Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μπιρμπίλη πες αλεύρι! Ο αγέρας σε…γυρεύει!



Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Μαρτίου 16, 2011

Βρετανίδα περιμένει το αερά στο...αυτί της!

Δεν φυσάει στην Αγγλία (και κάνει κρύο)

“…Όταν δεν φυσάει, βάζεις εφεδρείες (ακόμα πιο ακριβό) ή εισάγεις (επίσης). Όσο πιο πολλά αιολικά βάζεις, τόσο περισσότερη και ακριβότερη εφεδρεία….”
Διαβάζω:
μον ντιε!
Τα βρετανικά αιολικά πάρκα ΔΕΝ MΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕΥΜΑ το μήνα Δεκέμβριο ούτε τον Ιανουάριο! διότι δεν φύσηξε ούτε στάλα.
Σε ολόκληρη τη Βρετανία οι θερμοκρασίες ήταν πολυ κάτω από το μηδέν, αλλά οι φτερωτες των 3.000 Α/Γ παρέμεναν ΑΚΟΥΝΗΤΕΣ.
Λειτούργησαν μόνο με το 1/100 της δυναμικότητάς τους παράγοντας ρεύμα για 30.000 νοικοκυριά μόνο. (όταν φυσούσε, προσθέτω)
Η βρετανική ΔΕΗ αναγκάστηκε να αναπληρώσει την κατακόρυφη αύξηση της ενεργειακής ζήτησης και τα εργοστάσια λιγνίτη και τα Υδροηλεκτρικά δούλεψαν στο φουλ, με αποτέλεσμα: αύξηση του κόστους ενέργειας, που κάποια στιγμή θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή…
Όπως γραφει η Daily Mail, ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν ο ψυχρότερος μήνας της τελευταίας ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ, και ο Ιανουάριος στη Β. Αγγλία, στα Midlands και στην Ουαλία μπήκε με χιόνια και περισσότερο κρύο.
Οι ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την υψηλή εξάρτηση της Αγγλίας από την αιολική ενέργεια, που δεν είναι αξιόπιστη και σταθερά παραγόμενη, και κυρίως εξαρτώμενη από το τυχαίο φύσημα ειδικότερα την εποχή που τη χρειάζονται όλοι.
Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν 3.153 Φτερωτές σε πάνω από 283 αιολικά πάρκα, που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ… ΘΑ… μπορούσαν να παράγουν 5,2 Gigawatt ηλεκτρικής ενέργειας για 3 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Έτσι ισχυρίζεται η ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ…
Το αιολικό ΛΟΜΠΙ σχεδιάζει την εγκατάσταση άλλων 10.000 Α/Γ για να ικανοποιήσει το πρότυπο της ΕΕ!!!
Ως το 2020 το 30% των αναγκών των Βρετανών θα πρέπει να καλύπτεται από τον άνεμο … Καλά κρασιά παιδιά!
Όπως όμως διαπιστώνεται πλέον καθημερινά, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, σε πραγματικές συνθήκες οι Α/Γ μπορούν στη καλύτερη περίπτωση να δώσουν μόνο το 30 ως το 40 τοις εκατό της ονομαστικής δυναμικότητάς τους. (25%-30% ανάλογα με το μέρος, και πόσο συνέχεια φυσάει)
Και το χειρότερο, όταν επικρατεί ψύχος, όταν “εχει κάτσει το κρύο” όπως λέμε στην Ελλάδα, στη Β. Ευρώπη επικρατεί ΑΠΝΟΙΑ, όπως γνωρίζει ο κάθε μετεωρολόγος.
Ο John Constable της Renewable Energy Foundation, που αντιτίθεται στην επέκταση των αιολικών πάρκων εξηγεί: στη Μεγάλη Βρετανία επικρατεί άπνοια όταν κάνει το περισσότερο κρύο και όταν η ζήτηση για ρεύμα αυξάνεται, είτε έχουμε 1.000 είτε 10.000 Α/Γ εγκατεστημένες…(Και στην Ελλάδα δεν φυσάει όταν έχει καύσωνα, και τα κλιματιστικά είναι στο φουλ)
Βέβαια το αιολικό λόμπι εξακολουθεί να πετάει πομφόλυγες και να επιμένει ότι ο άνεμος είναι αξιόπιστος και τον φωνάζουμε κατά παραγγελία.

1.000 αιολικά μεγαβάτ, όταν φυσάει, πράγματι εξυπηρετούν 600.000 σπίτια (με ρεύμα 2 και 3 φορές το κόστος του συμβατικού)… Όταν δεν φυσάει;
Όταν δεν φυσάει, βάζεις εφεδρείες (ακόμα πιο ακριβό) ή εισάγεις (επίσης). Όσο πιο πολλά αιολικά βάζεις, τόσο περισσότερη και ακριβότερη εφεδρεία.
Θέλετε ρεύμα; Ισχύς βάσης.
Θέλετε πράσινες απάτες; Στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Το λέει το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου