Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Η βρωμιά δεν έχει τέλος:Συνελήφθη για λαθρεμπόριο καυσίμων ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και ΠΑΕ Ατρομήτου, Γ. ΣπανόςΜεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση σοβαρού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί.
Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 12 άτομα και δύο κρατικοί λειτουργοί που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, κατάχρηση και κατάχρηση εξουσίας.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.
Ο Σπανός είναι πρόεδρος της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας ΕΤΕΚΑ και ανέλαβε την εταιρεία από τον πατέρα του, Μιχάλη, που την είχε ιδρύσει το 1983. Σήμερα η ΕΤΕΚΑ διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα. Παράλληλα είναι και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας MEGA MOTORS.
Ο Γιώργος Σπανός όμως δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών από τον Ιούνιο του 2005 έπειτα από την συγχώνευση με την ομάδα της Χαλκηδόνας. Σε νεαρή ηλικία (24 ετών) ασχολήθηκε για πρώτη φορά ως παράγοντας με την ομάδα της Χαλκηδόνας από τις πολύ χαμηλές κατηγορίες μέχρι και την άνοδό της στην Α' Εθνική. Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πειραιά και αντιδήμαρχος Νικαίας.
Γεννήθηκε στη Νίκαια και είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα Νικολούδη με την οποία έχουν τρία παιδιά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: