Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δυο μεγάλες τράπεζες που πάνε για κανόνι, προσπαθεί να διασώσει ο πρωθυπουργός!



Δύο μεγάλες ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας, - ένας κιθαρίστας στη Σταδίου έχει περισσότερα ευρώ στο ταπεράκι του απ ότι οι ίδιες στα ταμεία τους-επιχειρεί να διασώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το ταξίδι του στν Νέα Υόρκη.
Οι φήμες ότι καταρρέουν οι οικονομίες τόσο της Ιρλανδίας όσο και της Πορτογαλίας, προκαλούν σοκ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μόνο που έφτασε η ώρα να μιλήσει κάποιος με ειλικρίνεια στους έλληνες: Ποιούς προσπαθούν να διασώσουν οι κ.κ Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου; Τους εργαζόμενους η τις απαράδεκτες τράπεζες με τα διαπλκόμενα θαλασσοδάνεια στους νταβατζήδες των ΜΜΕ κι όχι μόνο;

Οι Έλληνες πολίτες στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν κινυδέυουμε να χάσουμε παρά μόνο της αλυσίδες μας.
Ε, λοιπόν ας χρεοκοπήσει το κωλομάγαζο με τους ζάπλουτους πολιτικάντηδες-τουλάχιστο ας εκτιμήσουμε όσους κάνουν ειλικρινές "πόθεν έσχες" γιατί υπάρχει για παράδειγμα και ένας πρώην μεγαλουπουργός του ΠΑΣΟΚ που υποδύεται τον φτωχούλη του Θεού και όπου νάναι θα γίνει κόλαση με τα περιουσιακά στοιχεία που κρύβει-.
Οι δύο τράπεζες που κινδυνεύουν είναι απο τις πλέον ανυπόληπτες. Για τη μία μάλιστα έγινε το περίφημο πακέτο των 28δις.
Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν αγριέψει επικίνδυνα μια και οι ευρωπαικές τράπεζες αρνούνται να δανείσουν τις δικές μας και να δεχθούν ελληνικά ομόλογα!

Η μόνη λύση για κάποιους δικούς μας τραπεζίτες είναι ν αναζητήσουν ρευστό σε κολομβιάνους ντίλερς.

Η να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα τ ανυπόληπτα μαγαζάκια τους...

Διαβάστε στο άρθρο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" πως οι τράπεζες κατέστρεψαν την Οικονομία της Ιρλανδίας>

Προς κατάρρευση η Ιρλανδία

Καταπέλτης ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της χθεσινής έκδοσης της αμερικανικής εφημερίδας “Χέραλντ Τρίμπιουν” – δηλαδή της παγκόσμιας έκδοσης των “Τάιμς της Νέας Υόρκης”: “Η Αγγλο-ιρλανδική Τράπεζα φέρνει την Ιρλανδία στο χείλος της κατάρρευσης


Οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το πλήγμα υπερβολικών διαστάσεων του δανειακού ξεφαντώματος της τράπεζας!”. Από την αρχή της ανάλυσής του ο αρθρογράφος θέτει το ερώτημα χωρίς περιστροφές: “Μπορεί μια τράπεζα να οδηγήσει σε κατάρρευση μια χώρα; Η Αγγλο-ιρλανδική, η μεσαίου μεγέθους τράπεζα που η ασωτία της την κατέστησε σύμβολο των υπερβολών της φούσκας των ακινήτων στην Ιρλανδία, κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο για να βρει την απάντηση”, γράφει.
katareusi thumb large Προς κατάρρευση η Ιρλανδία

Η ερώτηση είναι ρητορική. Από την περίπτωση της Ισλανδίας γνωρίζουμε ήδη ότι τρεις τράπεζες, με βαρύνοντα τον ρόλο μίας εξ αυτών, είναι υπεραρκετές για να χρεοκοπήσουν μια χώρα τόσο μικρή όσο η Ισλανδία, με μόνο 320.000 κατοίκους και ΑΕΠ μόλις 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ιρλανδία, που εμφάνιζε ΑΕΠ και πληθυσμό κάπου 13-14 φορές μεγαλύτερο, σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Θα αντέξει όμως;

Καθόλου σίγουρο δεν είναι αυτό. Σηκώνονται όρθιες οι τρίχες του κεφαλιού όποιου διαβάσει τα νούμερα: πάνω από 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ ζημιές εμφάνισε η Αγγλο-ιρλανδική Τράπεζα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, με αποτέλεσμα η ιρλανδική κυβέρνηση να σπεύσει να της χορηγήσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας έτσι στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ το συνολικό ποσό που έχει πάρει από το κράτος αυτή η τράπεζα από πέρυσι!

Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι μόνο αυτή η τράπεζα θα πάρει συνολικά από την ιρλανδική κυβέρνηση γύρω στα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο… 22% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας! Μία τράπεζα θα φάει το 22% του ΑΕΠ μιας χώρας! Ασύλληπτο. Συνολικά η διάσωση των ιρλανδικών τραπεζών θα κοστίσει στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας γύρω στα 80 με 90 εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή περίπου το 50% του ΑΕΠ της χώρας.

Το οικονομικό έγκλημα που έχει διαπράξει με απίστευτο θράσος η δεξιά κυβέρνηση της Ιρλανδίας είναι ότι φόρτωσε απευθείας στις πλάτες των πολιτών τα χρέη των τραπεζιτών. Εχει συστήσει από τις αρχές του χρόνου το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΝΑΜΑ στα Αγγλικά), αποστολή του οποίου είναι να αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή όσα δάνεια έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε… χρεοκοπημένες εταιρείες! Δάνεια δηλαδή που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ και τα οποία θα πληρωθούν με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, των οποίων η κυβέρνηση έχει ήδη λεηλατήσει και περικόψει τους μισθούς και τις συντάξεις!
Το τι πλιάτσικο γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ιρλανδία δεν περιγράφεται. Από τη στιγμή που βρήκαν ηλίθιους για να τους φορτώσουν τα χρέη τους, οι Ιρλανδοί τραπεζίτες οργιάζουν. Εχουν κάθε συμφέρον να μεταφέρουν στο κράτος όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια και να παίρνουν πραγματικά λεφτά από την κυβέρνηση!

Η Αγγλο-ιρλανδική Τράπεζα μόλις πέρυσι, όταν την ανέλαβε η κυβέρνηση, εμφάνιζε στα βιβλία της ότι έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φέτος κατατάσσει τα δάνεια που μπορούν να εισπραχθούν στο ύψος μόνο των… 12 δισ. ευρώ! Εχει ήδη πασάρει στο κράτος δάνεια άνω των 30 δισ. ευρώ, τα οποία είναι αδύνατον να εισπραχθούν και έχει ήδη πάρει από την κυβέρνηση 22 δισ., όπως προαναφέραμε!

Μιλάμε για οικονομικά σκάνδαλα απίστευτων διαστάσεων, μπροστά στα οποία ωχριούν τα ελληνικά. Το 2006 π.χ. κατασκευαστική εταιρεία εμφανίζει κόστος αγοράς μιας διάσπαρτης με χαλίκια περιοχής 100 στρεμμάτων το απίθανο ποσό των 412 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Αγγλο-ιρλανδική Τράπεζα της χορηγεί δάνειο 300 εκατομμυρίων και σήμερα η έκταση αυτή, αν υπήρχε αγοραστής, θα έπιανε το πολύ… 20 εκατομμύρια ευρώ!

Φανταστείτε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που τσέπωσαν οι εργολάβοι και οι τραπεζίτες που τους χορήγησαν το δάνειο, το οποίο σήμερα πληρώνουν οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι! Απερίγραπτο αίσχος…

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3037


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαλέξτε Πειραιά ή Europi

ntavos είπε...

Εχεις στοιχεία;