Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Βίντεο: Σέρνουν γυμνή και αιμόφυρτη γυναίκα στην πλατεία Ταχρίρ


11:06
10/06/2014

 

Επτά άντρες συνελήφθησαν από τις αιγυπτιακές αρχές ως ύποπτοι για σεξουαλική επίθεση κατά γυναικών, την ημέρα των εορτασμών για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.
 
Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις την Κυριακή έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, το οποίο απεικονίζει μια ομάδα αντρών να σέρνει μέσα στο πλήθος μια γυναίκα, να την ξεγυμνώνει και να τη περιφέρει στην πλατεία Ταχρίρ μέσα στα αίματα.
 
Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο. 
 
Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίζει τη σεξουαλική παρενόχληση ως έγκλημα. Ο νέος νόμος αποφασίζει ότι οι ένοχοι θα αντιμετωπίζουν φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή που θα αγγίζει το ποσό των 50.000 αυγυπτιακών λιρών(7.000 δολάρια).
 
Οι ακτιβιστές χαιρέτισαν τον νόμο, ωστόσο κρατούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από την αστυνομία.
 
Μια οργάνωση η οποία αγωνίζεται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης δήλωσε στο BBC ότι οι εθελοντές της έχουν βοηθήσει τουλάχιστον πέντε θύματα που δέχτηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια εορτασμών το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Ταχρίρ μετά την ορκωμοσία του προέδρου Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι.
 
 
Τέσσερα από τα θύματα χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου και μιας μητέρας μαζί με την κόρη της.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι επτά άντρες οι οποίοι συνελήφθησαν ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 49 ετών.
 
Τεράστια οργή προκαλεί και η δήλωση παρουσιάστριας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, al-Tahrir.
 
Όταν μίλησε για τις συνεχείς  σεξουαλικές επιθέσεις στην πλατεία Ταχρίρ την Κυριακή, γέλασε και είπε: «Είναι επειδή είναι ευχαριστημένοι», μεταφέρουν τοπικά μέσα.
 
Η anchorwoman αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό της σχετικά με τις επιθέσεις, λέγοντας ότι πίστευε ότι ήταν μόνο φήμες και όχι πραγματικά γεγονότα.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: