Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

AΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Επανάσταση των υπαλλήλων της Βουλής όταν κατατέθηκε αντισυνταγματική τροπολογία


11/07/2012 - 19:45
Η πρώτη απεργία στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι γεγονός. Πριν από λίγο υπάλληλοι της Βουλής δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται με τους απεργούς και κατέβασαν τα μολύβια με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση!
Αιτία της απεργίας ήταν η "ύπουλη" τροπολογία που έφερε το ΥΠ.ΟΙΚ με την οποία καταργείται η αυτοτέλειά τους που προβλέπει το Σύνταγμα. Με την κίνηση αυτή στη στιγμή έχει μπλοκαριστεί το σύνολο του νομοσχεδίου, που επιβάλλει τα μέτρα εξαθλίωσης.
Αυτή την στιγμή οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι κ.ά. έχουν αποχωρήσει από την Ολομέλεια και πλέον μόνο το Κανάλι της Βουλής λειτουργεί και με τον τρόπο αυτό μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Είναι δε ενδεικτικό ότι τρεις ένστολοι φυλάσσουν την είσοδο που οδηγεί στο στούντιο του Καναλιού της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να κατεβάσουν τους διακόπτες.
Οι υπάλληλοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των  υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Από την άλλη πλευρά το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης προκειμένου να την γλιτώσουν.
Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει την μισθολογικής τους κατάστασης, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής.
«Είναι νομοθετική βελτίωση η κατάργηση του Συντάγματος; Οι εργαζόμενοι της Βουλής έχουν κηρύξει απεργία, δικαιολογημένη απεργία» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: