Επιχειρηματίας της λίστας Λαγκάρντ κατέβαλε 500.000 ευρώ© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A. Επιχειρηματίας της λίστας Λαγκάρντ κατέβαλε 500.000 ευρώ Με στόχο να πετύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, που προβλέπουν ότι, αν ο οφειλέτης επιστρέψει τα χρήματα, δεν διώκεται, επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην περιβόητη λίστα Λαγκαρντ, κατέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία της Αθήνας το ποσό των 500.000 ευρώ.
Πρόκειται για ποσό που του καταλογίζεται ως φόρος από φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία.
Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Μάλιστα, φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα, που ενδεχομένως "εξυπηρετήθηκαν" από εγκληματική οργάνωση, με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η συγκεκριμένη δικογραφία, την οποία ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην Εισαγγελία.
Ο επιχειρηματίας είχε κληθεί από τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Σε πρώτη φάση, ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση.
Τελικά, στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του "μαύρου" αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία, ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές ότι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των 500.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ή εν λόγω κίνηση από την πλευρά του επιχειρηματία έρχεται δύο ημέρες μετά τη συνάντησή των Ελλήνων εισαγγελέων με τον Ερβέ Φαλτσιανί.
Πρόκειται για πρώην στέλεχος της HSBC, που είχε υποκλέψει στοιχεία πελατών της τράπεζας με τους λογαριασμούς τους. Η κατάθεσή Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς διήρκεσε περίπου εννέα ώρες.