Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το 10% των έμπειρων Τούρκων πιλότων παραιτήθηκε μέσα σε 3 μήνες - Οι κίνδυνοι που προκύπτουν στο Αιγαίο



To 10% των Τούρκων πιλότων της Αεροπορίας της γειτονικής χώρας (ΤΗΚ) και μάλιστα το πιο έμπειρο κομμάτι τους παραιτήθηκε μόνο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες προτιμώντας τις σαφώς υψηλότερες απολαβές του ιδιωτικού τομέα.
Οι παραιτήσεις αυτές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα και ενώ είχε υπάρξει δημόσια παρέμβασή του τούρκου υπουργού Άμυνας, İsmet Yılmaz, πως μέχρι και την 24η Ιανουαρίου είχαν παραιτηθεί συνολικά 47 χειριστές της ΤΗΚ και αυτό "έπρεπε να σταματήσει", πληροφορίες από την γειτονική χώρα που περιήλθαν στα χέρια της διακλαδικής διεύθυνσης πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι ο αιρθμός αυτός έχει ήδη φτάσει τους 74 πιλότους (σμηναγούς και επισμηναγούς) οι οποίοι εκμεταλλεύονται το νόμο που τους δίνει την δυνατότητα να αποχωρήσουν δέκα χρόνια μετά την ένταξή τους στις ένοπλες δυνάμεις.
Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο εντός του έτους αφού αναμένετααι να έρθει προς ψήφιση  νόμος ο οποίος θα επαναφέρει στα 15 χρόνια (από τα 10 που είναι αυτή τη στιγμή, μετά τη ρύθμιση του 2012) την υποχρεωτική παραμονή των αξιωματικών στις τάξεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:
  • Το 2010 παραιτήθηκαν 147, το 2011 παραιτήθηκαν 149, το 2012 παραιτήθηκαν 174 και το 2013 παραιτήθηκαν 214, αθροιστικά 684 ιπτάμενοι της ΤΗΚ.
  • από τους 214 παραιτηθέντες ιπταμένους το 2013, οι 110 ήταν χειριστές μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4
  • την περίοδο 2002-2013 εγκατέλειψαν την ΤΗΚ συνολικά 291 χειριστές μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4.
Ουσιαστικά και η τουρκική Αεροπορία έχει πληγεί από την ίδια επιδημία που είχε πλήξει από το 2007 και την δική μας Πολεμική Αεροπορία, όταν άρχισαν τα "παγώματα" και οι μειώσεις στους μισθούς.
Βέβαια το να πετούν άπειροι πιλότοι σε τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ΕΕΧ, δεν είναι καλό σε περίοδο ειρήνης, αφού οι αντιδράσεις τους μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Είναι παρατηρημένο ότι οι άπειροι χειριστές προκαλούν πολλά προβλήματα και έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις σε στιγμές έντασης, οι οποίες αντιδράσεις μπορεί να λειτουργήσουν "εκρηκτικά" στο περιβάλλον του Αιγαίο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου