Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Η τρόικα τρελάθηκε! Άνοιξαν και θέμα περικοπής 20% στις κύριες συντάξεις!web only
06/02/2012  15:42
28
 
 
Η "ανάγκη" των αρχηγών να πείσουν εαυτούς και κοινό πως διαπραγματεύονται με την τρόικα έχει προκαλέσει τους δανειστές μας οι οποίοι ανοίγουν συνεχώς νέα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιδέα του Αντώνη Σαμαρά να θεσπιστεί κοινωνικός πόρος από τον τζόγο για τις επικουρικές οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είπαν στον Λουκά Παπαδήμο ότι κανονικά θα έπρεπε να κόψει τις βασικές συντάξεις 20% τώρα. "Αν είναι να βάλετε κοινωνικό πόρο βάλτε τον για να σώσετε τις κανονικές συντάξεις" επισήμαναν και προέβλεψαν ότι όπως πάνε τα πράγματα σύντομα θα χρειαστεί να ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό.

Απέρριψαν και την προσπάθεια του Παντελή Οικονόμου να περάσει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών σε 60 δόσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι αναμένει την εντολή του Γιώργου Παπανδρέου για να αγνοήσει την τρόικα και να βγάλει την απόφαση με 60 δόσεις.

"Πρόεδρε περιμένω την εντολή σου" του είπε, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας πως είναι αντίθετοι σε κάθε πράξη που θα συνηθίζει τους έλληνες στη λογική "δεν πληρώνω και τα βρίσκω μετά". Επιπλέον, οι δανειστές έχουν επισημάνει στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ότι μια τέτοια ρύθμιση θα τινάξει τους τρέχοντες προϋπολογισμούς στον αέρα, αφού όσοι πληρώνουν θα νιώσουν κορόιδα και θα σταματήσουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: