Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

"ΑΝΘΡΩΠΟΤΕΝΕΚΕΣ" ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΕ :Συλλαμβάνουν τους παράνομους μετανάστες μόνο όταν ... πάνε να φύγουν!Οταν μπαίνουν στην Ελλάδα οι λάθρο, δεν τους ενοχλεί κανένας, όταν πάνα να βγούν από την Ελλάδα (χάρη στην εθνοκτόνο συμφωνία του Δουβλίνο ΙΙ) τους ... συλλαμβάνουν!
Ετσι, περισσότερους από 110 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής, από το λιμάνι της Πάτρας προς την Ιταλία, είτε χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε κρυμμένοι μέσα στο φορτίο κάποιου φορτηγού, έχουν εντοπίσει και συλλάβει από τις αρχές του χρόνου!
Επίσης έχουν συλληφθεί περισσότερα από 15 άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν, είτε ως διακινητές λάθρο, είτε ως συνεργοί στην προσπάθεια των αλλοδαπών να ταξιδέψουν παράνομα.
Σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίστηκαν δεκάδες αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν καταφέρει να κρυφτούν σε κάποιοι φορτηγό, διακινδυνεύοντας όχι μόνο την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εντοπισμό πέντε μεταναστών μέσα σε φορτηγό- ψυγείο, οι οποίοι είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα άντεχαν στη χαμηλή θερμοκρασία, αν κατάφερναν να περάσουν τον έλεγχο.
Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι, οι μητέρες και οι έγκυες, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθησαν ελεύθεροι, αφού προηγήθηκε ο σχηματισμός των δικογραφιών και βέβαια τώρα πλέον οι περισσότεροι αγνούνται. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα κέντρο για μέριμνα αυτών των συγκεκριμένων;
Για παιδιά, μητέρες και εγκύους θα έπρεπε να υπάρξει μια άλλη μέριμνα και κοινωνική φροντίδα και ταυτόχρονα να υπάρξει εξασφάλιση ότι δεν θα κυκλοφορούν παράνομα.
Όσον αφορά στις υπηκοότητες των μεταναστών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα, είναι κυρίως υπήκοοι Συρίας, Πακιστάν, Αφγανιστάν κ.ά., ενώ σχετικά με τους διακινητές και τους συνεργούς, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: