Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Ρήξη Καμμένου – Δημαρά


Σε μια επιθετική ενέργεια προς την πλευρά του Πάνου Καμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προέβησαν χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και βουλευτής Β” Αθηνών Γιάννης Δημαράς και ο βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης του κόμματος Γαβριήλ Αβραμίδης. Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν στην οικονομική επιτροπή της Βουλής αίτημα προκειμένου να μην παρακρατείται υπέρ των ΑΝΕΛ το 10% της αποζημίωσής τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα δύο κόμματα στο πλαίσιο της συνεργασίας τους είχαν συμφωνήσει, πως όλη
η κοινοβουλευτική ομάδα θα απέδιδε το 10% της αποζημίωσης υπέρ του κόμματος. Στην περίπωση των δύο βουλευτών που προέρχονται από το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η αποζημίωση θα επέστρεφε στο ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.Την υποχρέωση τους αυτή οι ΑΝΕΛ  δεν την έχουν εκπληρώσει, όπως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν έχουν υλοποιήσει ούτε τη συμφωνία περί ισότιμης συνεργασίας των δύο κομμάτων η οποία περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές , λήψη μέρους της κρατικής επιχορήγησης από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.
Στο Άρμα Πολιτών υπάρχει κλίμα δυσαρέσκεια, καθώς τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Δημαράς όσο και ο κ. Αβραμίδης  δεν γνώριζαν την πρόταση Καμμένου για ομαδική παραίτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ για να προκληθούν εκλογές, ενώ γενικότερα δεν υπάρχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, όπως προβλέπεται και στην αρχική συμφωνία των δύο κομμάτων.
ΝΙΚ
Πηγή: Axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: