Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

New York Times: "Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιβλήθηκε από τους δανειστές"


10:27
10/06/2014

Ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι υπουργός που επιβλήθηκε απο την τρόικα που εκπροσωπεί τους δανειστές και ότι θα συνεχιστεί το δύσκολο "μεταρρυθμιστικό" πρόγραμμα που οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην απόγνωση αναφέρει σήμερα ο αμερικανικός Τύπος
 
"Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ένα δύσκολο πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που έχει επιβληθεί από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, σε αντάλλαγμα τη συνέχιση των δανείων διάσωσης και έχει την προτίμηση των δανειστών" αναφέρουν οι New York Times.
 
Είναι δηλαδή ένας υπουργός συγκεκριμένης "χρήσης". Έχει επιλεχθεί για μια ορισμένη δουλειά. Να τελειώσει αυτό ππου άρχισε ο Γ.Στουρνάρας, και λόγω της συσσωρευμένης φθοράς μπορούσε να συνεχίσει άλλο.
 
Οι «New York Times» αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών του, ως μέρος ενός «σαρωτικού κυβερνητικού ανασχηματισμού».
 
Όπως επισημαίνεται, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, είναι «ένας σεβαστός καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης» 
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται επίσης ότι ο Γ.Στουρνάρας αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, μετά την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον Απρίλιο και ανοίγοντας το δρόμο για συνομιλίες το φθινόπωρο σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους. Επίσης, σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας «έχει αναλώσει» το πολιτικό του κεφάλαιο, στα δύο τελευταία χρόνια, ηγούμενος της προσπάθειας για λιτότητα που επέφερε το «πετσόκομμα των εισοδημάτων» και την «αύξηση του ποσοστού ανεργίας».
 
«Μια επιλογή που σηματοδοτεί τη συνέχιση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal, δείχνοντας έτσι ότι ο νέος υπουργός επιλέχθηκε από ξένα κέντρα εκτός Ελλάδος, για να προστατέψει τα συμφέροντα των δανειστών και όχι των Ελλήνων πολιτών.
 
Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «ο Γ.Χαρδούβελης, ένας έμπειρος τεχνοκράτης και με μακρά εμπειρία στην κυβέρνηση, θα αναλάβει να προωθήσει σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων, στους επόμενους μήνες, προκειμένου να τονωθεί η ρημαγμένη από την ύφεση ελληνική οικονομία, ενώ επιπλέον θα διαπραγματευτεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για τη χώρα με τους θεσμικούς δανειστές της Ελλάδας (την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ), αργότερα μέσα στο έτος».
 
Η ελάφρυνση του χρέους,η οποία θα είναι η "επ'απειρον" επιμήκυνση" και όχι διαγραφή θα ειναι το "τυρί" που θα προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες για να κάτσουν φρόνιμα και να "απολαύσουν" την συνέχεια των "μεταρρυθμίσεων". Αυτό θα είναι το νεο "όραμα" της χώρας.
 
Το πόσοι θα επιβιώσουν για να το ζήσουν είναι μια άλλη ιστορία.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια: