Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Αυτόν εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε ..για “αξιόπουστα”;Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 16, 2012
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ήρθε εκτάκτως χθες στην Ελλάδα για να δει από κοντά τις εξελίξεις για το PSI.
Με “αξιοπουστία” ήρθε στην Ελλάδα για να μας κάνει υποδείξεις, ως απεσταλμένος της Μέρκελ.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το αν ο κ. Βεστερβέλε, ήρθε στην Αθήνα συνοδευόμενος από ..τον σύζυγό του Μίχαελ Μροντς με τον οποίο και συνδέθηκε με τα ιερά δεσμά τον Σεπτέμβριο του 2010!
Για όσους τους ενδιαφέρει τί συζήτησε με τους Έλληνες πολιτικούς, το άρθρο (και ο τίτλος) από το kourdistoportocali τα λέει όλα…
Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκαν τα θέματα του PSI αλλά και η πορεία των μεταρρυθμίσεων. Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, και αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και στην συνέχεια με τον ομόλογό του Σταύρο Δήμα, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Λίγες ώρες πριν την άφιξη του Γερμανού υπουργού, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε σε συνέντευξη της ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα από το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθείται και έδωσε εκ νέου έμφαση στην ανάγκη υλοποίησης δομικών μεταρρυθμίσεων.
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή παραδέχτηκε ότι οι περικοπές γενικά οδηγούν σε καθήλωση της ανάπτυξης μίας οικονομίας.
Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών όπου υλοποιήθηκαν τα προγράμματα του ΔΝΤ και πέρασαν σε πολύ «ισχυρές φάσεις ανόδου μετά από μία φάση ύφεσης».
Επιπλέον επισήμανε ότι απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις τα αποτελέσματα των οποίων δεν είναι ορατά αμέσως για να προσθέσει ότι απαιτείται και επίμονη εφαρμογή.
Πάντως στην Ελλάδα «έχει γίνει πρόοδος» λέει η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα.
Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, συνέχισε η καγκελάριος είναι ότι όταν συμφωνούνται εισπρακτικά μέτρα, όπως από την αύξηση φόρων, δεν μπαίνουν στα ταμεία χρήματα γιατί η είσπραξη φόρων είναι πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως επισήμανε.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: