Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Καμπούρογλου: Κι όμως ήταν άνθρωπος των Βρετανών


Εκτύπωση E-mail
08-10-2012 16:39:41 Όπως ήδη έχει αναφέρει το defencenet.gr σήμερα βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου. Ήτανε ο άνθρωπος που ήξερε για το διεφθαρμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ των ετών 1997-2001. Όντας ο σύνδεσμος με το ρωσικό παρακράτος επί Γιέλτσιν, που ξήλωσε εν συνεχεία ο Β.Πούτιν, και του κυβερνητικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
Αποκόμησε τεράστια κέρδη σε συνεργασία με τον Άραβα μεγαλέμπορα όπλων Φουάντ, πουλώντας μέχρι και σε τιμές 50% χαμηλότερα τα ρωσικά οπλικά συστήματα S300 PMU-1 στην Κύπρο και τα TOR M1  σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β.Καμπούρογλου όπως και ο Φουάντ είχαν στενές σχέσεις τουλάχιτον με τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και διέθεταν και βρετανικά διαβατήρια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ανέλαβαν οι άνθρωποι του Β.Πούτιν τα συγκεκριμμένα οπλικά συστήματα που είχαν πουληθεί επί της προηγούμενης  ηγεσίας του στρατιωτικού - βιομηχανικού συμπλέγματος στη Ρωσία αποφάσισαν να αναδιαρθρώσουν το σύνολο της διαδικασίας προμήθειας οπλικών συστημάτων από την Ρωσία!


Χαρακτηριστική είναι η ρήση του πρώην υφυπουργού αμυντικής βιομηχανίας Μ. Ντιμίτριεφ ο οποίος μιλώντας για το θέμα σε Έλληνες αξιωματούχους είχε πει:
"Επρόκειτο για μια "μαύρη" εποχή για την Ρωσία. Έμποροι όπλων λεηλατούσαν από όλο τον κόσμο, λεηλατούσαν για ένα κομμάτι ψωμί υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα και εν συνεχεία τα πουλούσαν πανάκριβα σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Γι'αυ΄το ανέλαβε το κράτος απευθείας τον έλεγχο των πωλήσεων των συστημάτων που κατασκευάζει η πολεμική βιομηχανία."


Να σημειώσουμε καταληκτικά ότι η βίλα του Βλ.Καμπούρογλου σε νησί του Ιονίου είχς χαρακτηριστεί ως ένα από τα ακριβότερα κτίσματα στην Ελλάδα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: