Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΣΦΑΛΙΑΡΑ από Die Welt: «Τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα Σαμαρά»


  • Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 - 10:57
ΣΦΑΛΙΑΡΑ από Die Welt: «Τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα Σαμαρά»

Η εφημερίδα die Welt επαναφέρει τα... παπαγαλάκια του success story στις «αθεράπευτες» ακόμη πληγές της ελληνική οικονομίας. «Τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τινάχτηκαν τα όνειρα του Σαμαρά στον αέρα», γράφει χαρακτηριστικά.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός ήλπιζε ότι στο τέλος του χρόνου θα εκδίωκε από τη χώρα την τρόικα αλλά κυρίως το μισητό ΔΝΤ. Αλλά οι αναταράξεις στα χρηματιστήρια τον «προσγείωσαν». Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν σε απαγορευτικά ύψη για τη χρηματοδότηση του χρέους. Ο Σαμαράς δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός που παρατήρησε πώς διαμορφώνονταν η κατάσταση, αλλά σε κανέναν άλλο τα σημάδια δεν ήταν πιο φανερά».

Και ο σχολιαστής υπογραμμίζει: «Επρόκειτο για προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ήρεμες περιόδους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ευρωκρίση μοιάζει με ενεργό ηφαίστειο, το οποίο δεν έχει ακόμη εκραγεί, αλλά βγάζει λάβα. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διευκρίνισε το τελευταίο διάστημα με πολλούς τρόπους ότι με την πολιτική του θέλει να αγοράσει χρόνο, αλλά μόνος του δεν είναι σε θέσει να τραβήξει την ευρωζώνη από το βούρκο»
Πηγή: dw.de

 http://www.toxwni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: