Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ν. Δένδιας, Χ. Αθανασίου και Α. Σαμαράς να δώσουν εξηγήσεις, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


17:04
02/04/2014
Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, με αφορμή την «αδελφική συνομιλία», όπως αναφέρει, των Μπαλτάκου - Κασιδιάρη και να δώσουν εξηγήσεις τόσο οι υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι οι δύο υπουργοί, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης είναι υπόλογοι, ενώ διατυπώνει και πάλι τη σκληρή κριτική, που έχει ασκήσει για τον τρόπο που αντιμετώπισε διαχρονικά η κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή, τον καιροσκοπισμό της και τις ευθύνες που έχει για το ακροδεξιό φαινόμενο.
 
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:     
 
«Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού.
 
Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.  
 
Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες.
 
Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.
 
Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: