Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Διαψεύδει ο κ. Βαρουφάκης ότι έγινε τηλεδιάσκεψη με Τρόικα-ΔΝΤ: Δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτα

Διαψεύδει ο κ. Βαρουφάκης ότι έγινε τηλεδιάσκεψη με Τρόικα-ΔΝΤ: Δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτα


March 3, 2015 11:00 am Category: ΔΝΤΕλλαδαΟικονομιαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Leave a comment
ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε σήμερα οποιαδήποτε επικοινωνία με εκπροσώπους των θεσμών, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η πληροφορία δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες πολλών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Η εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε στην ιστοσελίδα μας (www.mignatiou.com) τα εξής: “Δεν έχω τίποτα (να δηλώσω) γι’ αυτό. Εμείς δεν θα σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση την κάθε περίπτωση” (σ.σ. εννοεί δηλώσεις, ειδήσεις και λοιπά).
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της ΕΕ Κοστέλο, της ΕΚΤ Μαζούχ και του ΔΝΤ Γκογιάλ είχε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης (Εθνος, Πρώτο Θέμα, Capital κ.α.). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 5 το πρωί! Το ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε προς το παρόν την πληροφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας, και κυρίως το φορολογικό, ώστε η Ελλάδα να λάβει μια υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθεί στην εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών της αναγκών.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα: Μπορεί να μην ήρθαν τελικά τα τεχνικά στα κλιμάκια των ελεγκτών στην Αθήνα, όπως ανέφεραν πληροφορίες εχθές Δευτέρα, αλλά τελικώς πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη και των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ, της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κλάους Μαζούχ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, ήταν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα και το ενδεχόμενο να λάβει η Ελλάδα μια υποδόση από τα 7,5 δισ. των δανείων, εφόσον εφαρμόσει άμεσα κάποια από τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στις Βρυξέλες την Δευτέρα ο κ. Βαρουφάκης.
Σύμφωνα με το Εθνος, ο κ. Βαρουφάκης στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, θα παρουσιάσει τις έξι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση (φορολογικό, αποκρατικοποιήσεις, ΣΔΙΤ).
Στη βάση αυτών των προτάσεων, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας χθες το βράδυ στο Star, θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα προηγηθούν και η χώρα θα κριθεί από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει.
Μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών της προς το ΔΝΤ και ότι «είμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης των πόρων για όλο το τετράμηνο (της παράτασης)».
Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους εντός της ευρωζώνης και «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή». Μάλιστα, ερωτηθείς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, είπε ότι «ο Λαπαβίτσας έχει κτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή».
http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: