Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα οδεύει σε χρεωκοπία τον Μάρτιο»


16/1/2012 6:11:00 μμ
       (2) (1)

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sunday Times βλέπει πιθανό το σενάριο χρεωκοπίας της χώρας μας τον Μάρτιο που λήγουν ομόλογα αξίας 14,4 δισ. ευρώ και αναφέρεται εκτενώς στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα.

«Οι συνομιλίες για να μειωθούν στο μισό τα χρέη της Αθήνας κατέρρευσαν αργά την Παρασκευή. Η Ελλάδα δεν έχει αρκετό ρευστό για τα 14,4 δισ. ευρώ των ομολόγων που πρέπει να αποπληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Οι τραπεζίτες που εμπλέκονται είπαν ότι εάν δεν διασωθεί η συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη».

Οι Sunday Times σημειώνουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται απρόθυμοι να αφήσουν την Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών αλλά φαίνεται ότι πια «ξεμένουν από επιλογές».

«Μία χρεωκοπία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα να φύγει από το κοινό νόμισμα της Ευρώπης και να αναστήσει την δραχμή. Θα αυξήσει την πίεση της αγοράς εκ νέου στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία με τους επενδυτές να ποντάρουν σε μία έξοδο τους από το ευρώ» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η Ελλάδα πρόκειται να χρεωκοπήσει σε 10 εβδομάδες βαθαίνοντας την οικονομική συμφορά της Ευρώπης και εγείροντας νέα ερωτήματα για το μέλλον του κοινού νομίσματος, ανέφερε το δημοσίευμα. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: