Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Και ξαφνικά, οι ΗΠΑ θυμήθηκαν τους εν Συρία χριστιανούς…Τεράστια έκπληξη και προβληματισμό για να δοθεί μια εύσχημη ερμηνεία, προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ώρες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το γνωστό State Department.
Η εκπρόσωπος, Τζεν Πσάκι, ελληνική καταγωγής, αναφέρεται με πρωτοφανή για τα συνήθη στην αμερικανική διπλωματία στο θέμα της Συρίας σφοδρότητα στα δεινά που περνούν οι χριστιανοί της Συρίας και άλλες μειονότητες, θυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Λεβαντίνη (ISIL: Islamic State in Iraq and the Levant), προέβη σε μια ανατριχιαστική αναφορά.
Ανακοίνωσε, ότι οι χριστιανοί της Συρίας, είτε θα υποχρεωθούν να αλλαξοπιστήσουν και να ασπασθούν το Ισλάμ, είτε θα παραμείνουν χριστιανοί και θα πληρώνουν ειδικό φόρο, είτε… θα αντιμετωπίσουν το θάνατο (προφανώς όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, που θα είναι και η συντριπτική πλειοψηφία).
Το State Department ανακαλύπτει αιφνιδιαστικά αυτά που γράφονται μαζικά ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου στη Συρία και κάνει λόγο για εξοργιστική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρεμπιπτόντως, να ρωτήσουμε μήπως σκοπεύουν κατά τον ίδιο τρόπο να ανακαλύψουν στο μέλλον παραβιάσεις και από τη δράση των νεοναζί – φασιστών στην Ουκρανία; Απλώς για να ξέρουμε… Θα επανέλθουμε όμως σε αυτό διατυπώνοντας μια υποψία.
Για να μην φαίνεται τόσο κραυγαλέα η αλλαγή στάσης, η ανακοίνωση του State Departmentφροντίζει να κατηγορήσει και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ για συλλήψεις χριστιανών μεταξύ άλλων (σ.σ. όχι πάντως για την πίστη τους αγαπητοί φίλοι…) και για πολλά άλλα εγκλήματα κατά των χριστιανών, τους οποίους φαίνεται πως έχει πλέον τους λόγους του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να θέλει πλέον να προστατεύσει.
Γιατί αυτή η αιφνιδιαστική στροφή; Γιατί αυτή η πρεμούρα; Τόσα χρόνια δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα; Ή μήπως άρχισαν να οργανώνουν το διπλωματικό τους οπλοστάσιο, προβλέποντας ότι το χρονικό σημείο των διαπραγματεύσεων με την ορθόδοξη χριστιανική Ρωσία είναι κοντά;
Διότι μη νομίζουμε ότι επειδή θα συζητούν για την Ουκρανία, αυτό θα γίνει εντελώς αποκομμένο από τα άλλα μέτωπα… Όπως και με την πυραυλική άμυνα, δεν τα έβρισκαν εκεί και οι σχέσεις υπέφεραν σε πλήθος άλλων μετώπων, από το Ιράν και τη Συρία, μέχρι ποιος ξέρει που αλλού… Με την ευκαιρία, μήπως υπάρχει κανένα νέο για την τύχη των δυο χριστιανών επισκόπων; Ζουν ή δε ζουν; Δεν μπορεί να μην… άκουσαν τίποτα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=97176

Δεν υπάρχουν σχόλια: