Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας


Share
Και τώρα, το ερώτημα που τίθεται είναι αν μια κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει με 156 βουλευτές. Είναι ικανή να σταθεί, έχει… κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Αν κάποιος ερχόταν από το διάστημα κι έβλεπε την Ελλάδα όπως είναι θα έλεγε ότι είμαστε τρελοί για να βάζουμε τέτοια ερωτήματα. Έξι βουλευτές πάνω από τους 150 είναι άνετη πλειοψηφία, θα έλεγε κάθε ανεξάρτητος και αντικειμενικός παρατηρητής.
Η αλήθεια είναι όμως ότι δεκατέσσερις μήνες μετά τις εκλογές που κατέστησαν τον Γ. Παπανδρέου, πανίσχυρο, ακόμη κι αν ψηφιστούν όλα τα νομοσχέδια του κόσμου, η κυβέρνηση έχει χάσει σίγουρα την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και όλα δείχνουν πως έχει χάσει και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Κι αν βρισκόμασταν σε άλλη χώρα ίσως να μιλούσαμε σήμερα για εκλογές. Διότι μπορεί οι βουλευτές να είναι χίλια δύο πράγματα, αλλά όρνεα δεν είναι, ούτε κουταβάκια του καναπέ, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Κι όταν πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους φτύνουν, δεν πιστεύουν ότι βρέχει, είναι σίγουροι ότι ο κόσμος τους χλευάζει.
Με το να δρα ο κ. Παπακωνσταντίνου αλαζονικά και να γράφει το κοινοβούλιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του, απλά επιταχύνει την έξοδό του από την πολιτική. Ο «τσάρος» δεν έχει πλέον φίλους, μόνο ο πρωθυπουργός τον στηρίζει. Η στάση του να φέρνει κρίσιμα νομοσχέδια και να τα ψηφίζει σε 24 ώρες, βάζοντας δια της πλαγίας και ρυθμίσεις, όπως αυτή με τις διαγραφές οφειλών, δείχνει την περιφρόνησή του προς τους βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ αρχικά κι όλων των κομμάτων κατά δεύτερο.
Με την επιλογή του κατεπείγοντος για το πολυνομοσχέδιο συμφώνησαν, άλλωσε, όπως μετέδωσε χθες το Mega, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφέρουμε τα ονόματα για να ξέρετε ποιοι παίζουν στις πλάτες του κόσμου μπιλιάρδο.
Καί έφεραν και ψήφισαν στην Βουλή ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν γιατί το έκαναν αυτό. Χωρίς να κάνουν τον κόπο να το εξηγήσουν ούτε καν στους βουλευτές τους. Να μας πουν βρε αδερφέ, ότι κόβουμε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα διότι έτσι θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα. Ή ότι είναι υψηλοί οι μισθοί και πρέπει να τελειώσει το πάρτι, οι Έλληνες δε μπορεί να είναι όλοι πλούσιοι. Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις, ας μας δώσουν μία έστω κι αν είναι ψεύτικη, ξέρουν απ’ αυτά.
Αλλά αντί να το κάνουν αυτό, τι μας είπε ο κ. Παπανδρέου; Ότι οι εργασιακές σχέσεις είναι … αρρύθμιστες κι έρχονται αυτοί να βάλουν τάξη στο εργασιακό χάος.
Τρομερά πράγματα, να γελάς μόνο και μόνο που το λένε. Αυτό είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός στο υπουργικό, επομένως, τι να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση αυτή;
Γι’ αυτό λέμε από την αρχή ότι οι βουλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους, και δεν θα αργήσει να γίνει το μεγάλο μπαμ σε ένα επόμενο νομοσχέδιο. Αλλά δε χρειάζεται καν αυτό. Η ίδια η κοινωνία θα τους δείξει ότι έχουν πλασματική πλειοψηφία. Καιρός γαρ εγγύς.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: