Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

-ΑΝΤΩΝΗ, ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Οι "Κάννες" του Σαμαρά!

SOOC
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Μιλάμε για τηλεφωνικό Εξπρές του μεσονυχτίου. Ξημερώματα Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου.
Και οργή πολλή οργή. Ο Σαμαράς μετά από δεκάδες κλήσεις στο γραφείο αλλά και στο κινητό της γερμανίδας καγκελαρίου κατάφερε επιτέλους να ακούσει την φωνή της. Τι τόθελε!
-Σκατά, Αντώνη, σκατά. Τα σκάτωσες όπως ο Παπανδρέου...Δεν ξέρω τι σε έχει πιάσει, σκατά...
Ο Σαμαράς πάγωσε. Τρόμαξε. Αδιέξοδο. Μετάνιωσε για τις επιλογές του: Να μεταφέρει πιο νωρίς την διαδικασία για την εκλογή προέδρου.
Για την επιλογή Δήμα-για τον οποίο στο μεταξύ έχουν αρχίσει ήδη τα ανέκδοτα με αφορμή τα καψόνια που του έκανε η συγχωρεμένη Μαρίκα.
Ευχόταν μέσα του την ώρα που ο Δήμας μοίραζε φιλάκια στις κάμερες να είχε περάσει ένα τρίκυκλο και να τον παρασύρει ώστε ο ίδιος να έχει την ευκαιρία μιας καλύτερης επιλογής-χωρίς να χρειάζεται να τον αντικαταστήσει στην διάρκεια της τρίτης ψηφοφορίας.
Αναζητούσε απεγνωσμένα την Μέρκελ όταν άκουσε τον Σόιμπλε να συγκρίνει την απόφασή του για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας,  με το "δημοψήφισμα του Γιώργου" στις Κάννες.
Απόγνωση.
Βαθιά μέσα του γνώριζε ότι έπεσε στην παγίδα που του έστησε ο Βενιζέλος, ο οποίος είχε μπουχτίσει με τους άχρηστους διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς και με το success story.
O Bενιζέλος ανατίναξε την κυβέρνηση γιατί βαρέθηκε να τρώει στη μάπα τις μαλακίες των γαλάζιων υπουργών. Ακόμη όμως κι αυτός ο Βενιζέλος τα είχε χαμένα στην "Ανατροπή" του Πρετεντέρη.
Οταν ο παρουσιαστής άρχισε να του κάνει λίγο πιο εύστοχες ερωτήσεις ο αντιπρόεδρος χρειάσθηκε να επιστρατεύεσει την ρητορική του ασάφεια για να τα βγάλει πέρα.
Από το μεσημέρι της Τρίτης που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Δήμα Βενιζέλος και Σαμαράς είναι δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι.
Μισούν ο ένας τον άλλο θανάσιμα. Ο Σαμαράς συνειδητοποίησε πλέον πως ο Βενιζέλος τον οδήγησε μια ώρα αρχύτερα σε εκλογές.
Εκείνο όμως που τον πλήγωσε περισσότερο απ΄ όλα είναι το γεγονός ότι τον άδειασε η Μέρκελ στην διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στο Βερολίνο.
Για την Μέρκελ δεν ήταν παρά ένας ακόμη Ελληνας πρωθυπουργός που έπρεπε να "εκτελεσθεί" βάσει του γερμανικού σχεδίου για την εξολόθρευση τού εγχώριου πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και την αντικατάστασή τους από την νέα τάξη στην πολιτική, τα ΜΜΕ, τις επιχειρήσεις παντού.
Αυτό άλλωστε επιδιώκει η Τρόικα από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στην Αθήνα. Nα περάσει ο επόμενος...
ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: