Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

O Γ. Παπανδρέου θέλει την Τουρκία στην ΕΕ ... όπως Αμερική!



Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
image

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να βάλει την Τουρκία στην ΕΕ και ο Πάγκαλος κατηγορεί του αεροπόρους που καθημερινά κάνουν τις αναχαιτίσεις των Τουρκικών αεροπλάνων, ως αντιπαραγωγικούς. Για να είναι παραγωγικοί τι έπρεπε να κάνουν; Να δίνουν τους Οτσαλάδες; Όπως καταλαβαίνετε το Αμερικανικό σχέδιο, να φέρει σε δύσκολη θέση την υπερχρεωμένη - από τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις των 2 κομμάτων ΠΑΣΟΚ & ΝΔ - Ελλάδα και να βρει έναν πρωθυπουργό που θα πει το ναι για να μπει η Τουρκία στην ΕΕ είναι γεγονός και βρίσκεται σε εξέλιξη.  Και μετά θα σταματήσει να κατακλησθεί η χώρα από φτωχούς Τούρκους μετανάστες και μη, είναι γεγονός. Σε 5 με 10 χρόνια λόγω του ότι γεννούν πολλά παιδιά, ξεχάστε το όνομα Ελλάδα, πατρίδα, κράτος, σύνορα, θρησκείες, παιδεία, αρχαία ιστορία και άλλα παρόμοια. Με τις υγείες σας. Ζήτω το Νέο Γιουνανιστάν!


«Η Ελλάδα σκοπεύει να φέρει τη συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας, σε επίσημο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε ότι η θέση της χώρας μας είναι αταλάντευτη απέναντι στις όποιες διεκδικήσεις της γείτονος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «στο μέλλον η Τουρκία θα είναι πολύ διαφορετική, θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τους κανόνες καλής γειτονίας και τα δικαιώματα των μειονοτήτων» και τόνισε: «Η τουρκική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου θα έχει να πάρει πολλές αποφάσεις».

«Θέλουμε οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας», επανέλαβε παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τουρκία και προανήγγειλε ότι το αρμόδιο υπουργείο δρομολογεί την επικαιροποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση των πόρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι με την Τουρκία» και διερωτήθηκε: «Πώς μπορούμε να συζητάμε την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη αφού μας απειλεί με casus belli; Θα γινόταν αυτό αν απειλούσε τη Γερμανία; Είμαστε υποδεέστερη χώρα στην Ευρώπη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου