Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Συμφωνία με τους δανειστές αύριο βλέπει ο Μάρδας

Συμφωνία με τους δανειστές αύριο βλέπει ο Μάρδας


Συμφωνία με τους δανειστές αύριο βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας ο οποίος μίλησε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο.
Όπως εκτίμησε ο υπουργός και με βάση τις πληροφορίες που έχει, οι δανειστές δεν πρόκειται να κωλλυσιεργήσουν στις διαπραγματεύσεις. “Την βλέπω την συμφωνία αύριο”, είπε χαρακτηριστικά.
Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μέχρι τις 8 Απριλίου παρέπεμψε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση.
“Όπως ξέρετε τρέχει μια διαπραγμάτευση αυτές τις ώρες, δεν μιλάμε για μέρες. Ας δούμε τα αποτελέσματα από το EuroWorking Group και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο θέλετε σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα”, ανέφερε.
Αναφορικά με το νόμο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι “μετατίθεται η εφαρμογή του χρονικά λίγο περισσότερο, δηλαδή δεν θα τον έχουμε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα, θα τον έχουμε λίγο αργότερα”.
Αναγνώρισε ότι ο φόρος αυτός “ήταν ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης, δεν ξέρω πόσο επέμειναν ή πόσο εκτεταμένη ήταν η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, αυτά τα γνωρίζουν μόνο οι διαπραγματευτές αλλά εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αυτό το πράγμα έχει υιοθετηθεί”, εννοώντας την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ και παραπέμποντας για λεπτομέρεις “εν καιρώ”.
“Θα έχουμε μια εφαρμογή ενός νόμου όμοιου με τον ΕΝΦΙΑ λίγο αργότερα, όχι τον ΕΝΦΙΑ”, είπε χαρακτηριστικά και διασαφήνισε ότι ο κόσμος φέτος θα πληρώσει “κάτι άλλο” και όχι τον ΕΝΦΙΑ.
“Επιδιώκεται η εφαρμογή μιας άλλης ρύθμισης η οποία σαφώς θα δίνει για τα εισοδήματα τα οποία θεωρούνται χαμηλά πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όρους χαμηλότερης παροχής χρημάτων”, σημείωσε.
http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: