Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Οι πολίτες έσπασαν το δίκτυ ασφαλείας και η Α.Μέρκελ ένιωσε την λαϊκή οργή


Εκτύπωση E-mail
09-10-2012 15:05:41

47

Μια πόλη χωρισμένη στα δύο, από την μια πλευρά έρημη και από την άλλη να πάλλεται από τις διαμαρτυρίες των 50.000 διαδηλωτών που αφήφισαν την απαόγευση και ρποσπάθησαν να ρποσεγγίσουν το κέντρο όπου η Άγκελα Μέρκελ πριν από λίγο ανέβαινε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, αφού διέσχισε οδικώς την αποκλεισμένη περιοχή από το αερόδρομιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι την Ηρώδου Αττικού περιστοιχισμένη από 7.000 αστυνομικούς φανερούς και κρυφούς.
Ωστόσο το δίκτυ ασφαλείας έσπασε σε ένα σημείο: Όταν η πομπή περνούσε μπροστά από το Νοσοκομείο Ντυνάν επί της Μεσογείων οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές, υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και βροχή από μπουκάλια νερού, αλλά και πέτρες την πομπή, παρά το τείχος των ΜΑΤ που μεσολαβούσε.
Στο Σύνταγμα και την Ομόνοια την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πάνω από  50.000 διαδηλωτές, ωστόσο οι εκτιμήσεις για τους αριθμούς αύξανονται από ώρα σε ώρα.
Το πρώτο πλακάτ που εμφανίστηκε στο Σύνταγμα έγραφε «Frau Merkel Get Out». Γρήγορα και στις δύο συγκεντρώσεις τα πανό έγιναν δεκάδες, ενώ γύρω στις 14.00 εμφανίστηκε στην πλατεία και ένα ανοιχτό στρατιωτικό τζίπ με τους επιβάτες όρθιους ντυμένους με στολές των Ναζί, οι οποίοι περιστοιχίζονταν γερμανικές σημαίες της εποχής του Β'Π.Π.

Λίγο αργότερα άλλοι διαδηλωτές έστησαν στο φράκτη της Βασιλίσσης Σοφίας δύο γερμανικές-ναζιστικές σημαίες και τους έβαλαν φωτιά. Προς στιγμήν σημειώθηκε ένταση, χωρίς όμως συνέχεια.
Ενταση δημιουργήθηκε και γύρω στις 14.40 όταν διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που στέκονταν πίσω απ' το φράκτη, οι οποίοι είχαν φορέσει μεν τις μάσκες, απέφυγαν ωστόσο να προχωρήσουν σε χρήση χημικών σε εκείνη τη φάση, αλλά έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Ανάλογη στάση έδειχναν να κρατούν και στις 2.50, όταν πολύ περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να σπρώχνουν τον φράκτη επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τον μετακινήσουν. Οι διμοιρίες στην αρχή δεν έκαναν καμία κίνηση, ωστόσο γύρω από τις 3.00 και μετά, όταν η πίεση είχε αυξηθεί - παρότι ο φράκτης ήταν αδύνατο να μετακινηθεί ή να πέσει - άρχισε η ρίψη χημικών.
Οι διμοιρίες με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης επιχειρούν κάθε φορά να τους απωθήσουν προς την Πανεπιστημίου, επιστρέφοντας κάθε φορά πίσω από το φράκτη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: