Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

"Κυρώσεις" ΗΠΑ & ΕΕ σε Ρωσία: Οταν η Δύση πέφτει σε επίπεδο "κλεφτοκοτά"


16:40
17/03/2014
"Πάγωμα" περιουσιακών στοιχείων σε περίπου 32 Ρώσους αξιωματούχους της Ρωσίας αποφάσισαν ΕΕ και ΗΠΑ σε μία κίνηση που καταδεικνύει ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν απέναντι στην Ρωσία το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κλέβουν τα λεφτά αυτών που τα εμπιστεύονται στις τράπεζές τους ή να κλέβουν τα ακίνητά του που οι Ρώσοι επενδύουν στις χώρες τους.
Είναι πραγματικά θλιβερό απέναντι στους συμμάχους τους, την ουκρανική κυβέρνηση, δηλαδή, αλλά και την Πολωνία ότι το δυτικό μπλοκ το μόνο που μπορεί να κάνει απέναντι στην Ρωσία σε μια τέτοια κρίση είναι να ... κλέβει λεφτά και ακίνητα.
Στα προς κυρώσεις πρόσωπα περιλαμβάνεται η "σιδηρά κυρία" της Μόσχας, πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα, Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.
Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντισλάφ Σουρκόφ, και οι Σεργκέι Γκλαζιέφ (είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του 2004 και είναι συνιδρυτής του κόμματος Rodina), Λεονίντ Σλούτσκι (βουλευτής στη Δούμα), Αντρέι Κλίσας, ο ... αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής Άμυνας της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκοζίν και η Γιελένα Μιζουλίνα.
Αυτή είναι η συμμαχική αλληλεγγύη και αποτροπή; Αυτή είναι η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ;Κυρώσεις σε επίπεδο κλεφτοκοτάδων; Και αν η Μόσχα π.χ. αυξήσει κατά 10% την τιμή του φυσικού αερίου, τι θα κάνουν;
Είναι δυνατόν να συνεχίζεται π.χ. ναυπήγηση των γαλλικών ελικοπτεροφόρων (LPD) Mistral για λογαριασμό του ρωσικού Ναυτικού και να μην τολμάει η Γαλλία να διακόψει το πρόγραμμα;
Ή γιατί η Rheinmetall δεν σταματά την κατασκευή του κολοσσιαίου κέντρου εξομοίωσης επιχειρήσεων στην δυτική Ρωσία; Και γιατί δεν διακόπτεται η συνεργασία σε δεκάδες μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα;
Αρα, μήπως απλά "δεν μπορούν να κουνηθούν" οι δυτικοί και γι αυτό σφυρίζουν αδιάφορα;
Και υποθέτουμε ότι αν οι Ρώσοι βγάλουν από τις αποθήκες μερικές χιλιάδες Τ-80, Τ-72 κλπ και απειλήσουν την Βαρσοβία και το Βερολίνο οι ΕΕ και οι ΗΠΑ θα ... βάλουν δασμό στις μπαμπούσκες!
Για να δούμε όμως πώς θα απαντησει και η Μόσχα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: