-Θα κλείσω την συμφωνία και θα βάλω φυλακή τους ολιγάρχες, όπως έχω συμφωνήσει με την Μέρκελ...
Αυτή είναι η τελευταία επωδός τους Αλέξη Τσίπρα και όπως όλα δείχνουν πάμε για παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου ως τον Νοέμβριο-θα είναι άθλος εάν ο πρωθυπουργός καταφέρει να πετύχει παράταση ως την Ανοιξη του 2016.
-Θέλω χρόνο για να πολεμήσω την Διαπλοκή και να καθαρίσω τα κυκλώματα της ελληνικής Δικαιοσύνης...
φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στην Μέρκελ.
Στο μεταξύ καταιγιστικές είναι οι πληροφορίες για τουλάχιστο έναν πρώην υπουργό που πήρε μίζα εκατομμυρίων ευρώ της οποία τα ίχνη έχουν εντοπιστεί και οδηγούν σε εφιαλτικές εξελίξεις για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Στο μεταξύ-συμφωνα με την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου-την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, διατύπωσε ο  Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Γουίλμπουρ Ρος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα αποδώσει η επένδυσή του στην ελληνική τράπεζα Eurobank.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Αμερικανός επενδυτής επέμεινε την Τρίτη: “Νομίζω ότι θα (αποδώσει) διότι πιστεύω πως θα υπάρξει συμφωνία στο τέλος της ημέρας” μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Δικαιολογώντας τη θέση του ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, ο κ. Ρος είπε ότι μια χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία.
“Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπία, δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα” στη χώρα την δεδομένη χρονική στιγμή, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το CNBC, ο Γουίλμπουρ Ρος, γνωστός για τις επενδύσεις του σε επισφαλή στοιχεία ενεργητικού, συμπεριλαμβάνεται σε ομάδα επενδυτών που επένδυσαν  €1,30 δισεκατομμύριο στην Eurobank Ergasias το 2014.
Ο Αμερικανός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου είπε ακόμη ότι οι ελληνικές τράπεζες, από τις οποίες μας ανήκει μια, όπως σημείωσε, χρωστούν 80 δισεκατομμύρια ευρώ στον ELA (Μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας). Η χρεοκοπία δεν θα επιλύσει αυτά τα θέματα και θα είναι καταστροφική για την οικονομία. Έτσι θα υπάρξει ένας συμβιβασμός, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς κατά πόσον η επιβολή ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων (capital controls) θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, ο κ. Ρος είπε: «Νομίζω ότι θα είναι, επειδή δεν υπάρχει ρευστότητα αυτή τη στιγμή και αν δεν έχεις ρευστότητα, πώς θα έχεις μια λειτουργική οικονομία”, διερωτήθηκε.
Επιπλέον, ο κ. Ρος ανέφερε στο CNBC ότι η επένδυση του στην Eurobank ήταν ζημιογόνα, αλλά ανέφερε ότι έχει συνηθίσει στα σκαμπανεβάσματα των επενδύσεων του.
“Εάν αυτό λειτουργήσει όπως και στην Ιρλανδία θα ήμουν ευχαριστημένος”, επισήμανε.
Πέρσι, ο κ. Ρος, σύμφωνα με το CNBC, πούλησε το μερίδιό του στην Τράπεζα της Ιρλανδίας για σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ – τριπλασιάζοντας σχεδόν την αξία της επένδυσης που έκανε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης.
κουρδιστό πορτοκάλι