούν οι ζωές των Ελλήνων!
Ο κύριος Νικολόπουλος αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τα πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά που απαιτεί ο τόπος, αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα απαίτησε από τον Αντώνη Σαμαράνα υιοθετήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσίαχωρίς καν αναφορά επωνυμίας φαρμάκου, παρά το γεγονός ότι υπουργείο, γιατροί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι αντίθετοι σε μια πρακτική που θα έχει ολέθριες συνέπειες.
Στην ερώτηση του κ. Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό γίνεται αναφορά στις 20.000 ελληνικές οικογένειες που θα μείνουν στο δρόμο, αν τελικά συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση στο έγκλημα.
Διότι όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, αν γίνουν πράξη οι απειλείς- απαιτήσεις της κ. Μέκρελ, το επώνυμο ελληνικό φάρμακο, με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ, δε θα μπορεί να ανταγωνιστεί ταανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές σε χώρες του Τρίτου κόσμου.
Έτσι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα κλείσουν και οι 20.000 οικογένειες που τρέφει σήμερα ο κλάδος θα μείνουν στο δρόμο.
Παράλληλα στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος θέτει το άλλο μεγάλο θέμα που προκύπτει από τα εγκληματική σχέδια της κ. Μέρκελ που είναι φυσικά ο κίνδυνος της Υγείας των Ελλήνων πολιτών.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διερωτάται το προφανές:
Εφόσον ο ΕΟΦ παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού και υποδομών ποιος θα ελέγξει τα ανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές (και κυρίως οι γερμανικές) σε χώρες του τρίτου κόσμου (όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές).
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για σκευάσματα που τόσες και τόσες φορές έχει αποδειχθεί είτε ότι δε θεραπεύουν τις ασθένειες, είτε ότι προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τέτοιου ανώνυμου γενόσημου αντικαταθλιπτικού της ισραηλινής Teva που, μόλις πριν από λίγες μέρες, αποσύρθηκε από την αμερικανική αγορά γιατί προκαλούσε μέχρι και τάσεις αυτοκτονίας!
Επίσης, ο βουλευτής αναρωτιέται τι ρόλο μπορεί να παίζει, στην πρωτοφανή επιμονή της Μέρκελ να περάσει τη ρύθμιση για τα φάρμακα-δολοφόνους, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων Ratiopharm εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον ισραηλινό κολοσσό ανώνυμων γενοσήμων Teva.
Διαβάστε τις δύο σχετικές ερωτήσεις του κ. Νικολόπουλου: 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Θέμα: Εντολή Μέρκελ… λουκέτο στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.
Η κοινή πολιτική της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο χώρο της υγείας, οδηγεί σε λουκέτο τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες και  20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία και ενώ μάλιστα ο οικονομικός στόχος που τέθηκε για τον έλεγχο και τελικά την δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιτεύχθηκε και παρόλα αυτά  προχωράτε στη λήψη νέων μέτρων στον κλάδο της  φαρμακοβιομηχανίας.
Συγκεκριμένα, την επόμενη της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας, ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, σχετικά με τη δήλωση της περί απολύτως κοινής πολιτικής στο χώρο της υγείας. 
Η αλήθεια είναι, ότι διάβασα άρθρα και αναλύσεις, που είναι κάτι από παραπάνω από πειστικές και τεκμηριωμένες θα έλεγα. Κοινός όλων  παρανομαστής είναι το λουκέτο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Ποιος θα απαντήσει στον Ελληνικό λαό εάν παίζει ρόλο σε αυτή την απόφαση – σε συνδυασμό με το ταξίδι αστραπή της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ – το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενόσημων Ratiopharm εξαγοράστηκε προ ενάμισι έτους από τον Ισραηλινό κολοσσό φαρμάκων Tevaq.
Οι πολίτες αγωνιούν και ρωτούν, σε ποιες χώρες παρασκευάζονται τα γενόσημα φάρμακα, ισχύει ότι πολλά εκ των γενόσημων φαρμάκων, παρασκευάζονται σε χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα αυτών.
Επειδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων αγνώστου προελεύσεως, ποιότητας παρασκευής και αποτελεσματικότητας, καθώς επίσης και με τον τρόπο εφαρμογής της δραστικής ουσίας,  που θίγει άμεσα τον μοναδικό στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και παράλληλα υγιή κλάδο, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Κατόπιν τούτων ΕΡΩΤΑΣΘΕ  κε Πρωθυπουργέ:
  1. Ισχύει το γεγονός ότι η εφαρμογή της δραστικής ουσίας θα γίνει βάσει των οδηγιών της τρόικας (συνταγογράφηση μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου), οδηγώντας έτσι τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο λουκέτο και τις 20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία, αφού δε θα μπορούν να συναγωνιστούν τους πολυεθνικούς κολοσσούς που διατηρούν γραμμές παραγωγής σε τριτοκοσμικές χώρες;
  2. Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΦ δεν είναι σε θέση,  λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών, να ελέγξει ούτε το 5% των σκευασμάτων που εισέρχονται στη χώρα, άρα και την πληθώρα των αγνώστου προελεύσεως γενόσημων φαρμάκων που θα εισαχθούν στην Ελλάδα, προκείμενου να καταναλωθούν από το μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα;
                                                                                                          Ο ερωτών βουλευτής
                                                                                                     ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
                                                                                          ( Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.)
            
ΕΡΩΤΗΣΗ 2
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
& ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θέμα: Εντολή Μέρκελ… λουκέτο στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.
Η κοινή πολιτική της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο χώρο της υγείας, οδηγεί σε λουκέτο της Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες και  20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία.
Συγκεκριμένα, την επόμενη της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας, ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο σχετικά με τη δήλωση της περί απολύτως κοινής πολιτικής στο χώρο της υγείας.  Η αλήθεια είναι ότι διάβασα άρθρα και αναλύσεις που είναι κάτι από παραπάνω από πειστικές και τεκμηριωμένες θα έλεγα. Κοινός όλων  παρανομαστής είναι το λουκέτο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Επειδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων αγνώστου προελεύσεως, ποιότητας παρασκευής και αποτελεσματικότητας, καθώς επίσης και με τον τρόπο εφαρμογής της δραστικής ουσίας,  που θίγει άμεσα τον μοναδικό στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και παράλληλα υγιή κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ερωτάσθε τα εξής:
  1. Σε ποιες χώρες παρασκευάζονται τα γενόσημα φάρμακα; Να κατατεθεί η σχετική λίστα. 
  2. Ισχύει ότι πολλά εκ των γενόσημων φαρμάκων παρασκευάζονται σε χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα αυτών;
  3. Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΦ δεν είναι σε θέση,  λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών, να ελέγξει ούτε το 5% των σκευασμάτων που εισέρχονται στη χώρα, άρα και την πληθώρα των αγνώστου προελεύσεως γενόσημων φαρμάκων που θα εισαχθούν στην Ελλάδα, προκείμενου να καταναλωθούν από το μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα;
  4.  Ισχύει το γεγονός ότι η εφαρμογή της δραστικής ουσίας θα γίνει βάσει των οδηγιών της τρόικας (συνταγογράφηση μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου), οδηγώντας έτσι τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο λουκέτο και τις 20.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτές στην ανεργία, αφού δε θα μπορούν να συναγωνιστούν τους πολυεθνικούς κολοσσούς που διατηρούν γραμμές παραγωγής σε τριτοκοσμικές χώρες;
  5. Μήπως παίζει ρόλο σε αυτή την απόφαση – σε συνδυασμό με το ταξίδι αστραπή της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ – το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενόσημων Ratiopharm εξαγοράστηκε προ ενάμισι έτους από τον Ισραηλινό κολοσσό φαρμάκων Tevaq
  6. Ο οικονομικός στόχος που τέθηκε για τον έλεγχο και τελικά την δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιτεύχθηκε; Εάν ναι, τότε γατί προχωράτε στη λήψη νέων μέτρων στον κλάδο της  φαρμακοβιομηχανίας; 
                                                                                                          Ο ερωτών βουλευτής
                                                                                                     ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
                                                                                          ( Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.)
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: