Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ "ΑΓΡΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ" Βουλή: "Αύξηση φορολογίας 900%" - Γ.Στουρνάρας: "Δίκαιη η φορολόγηση"Οι κυβερνήσεις που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν φορέσει το μνημόνιο στον ελληνικό λαό συμπεριφέρονται μαζί με την τρόικα σαν «συμμορία της Άγριας Δύσης» που ληστεύει τις αδύναμες και μεσαίες κοινωνικές ομάδες. Η φορολογία που έχουν επιβάλει φθάνει και το 900% όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε το θράσος να πει πως οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.
Η ίδια η Βουλή και συγκεκριμένα το Γραφείο Προϋπολογισμού επισημαίνει πώς «οι Έλληνες έχουν γονατίσει στους φόρους» και με την τακτική αυτή η «αγελάδα θα ψοφήσει» και το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει περίπατο.
Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, από το 2010 ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει αυξηθεί κατά 700%, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι πλέον αυξημένος έως και 900%.
Το συνολικό ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει επίσης αυξηθεί κατά 700% από το 2009 φτάνοντας τα 3,5δισ. ευρώ από μόλις 500εκ. ευρω, ενώ προστέθηκε ο φόρος υπεραξίας.
Αυξήθηκε δε τέσσερις φορές ο ΦΠΑ την τελευταία τριετία, τρεις φορές στα καύσιμα και δύο φορές τα τεκμήρια. Μέσα σε όλα αυτά πλέον οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά και φόρο στην κατανάλωση ρεύματος, από το 2010, ενώ από το 2011 αντίστοιχος φόρος υπάρχει και στην κατανάλωση φυσικού αερίου.
«Μαζί με τις διάφορες έκτακτες εισφορές η φορολόγηση αυξήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια ως και 900%», επισημαίνεται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί τραγικές μειώσεις.
Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ,η απώλεια του εισοδήματος για τους Έλληνες ξεπέρασε το 40%, ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%. Κι όμως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα επιβάλλει νέους φόρους.
Ο τελευταίος μάλιστα, είχε υποστηρίξει πώς ο φόρος ακινήτων ήταν δίκαιος και ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Και αναρωτιέται κανείς μετά ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Τώρα, κυβέρνηση και Στουρνάρας έχουν επιδοθεί σε ένα άλλο… άθλημα. Αυτό του μαγειρέματος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο τη μία είναι 80 εκατ. ευρώ, την άλλη 380 εκατ. ευρώ και προσφάτως ανακαλύπτουν πως μπορεί να ξεπεράσει και το 1 δις ευρώ.
Με τους αριθμούς δεν χορταίνει ο κόσμος. Όσες βόλτες να κάνει ο κ. Σαμαράς γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, όσες προσπάθειες δήθεν συμπαράστασης στον κόσμο να κάνει, όπως αυτή τώρα στην Κεφαλονιά, είναι ο πρωθυπουργός που μαζί με τον ΓΑΠ έβαλαν τα κεφάλια των Ελλήνων στη γκιλοτίνα.
Εκεί που θα τους στείλει και ο ελληνικός λαός το Μάιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: