Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΔΤ: «Δεν είναι ναζιστικός ο χαιρετισμός του Ουκρανού πρωθυπουργού» - Φωνάζει...ταξί!


Προφανώς στην Ελλάδα λέμε ότι κάποιος χαιρετάει ναζιστικά ανάλογα με το αν είναι φιλοαμερικανός ή φιλορώσος. Εάν είναι το πρώτο, τότε φωνάζει...ταξί. Εάν είναι το δεύτερο τότε είναι σίογουρα ναζιστής. Αντικειμενική ενημέρωση από την κρατική τηλεόραση, μην θυμώσει και ο Βενιζέλος.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση», ο δημοσιογράφος Νίκος Φραγκάκης από το Κίεβο εμφανίστηκε να αμφισβητεί το ναζιστικό χαιρετισμό του ουκρανού πρωθυπουργού, Αρσένι Γατσενιούκ, αποδίδοντας τον, στη γωνία του φωτογραφικού φακού, υποστηρίζοντας πως οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης ασχολούνται με τη διαφθορά.
Η ΔΤ έχει επιλέξει να βγάλει στον αέρα το συγκεκριμένο δημοσιογράφο από το Κίεβο και να φιλοξενήσει τηλεφωνικά το Δημήτρη Λιάτσο, τον επί χρόνια ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, από τον οποίο δεν ζήτησαν να μεταβεί στην Ουκρανία. Ο ίδιος αν και βρίσκεται στην Αθήνα, χωρίς αποστολή από τη ΔΤ, δεν προσκαλείται στο στούντιο, σε αντίθεση με το Δημήτρη Απόκη, ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, ο οποίος βρίσκεται στο πλατό ως συνομιλητής.
Ο Νίκος Φραγκάκης επέμεινε πάρα πολύ στο να πείσει πως ο Γατσενιούκ δεν χαιρέτησε ναζιστικά, μετά και από διευκρινιστικές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι παρουσιαστές της εκπομπής, Βάλια Πετούρη και Διονύσης Μποτώνης.
Στη συνέχεια έδωσαν το λόγο, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στο Δημήτρη Λιάτσο, τον οποίο προσφώνησαν ως «καλό συνάδελφο» και όχι ως ανταποκριτή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Στον αέρα αμφισβήτησε την ουσία των λεγομένων του δημοσιογράφου Νίκου Φραγκάκη, καθώς ο τελευταίος επικαλέστηκε την επιστημονική ιδιότητα του ουκρανού πρωθυπουργού, για να υποστηρίξει πως ο χαιρετισμός δεν είναι ναζιστικός...
Ο Δημήτρης Λιάτσος σημείωσε πως επί των ημερών της ΕΡΤ είχε πάντα ανταποκριτή, ο οποίος πήγαινε στις εμπόλεμες ζώνες, προσθέτοντας πως «οι ημέρες είναι γκαστρωμένες». Τόνισε επίσης πως παρά το γεγονός πως καθώς δεν του πρότεινε να πάει κανείς να πάει στο Κίεβο, τη Μαριούπολη ή την Κριμαία, βρίσκεται στην Αθήνα και παρόλα αυτά η ΔΤ δεν θέλησε να τον καλέσει στο στούντιο.
Ο κ. Λιάτσος εξήγησε πως η Μόσχα αυτή τη στιγμή επιχειρεί να επαναλάβει όσα έπραξε η Μεγάλη Αικατερίνη, στους Ρωσοτουρκικούς Πολέμους, που ήταν και η αφορμή για την απελευθέρωση των βαλκανικών λαών. «Μεταξύ αυτών, αυτός που γεννηθήκαμε, ο ελληνικός», σημείωσε ο δημοσιογράφος.
Στο στούντιο της ΔΤ, ο Δημήτρης Απόκης, επί πολλά χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, συνέστησε ψυχραιμία. Ο Λιάτσος από τη μεριά του, τόνισε πως ψυχραιμία πρέπει να έχουν αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις.
Ο κ. Απόκης επανήλθε κάνοντας λόγο και πάλι για ψυχραιμία, «ειδικά, όταν μιλάμε μέσα από την ελληνική δημόσια τηλεόραση» και «δεν είναι ο ρόλος μας να παίρνουμε το ρόλο της μίας ή της άλλης πλευράς».
«Δεν είμαι εγώ αυτός που το 2003 φωνάζαν οι έλληνες τηλεθεατές "Voice of America"», ανταπάντησε ο Δ. Λιάτσος, επαναλαμβάνοντας πως η ΔΤ δεν τον κάλεσε στο στούντιο για να πει τη γνώμη, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν τιμά τους παρουσιαστές.
Δείτε το βίντεο...
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: