Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Προκαλεί (την τύχη του) ο Ουκρανός πρωθυπουργός: «Θα απαντήσουμε στρατιωτικά στη Ρωσία»


23:27
20/03/2014
Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ρωσική επιθετικότητα η Ουκρανία θα δώσει ανάλογη απάντηση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της στρατιωτικής δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Yatsenyuk.
«Θέλω με τον πιο επίσημο τρόπο να προειδοποιήσω την Ουκρανία ότι σε περίπτωση που ρωσικές δυνάμεις επιχειρήσουν να διασχίσουν τα σύνορα, ή να καταλάβουν οποιοδήποτε κομμάτι της ανατολικής Ουκρανίας ή να το προσαρτήσουν θα αντιμετωπίζουν την σκληρή απάντηση από το ουκρανικό κράτος. Θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής επιλογής. Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας και αυτό πρέπει να το γνωρίζει η Ρωσία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «στην η κρίση δεν είναι μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Η Ρωσία» είπε « παραβιάζει το διεθνή νόμο αλλά και υπονομεύει τη συνθήκη περί μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων(!). Η Ρωσία δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από μια «ένοπλη ληστεία» ενός γειτονικού και ανεξάρτητου κράτους. Όλος ο κόσμος και η Δύση πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση».
Κατά τον ίδιο η απαραίτητη απάντηση είναι αυτή που θα σταματά την οποιαδήποτε χώρα, της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης από τη χρήση βίας εναντίον ενός γειτονικού κράτους το οποίο δεν έχει ένα Στρατό τόσο μεγάλο όσο η ρωσική Ομοσπονδία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: