Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Όχι ρε, δεν είναι παγκόσμιο πρόβλημα, εσύ το προκάλεσες


Αποστολή με email Αποστολή με email |
Τον τιμητή παριστάνει το φαιδρό πρόσωπο που έχουν επιλέξει οι Τούρκοι να τους κυβερνά, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο θρασύτατος αυτός, θρησκόληπτος, αλλά και βαθύτατα ανήθικος πολιτικός, που έχει το θράσος να εγκαλεί τη διεθνή κοινότητα για ένα πρόβλημα το οποίο προκάλεσε ο ίδιος και οι σαλτιμπάγκοι του περιβάλλοντός του, με πρώτον και καλύτερον τον Νταβούτογλου.
Συνάντησε τους πρεσβευτές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε το θράσος να τους πει ότι οι Σύροι πρόσφυγες είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και οι διεθνείς θεσμοί δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει. Οι εκτοπισμένοι στη Συρία έχουν φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια ψυχές, δεν βρέθηκε όμως ένας να του πει κατάμουτρα, ότι φέρει βαρύτατη προσωπική ευθύνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων.
Και όχι μόνο αυτών. Διότι το καρκίνωμα που φύτεψε με την πολιτικ’ή του στη Συρία, προκαλώντας σύγκρουση και ενισχύοντας τους ανώμαλους της ISIL, πέρασε πλέον στο Ιράκ. Ο ίδιος έχει αρχίσει να αισθάνεται το βαρύ κόστος που καλείται να καταβάλει η χώρα του, ως αποτέλεσμα της ηλιθιότητας του ιδίου, αλλά και όσων των εξέλεξαν. Και θέλει αυτό το κόστος να το μετακυλίσει σε όλους τους υπόλοιπους. Η Τουρκία έχει δώσει ήδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η ΕΕ 250 εκατ. δολάρια.
Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι οι προστατευόμενοί του αυτονομήθηκαν και θέλουν να φτιάξουν… ισλαμιστικό χαλιφάτο, χωρίς όμως αυτόν ηγέτη. Διότι και ο ίδιος με τον αρρωστημένο μεγαλοϊδεατισμό του, πίστεψε ότι θα γίνει χαλίφης και να έχει υποτακτικούς τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Αντί αυτού, θα κληθεί σύντομα να ζήσει με ένα κουρδικό κράτος δίπλα του, το οποίο θα οδηγήσει νομοτελειακά σε εδαφικό ακρωτηριασμό του κράτους του.

http://www.defence-point.gr/news/?p=105513

Δεν υπάρχουν σχόλια: