Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οταν ο Α.Ρόντος ζητούσε τον αφοπλισμό της Ελλάδας


Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος (στη μέση της φωτό), το σκοτεινό alter ego του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, σε συνέντευξή του που είχε δώσει στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ το 2010 ήταν άκρως αποκαλυπτικός για το πώς η κυβερνητική μαφία του Γ.Παπανδρέου συντόνιζε την καταστροφή της χώρας.
Κάτι που φρόντρισε και ο ίδιος φυσιοκά με την απάτη της ΜΚΟ "αποναρκοθετήσεων" για την οποία σήμερα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος...
Σύμφωνα με τον Ρόντο (μιλάει στην Χουριέτ) : "Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία.
Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.
Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα.
Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα.
Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει".
Επίσης θεωρούσε ότι για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αρκεί η "ισχυρή" Τουρκία να αποσύρει από τον βορρά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας.
"Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία (σ.σ.: αν είναι δυνατόν!). Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.
Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.
Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα (σ.σ.: άρα η Τουρκία μπορεί να εξοπλίζεται και η Ελλάδα όχι!). Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει.
Διότι η Τουρκία σε ένα σημείο μπορεί να πει πως «Δεν επιθυμούμε την Ε.Ε.». Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της.
Χουριέτ: Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο ;
Ρόντος: "Σίγουρα όχι. Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα".
Αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο και βέβαια ηυπονόμευσαν την εθνική στρατηγική και την προκάλεσαν μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και βέβαια διέφυγαν ατιμώρητοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου