Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Έτοιμη να απασφαλίσει το «πιστόλι» κατά του ΔΝΤ την Παρασκευή η Ελλάδα εάν δεν…

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

21:46
02/06/2015

 
Διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου δίνουν για ακόμη μια φορά νέες διαστάσεις στο θέμα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει σε «τηλεγραφήματα» από το Βερολίνο.
Σύμφωνα με αυτές από το περιβάλλον του Μαξίμου διαρρέεται  ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου η δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης και κυρίως από την κατάληξη που θα έχει αυτή την Παρασκευή. Σχετικά, έχει ενημερωθεί το ΔΝΤ» αναφέρεται συγκεκριμένα.
Αμέσως μετά την διαρροή η διευθυντήρια του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ  συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ στην Ουάσιγκτον με σκοπό την εξέταση και την εκτίμηση των νέων δεδομένων.
Για να γίνει αντιληπτό το κατά  πόσο η ελληνική κυβέρνηση εννοεί τη συγκεκριμένη προειδοποίηση και τι υποδοχή αυτή έχει από την ΕΕ αμέσως πηγές των Βρυξελλών και της ΕΚΤ ανέφεραν «ότι και να γίνει μεταξύ Ελλάδος και ΔΝΤ δε σημαίνει σε καμία περίπτωση  ότι θα ναυαγήσει αυτόματα και η διαπραγμάτευση των θεσμών με την Ελλάδα».
Την ίδια στιγμή η Ρωσία φροντίζει να στείλει το δικό της μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός και μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τους πιστωτές της Ελλάδας.
«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πετύχει το καλύτερο στις συνομιλίες της με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και φυσικά τη Γερμανία», είπε ο Ρώσος υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Αξιοσημείωτο είναι ο Λαβρόφ δεν αναφέρει καθόλου την Ε.Ε. ως μέρος της διαπραγμάτευσης παρά μόνο τους θεσμούς και την Γερμανία δείγμα ότι για την Ρωσία δεν υπάρχει στην Ευρώπη άλλο ουσιαστικό κράτος πέρα της Γερμανίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: