Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Όρμησαν να “φάνε” τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις μίλησε για δημοψήφισμα. Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Απριλίου 17, 2014


tsipras12Χαμός γίνεται αυτές τις μέρες μέσα στο πολιτικό σύστημα, από τη στιγμή που όχι κάποιο τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα (κ. Παπάς) μίλησε για δημοψήφισμα. 
Γιατί άραγε; Τι σημαίνει δημοψήφισμα; Σημαίνει ότι με το δημοψήφισμα επέρχεται ρωγμή στο πολιτικό σύστημα και εισρέει μέσα η λαϊκή βούληση. Αυτό φυσικά είναι το μόνο που δεν θέλει το παρασιτικό καθεστώς που νέμεται το λαό και χρησιμοποιεί την κρίση για να πλουτίζει. Έτσι, όλα τα επαίσχυντα “παπαγαλάκια” στα ΜΜΕ, έχουν πέσει πάνω στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν πρόβλημα συνοχής του κόμματος. Τα δε στελέχη, πανικόβλητα προσπαθούν να μαζέψουν το θέμα και να κάνουν τον καλό στα αφεντικά των ΜΜΕ. 
Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ αυτό που έπαθε ο κ. Παπανδρέου, άσχετα με την εγκληματική του ενέργεια να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο. Ουσιαστικά αποφασίστηκε από το καθεστώς η καρατόμησή του, από τη στιγμή που μίλησε για δημοψήφισμα. Παρότι αναγκάστηκε άρον άρον μετά, να πάρει πίσω μια τόσο μεγάλη απόφαση, εντούτοις κανείς στο εξής ντόπιος ή ξένος πολιτικός νταβατζής δεν του είχε πλέον εμπιστοσύνη. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να του “τη δώσει” του κ. Παπανδρέου και να καταστήσει το λαό συμμέτοχο της μοίρας του. Έπρεπε λοιπόν, ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να κοπεί και κόπηκε. 
Θυμόμαστε τότε πως, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα επαναστάτησε, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Όλοι πανικοβλήθηκαν. Κανείς δεν ήθελε το λαό στα πόδια του. Πρώτος απ’ όλους διαφώνησε έντονα ο νυν πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, ενώ παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ούρλιαζαν κυριολεκτικά, προκαλώντας πανικό στο λαό. Ταυτόχρονα πολλοί πνευματικοί  ταγοί, αυτής της δύστυχης χώρας, κατήγγειλαν από άμβωνος ότι ο λαός είναι ανίκανος να αποφασίσει. 
Αν όμως θέλει ο κ. Τσίπρας να κερδίσει το λαό, θα πρέπει να επιμείνει στη θέση του για δημοψήφισμα. Όλοι ξέρουμε, άσχετα με το τι λέγεται, πως αν γίνει δημοψήφισμα, η τρόϊκα θα απαιτήσει στην ουσία το ερώτημα να είναι “ευρώ ή δραχμή;”. Ναι λοιπόν, ας είναι κι έτσι. Αν είμαστε πράγματι ανίκανοι να αποφασίσουμε, αλλά είμαστε παρόλα αυτά ικανοί να εκλέγουμε αντιπροσώπους, τότε πράγματι, κάτι δεν πάει καλά με μας!!! 
Πέτρος  Χασάπης
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου