Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΔΝΤ: "Θα πληρώσει η Ελλάδα την δόση στις 30 Ιουνίου" - Κυβερνητική πηγή: "Χωρίς συμφωνία ούτε ευρώ στο ΔΝΤ"!

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

19:04
25/06/2015

Την προσεχή Τρίτη η Ελλάδα καλείται να πληρώσει τις δόσεις – πακέτο προς το ΔΝΤ, με το Ταμείο να τονίζει σήμερα ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30η Ιουνίου".
Ευσεβείς πόθοι; Γιατί αν δεν πληρωθεί η δόση το ΔΝΤ και ειδικά η Κ.Λαγκάρντ, θα έχουν ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα...
Σε ερώτημα του defencenet.gr προς κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος για το θέμα, η απάντηση ήταν διαφορετική "Αν δεν πάρξει συμφωνία το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί αυτό το έχει καταστήσει σαφές ο πρωθυπουργός. Οπως σαφές έχουν καταστήσει και οιι ξένοι οίκοι αξιολόγησης ότι δεν είναι πιστωτικό γεγονός και δεν θα εκληφθεί ως χρεοκοπία της χώρας, ούτε η μη καταβολή των δόσεων στο ΔΝΤ, ούτε η μη εξυπηρέτηση των δανείων που έλαβε η Ελλάδα για να πληρώσει τις τράπεζες των δανειστών".
Στις 15 Ιουνίου η Standard & Poor's δημοσιοποίησε έκθεση σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή των 6,7 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστοδεν σημαίνει χρεοκοπία και δεν θα θα θεωρηθεί από τον οίκο ως κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας!
Όπως εξηγεί Standard & Poor's - άποψη που έχει εκφράσει και η Moody's- δεν θεωρεί ότι ένα κράτος κηρύσσει πτώχευση εάν δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή δόσης σε πιστωτές του λεγόμενου επίσημου τομέα, όπως είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Επομένως, η S&P σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία επιλεκτική χρεοκοπία (selective default).
Ούτε εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό στην ΕΚΤ, "ο Standard & Poor's δεν θα υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε 'SD' (σ.σ. selective default, επιλεκτική χρεοκοπία)".
«Εξ όσων γνωρίζουμε, η ΕΚΤ διακρατεί το σύνολο των κρατικών ομολόγων τα οποία είχε λάβει κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τους το 2012. Αυτός είναι ο λόγος που η μη εξόφληση των ομολόγων δεν θα επηρεάσει άμεσα τους ιδιώτες πιστωτές", επιχειρηματολογεί ο S&P.
Αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό εκ του ασφαλούς παίζει "σκληρό" παιχνίδι-και καλά κάνει.
Τα χρονοδιαγράμματα των πληρωμών είναι τα εξής: 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ ως την 30ή Ιουνίου, 6,7 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ σε δύο δόσεις, την πρώτη, ύψους 3,45 δισεκ. ευρώ, την 20ή Ιουλίου και τη δεύτερη, ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ, έως την 20ή Αυγούστου.
To μήνυμα από τους οίκους αξιολόγησης φαίνεται ότι έφτασε στο ΔΝΤ το οποίο παραδέχθηκε ότι "μη πληρωμή της δόσης δεν σημαίνει χρεοκοπία για την Ελλάδα".
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρυ Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, υπογράμμισε πως, "Οι ανεξόφλητες οφειλές προς το ΔΝΤ μπορεί να οδηγήσουν στην έκδοση νέων ομολόγων (διάσωσης) για την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ αναμένει την πληρωμή της δόσης στις 30 Ιουνίου και καμία περαιτέρω προθεσμία δεν θα δοθεί Αν, όμως, δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default)".
Ας πάρει τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΕ τον ανεκδιήγητο Ν.Τουσκ να το το πει γιατί κάτι έλεγε για "χρεοκοπία της Ελλάδας" ο πρώην κομμουνιστής...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια: