Aπό τον Vince Gilligan
Το πόσο πέτσινο είναι το πλεόνασμα της κυβέρνησης το γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες που κάθονται στις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ για να πληρώσουν το χυδαίο χαράτσι που εμπνεύστηκε το σατανικό μυαλό του Βενιζέλου και έντυσε νομικά ο διαχρονικός σύμβουλος των υπουργών Οικονομικών κ. Αναστάσιος Μπάνος με την ατημέλητη κόμη.
Το πόσο πέτσινο είναι το πλεόνασμα σε μια χώρα αρρωστημένων κρατιστών πολιτικών που υπάρχουν χάρη στις πελατειακές σχέσεις (ο Σαμαράς έγινε βουλευτής στα 25 του χρόνια και ο Τσίπρας δεν δούλεψε ποτέ του) το αποκαλύπτει το γεγονός ότι κάθε μήνα τα λεηλατημένα ελληνικά νοικοκυριά φεσώνουν το διεφθαρμένο ελληνικό δημόσιο με 1 δις ευρώ.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενός αρρωστημένου δημοσίου έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλύψουν τα 300 δις εμβάσματα των νεόπλουτων συμπολιτών μας στις τράπεζες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή το εγχώριο παρακράτος της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη στοχοποιούσε διαρκώς τον Σάμπυ Μιωνή-τον οποίο έχουν γίνει απανωτοί έλεγχοι από τον ΣΔΟΕ-για να την βγάλουν καθαρή οι μεγαλοσχήμονες εγχώριοι διαπλεκόμενοι. Ακούγεται λοιπόν ότι ο Κασιδιάρης κρατάει στα χέρια του και τα σχετικά ντοκουμέντα που αφορούν τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ καθώς και ντοκουμέντα συνομιλιών με οικονομικούς παράγοντες του τόπου. Όσο για τα video με τους πολιτικούς ακούγεται και το όνομα πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Κι αν το εγχώριο παρακράτος δεν σταματά να μας εκπλήσει αυτό που προκαλεί οργή και αγανάκτηση είναι η διαρκής προστασία του από τους κρατιστές κυβερνώντες. Οι κ.κ Σαμαράς, Στουρνάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίσθηκαν με αυτοθυσία το χυδαίο κρατικό μηχανσιμό. Δεν προχώρησαν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, δεν έκαναν καν αξιολόγηση στο χυδαίο διορισμένο κομματικό στρατό τους. Δεν έκλεισαν καν τους αχρείαστους δημόσιους οργανισμούς και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια επστρέφουν με αποφάσεις του ΣτΕ.
Είναι μοιραίο λοιπόν αυτή εδώ η εγχώρια σοβιετία των Βαλκανίων να οδηγηθεί στο εθνικό της νόμισμα ώστε οι Ευρωπαίοι δανειστές να διαφυλάξουν τις περιουσίες των πολιτών τους. Ο Σόιμπλε το δηλώνει ξεκάθαρα στην Καθημερινή της Κυριακής:
-Ποτέ ξανά κούρεμα...
Που είναι λοιπόν όλα αυτά τα παπαγαλάκια που μιλούσαν για κούρεμα του χρέους; Που είναι οι κ.κ. Στουρνάρας, Σαμαράς και οι υπουργοί της κυβέρνησης που μας παραμύθιαζαν με κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί; Που βρίσκονται τώρα που η  Μoody's έφτυσε στην κυριολεξία το πέτσινο πλεόνασμα των κρατιστών πολιτικών της μεταπολίτευσης;
Όπως όλα δείχνουν η ΕΚΤ ετοιμάζεται πλέον για την επιστροφή στη δραχμή και ο ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα που γνωρίζει σε βάθος και σε εύρος την λειτουργία της εγχώριας οικονομίας θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλυτικός για την νέα-παλαιά εποχή που θα κόβονται οι απαξιωμένες δραχμούλες και οι νταλίκες των νταβατζήδων θα τις ξεφορτώνουν στα ταμεία τους.
Διαβάστε το συναρπαστικό ρεπορτάζ της Ιόλης Πιερίδη για όσα έρχονται ώστε να είστε θεριά ενήμερα...