Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Κατά λάθος η ΝΟΤΑΜ και δεν θα εκδοθεί νέα για κάποιο διάστημα, λέει η Τουρκία, αλλά ποιός την πιστεύει…

Κατά λάθος η ΝΟΤΑΜ και δεν θα εκδοθεί νέα για κάποιο διάστημα, λέει η Τουρκία, αλλά ποιός την πιστεύει…


March 3, 2015 9:38 am Category: ΕλλαδαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΤουρκία Leave a comment
Κατά λάθος έχει εκδοθεί με λανθασμένες συντεταγμένες η ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, η οποία τελικά ακυρώθηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος αναφέρει ότι για ένα συγκεκριμένο διάστημα δεν θα εκδοθεί άλλη ΝΟΤΑΜ.
Σύμφωνα με τον Τανζού Μπιλγίτς, η Άγκυρα πρότεινε πέρσι στην Ελλάδα να καταργηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις περιοχών στο Αιγαίο για επικίνδυνες επιχειρήσεις, ωστόσο δεν πήραν απάντηση από την Αθήνα μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το ζήτημα των ζωνών για επικίνδυνες επιχειρήσεις μεγάλου χρονικού διαστήματος στο Αιγαίο όπως έχουν οριστεί από την Τουρκία και την Ελλάδα είναι στην ατζέντα εδώ και πολύ καιρό. “Πέρσι προτείναμε στην Ελλάδα να ακυρωθούν αμοιβαία αυτές οι περιοχές. Ωστόσο μέχρι σήμερα η πλευρά μας δεν πήρε θετική απάντηση από την Ελλάδα. Η ευχή μας είναι να βρεθεί εγκαίρως λύση σε αυτό το πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Γι αυτό τον σκοπό η ΝΟΤΑΜ που έχει κατά λάθος εκδοθεί με λανθασμένες συντεταγμένες ακυρώνεται και σε αυτό το επίπεδο για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα δεν θα εκδοθεί νέα. Φυσικά σε σχέση με αυτό το θέμα αυτό διατηρούμε τη στάση μας η οποία είναι βασισμένη στην αρχή της αμοιβαιότητας”, ανέφερε ο κ. Μπιλγκίτς.
Πρόσθεσε ότι με αυτή την ευκαιρία επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς την κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία έχει σχηματιστεί, πρόσφατα να προσεγγίσει τα υπάρχοντα ζητήματα μεταξύ των δύο κρατών με εποικοδομητικό τρόπο και κάνοντας χρήση των διπλωματικών καναλιών διαλόγου.
Αννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ-CNA
http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: