Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Βόμβα:Δεν ψηφίζει τις αποκρατικοποιήσεις ο Θάνος Μωραΐτης


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 24, 2012

Δήλωση-«βόμβα» ανήρτησε στο Διαδίκτυο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο που μειώνει τη συμμετοχή του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής εμμένοντας στην απόφαση που έλαβε το κόμμα κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση: «Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας περνά μόνο από διαδικασίες που θα εγγυηθούν την απόλυτη διαφάνεια και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Κάθε αποκρατικοποίηση πρέπει να περνά ξεχωριστά από την Ολομέλεια της Βουλής. Τις επόμενες ώρες πρέπει να έρθει φέρει σχετική τροπολογία που θα κατοχυρώνει θεσμικά διαδικασίες διαφάνειας. Οτιδήποτε άλλο δεν στέκει και κυρίως το νομοσχέδιο δεν περνάει…».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος επισήμανε στον κ. Στουρνάρα ότι θα πρέπει το υπουργέιο να φέρει τροπολογία ώστε κάθε αποκρατικοποίηση να περνά πρώτα για ενημέρωση και έγκριση από την ολομέλεια.

Τότε ο υπουργός ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι μια τέτοια προσθήκη δεν βοηθά την διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων καθώς δεν απλοποιεί τις διαδικασίες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να έχουν καρπούς και δεν αποκλείεται ο κ. Στουρνάρας να προχωρήσει σε ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: