Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Τουρκική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων έχει εγκλωβιστεί στο συριακό έδαφος (Upd) 
(Ανανέωση 23:34): Απεγκλωβίστηκε τελικά με εκτέλεση αποστολής CSAR η τουρκική ειδική ομάδα που είχε εγκλωβιστεί στο συριακό έδαφος ύστερα από έντονη ανταλλαγή πυρών με τα συριακά στρατεύματα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ούτε για τραυματίες.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Oι μάχες με την συμμετοχή τουρκικών ειδικών δυνάμεων που επανήλθαν σήμεραπροκειμένου να καλυφθεί η υποχώρηση Τούρκων στρατιωτών είχαν ξεκινήσει απο νωρίς το πρωί.
 
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Ας Σαφίρ" είχε παγιδευτεί από χθες μια ομάδα Τούρκων κομάντο μέσα στο συριακό έδαφος, οι οποίοι κατηύθυναν με ειδικές συσκευές στοχοποίησης λέηζερ τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού.
 
Η ομάδα είχε διεισδύσει τις περασμένες ημέρες και χθες κάλυψε την αποχώρηση των τουρκικών ΤΟΜΑ από την περιοχή του al Kasab  κατευθύνοντας στοχευμένα πυρά, αλλά εγκλωβίστηκε από την ταχεία προέλαση των συριακών δυνάμεων.
 
Επίσης σκληρές μάχες δίνονται στην περιοχή Αλενμπάαν, επίσης στην επαρχία της Λατάκειας, όπου ισλαμιστές και Τούρκοι κομάντο έχουν τραπεί σε φυγή, ενώ το χωριό Σάμρα κοντά στην μεθόριο και η γύρω περιοχή έχουν κυριευθεί από τις συριακές δυνάμεις.
Επίσης επανήλθε και η συριακή Αεροπορία που καλυπτόμενη από την αντιαεροπορική "ομπέλα" των SA-6 κατάφερε πλήγματα με αεροσκάφη MiG-29 (πρώτη φορά κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στην περιοχή. 
Μέχρι τώρα παρόμοιες αποστολές ανελάμβαναν συνήθως μαχητικά όπως MiG-21, L-39ZA Albatros,  Su-24MK2  και φυσικά Sukhoi Su-22 και MiG-23 τα οποία και ανέλαβαν  και το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων.
Τώρα για πρώτη φορά η συριακής Αεροπορία φαίνεται να εμπλέκει και τα MiG-29 αν και βασικός ρόλος των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι οι εναέριες εμπλοκές. Η Αεροπορία της Συρίας διαθέτει περί τα 40 ΜiG-29B και 6 MiG-29UB αν και είναι άγνωστο πόσα ακριβώς βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση.
Δείτε και την ανατίναξη ενός κτιρίου στο οποίο είχαν καταφύγει ισλαμιστές.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: