Πολιτική
Όταν το καλοκαίρι ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσιζε να εκχωρήσει ουσιαστικά την «πολιτική διεύθυνση» του τόπου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, γνώριζε ότι ο άλλοτε δελφίνος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούσε τη ζαριά της τελευταίας ευκαιρίας. Για την Κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο στο εσωτερικό του Κινήματος, όσο και στη χώρα συνολικά.
Στους μήνες που ακολούθησαν, ο πιο κατηρτισμένος πολιτικός του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς διέθεσε σημαντικό κομμάτι από το προσωπικό κεφάλαιό του, σε υπεροχή και δημοφιλία. Κατάφερε ωστόσο να απορροφά τις αντιδράσεις, και να κρατάει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συντεταγμένη, έστω και στα πρόθυρα της πολιτικής μελαγχολίας.
Μέχρι σήμερα. Καθώς, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, και με απαρχή την κριτική της Βάσως Παπανδρέου, πολλοί ακόμη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πέρασαν στο… αντάρτικο. Αυτή τη φορά με στόχο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έστω και όχι με τους όρους της πολιτικής απαξίωσης, με την οποία αντιμετωπιζόταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε αντίστοιχες συνεδριάσεις οργάνων.
Η κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει τη λογική εξήγησή της. Καθώς και την… πονηρή. Η πρώτη έχει να κάνει με την αυτονόητη προσπάθεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να επιβιώσουν πολιτικά. Και οι ίδιοι, αλλά και το Κίνημα συνολικά.
Η δεύτερη, στρέφει το βλέμμα στο μέλλον. Δηλαδή, στο ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Εκεί όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανιζόταν μέχρι πρότινος ως ο φυσικός διάδοχος του σημερινού Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα, οι υπόλοιποι… ενδιαφερόμενοι για τη θέση, προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως «δίδυμο» με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ώστε να απαλλαγούν και από τους δυο.
statesmen
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου