Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Κάλπες και αίμα στην Ανατολική Ουκρανία: Εν μέσω μαχών το δημοψήφισμα


13:39
11/05/2014

Επτά εκατομμύρια ουκρανικής καταγωγής ρωσόφωνοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες από  το πρωί στις 08.00 στις περιφέρειες του Ντίνετσκ και του Λουγκάνσκ, χωρίς ούτε στιγμή να έχουν σταματήσει οι μάχες να μαίνονται: Ισχυρές εκρήξεις από την κατασττροφή ΤΟΜΠ του ουκρανικού Στρατού και πολυβολισμοί ακούγονται στο χωριό Αντρίιφκα, στη νότια είσοδο του Σλαβιάνσκ καθώς οι υπερασπιστές απέκρουσαν μία ακόμα επίθεση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων.
Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών του Σλαβιάνσκ δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ πως υπάρχουν θύματα από τις εκρήξεις και τις συγκρούσεις, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Τα 56 εκλογικά τμήματα του Σλαβιάνσκ θα κλείσουν στις 20.00, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και η συμμετοχή είναι μεγάλη. Πάνω από το 90% των κατοίκων της πόλης θα ψηφίσου, όπως υπολογίζεται.
Στην πόλη του Ντονέτσκ ο ουκρανικός Στρατός έχει ηττηθεί στις επανειλημμένες προσπάθειές του να καταλάβει την πόλη και δεν έχει τολμήσει να κτυπήσει σήμερα.
Οι άνθρωποι από το πρωί, πριν ακόμα ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα σχημάτιζαν ουρές για να ψηφίσουν κάτω από τη σημαία της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Ο Νίκολας Τσόνσεφ, ένας από τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος στο Ντονέτσκ, είπε πάντως ότι "όλα κυλούν όπως είχαμε προβλέψει, οι κάλπες άνοιξαν στην ώρα τους και ο κόσμος έρχεται να ψηφίσει".
Η άφιξη ενισχύσεων από την Οσσετία, την Τσετσενία και τους Κοζάκους έχει επιτρέψει στις δυνάμεις αυτοάμυνας να ενισχυθούν σημαντικά έναντι του ουκρανικού Στρατού, ενώ και ο οπλισμός τους έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την κατάληψη μιας μεγάλης αποθήκης όπλων του ουκρανικού Στρατού, όπου βρήκαν αντιαρματικούς πυραύλους 9K111 Fagot και με αυτούς κατάφεραν και "ρήμαξαν" τα ουκρανικά τεθωρακισμένα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια: