Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΤΡOΪΚΑ: Κόψτε τώρα τα δώρα σε Δημόσιο και συνταξιούχους


Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Οκτωβρίου 11, 2012
Επιμένουν οι τρεις εκπρόσωποι της τρόικας στην επιβολή πρόσθετων διορθωτικών μέτρων…
για τη διασφάλιση της επίτευξης των στόχων του φετινού Προϋπολογισμού.
Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι τροϊκανοί ζητούν να καταργηθούν πλήρως τα δώρα Χριστουγέννων των 700.000 υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου και των περίπου 450.000 συνταξιούχων του Δημοσίου φέτος τον Δεκέμβριο.
Ανάλογη απαίτηση φέρεται να έχει εγείρει η Τρόικα και για τα δώρα Χριστουγέννων των υπολοίπων συνταξιούχων, οι οποίοι υπερβαίνουν σε αριθμό τα 2 εκατομμύρια!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να καταργηθούν από φέτος τον Δεκέμβριο:
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που λαμβάνουν 450.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και 250.000 λειτουργοί του Δημοσίου (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί πυροσβέστες, δικαστικοί, ιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, καθηγητές ΤΕΙ, διπλωμάτες κ.λπ.). Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 500 ευρώ. Σύμφωνα με την Τρόικα, η κατάργησή του από φέτος θα «αποδώσει» άμεσα την εξοικονόμηση δαπάνης ύψους 350 εκατ. ευρώ.
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που λαμβάνουν, μαζί με τις κύριες συντάξεις τους, περίπου 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου (πρώην πολιτικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.λπ.). Το επίδομα αυτό ανέρχεται σε 400 ευρώ και η κατάργησή του εκτιμάται από την Τρόικα ότι θα οδηγήσει στην άμεση εξοικονόμηση άλλων 180 εκατ. ευρώ.
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ που λαμβάνουν, μαζί με τις κύριες συντάξεις τους, πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των λοιπών ασφαλιστικών φορέων της χώρας. Η εκτιμώμενη από την Τρόικα άμεση εξοικονόμηση δαπάνης θα υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ.
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που καταβάλλεται ως 13η επικουρική σύνταξη σε όλους σχεδόν τους συνταξιούχους, Η εξοικονόμηση δαπάνης που θα προκύψει από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό ύψος των πρόσθετων αυτών και άμεσων περικοπών εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ.
enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: