Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μην ξεκινήσετε μια αντιπαράθεση με τον πρώτο τυχόντα

post-106

Οξύνοντας το πνεύμα, η αντιπαράθεση είναι πράγματι ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές, προκειμένου να διορθώσει κανείς εσφαλμένες σκέψεις και να αντιληφθεί νέες απόψεις.
Όμως στη μόρφωση και την πνευματική δύναμη, οι δύο αντίπαλοι πρέπει να είναι σε κάποιο βαθμό ισοδύναμοι. Αν ένας εκ των δύο στερείται παιδείας, δεν θα μπορέσει να καταλάβει τον άλλον, καθώς δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον ανταγωνιστή του. Εάν στερείται πνευματικής δύναμης, θα πικραθεί, θα οδηγηθεί σε ανέντιμα τεχνάσματα και θα καταλήξει να γίνει αγενής.
Άρα, λοιπόν, ο μόνος ασφαλής κανόνας είναι να μην ξεκινήσετε μια αντιπαράθεση με τον πρώτο τυχόντα, παρά μόνο με όσους γνωστούς σας ξέρετε πως κατέχουν αρκετή ευφυΐα και αυτοσεβασμό ώστε να μην προβούν σε παραλογισμούς· με εκείνους που επικαλούνται τη λογική κι όχι την εξουσία, που υπακούουν στη λογική και ακολουθούν τις επιταγές της, και, τέλος, εκείνους που αγαπούν την αλήθεια, που είναι πρόθυμοι να δεχτούν τη λογική ακόμα κι από το στόμα του αντιπάλου τους, ενώ είναι αρκετά δίκαιοι ώστε να αντέξουν την ήττα σε περίπτωση που η αλήθεια είναι με το μέρος του άλλου.
Ως εκ τούτου, μετά βίας ένας στους εκατό είναι άξιος αντίπαλος σας για μια αντιπαράθεση. Αφήστε τους υπόλοιπους να λένε ό,τι θέλουν, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στη βλακεία. Θυμηθείτε τα λόγια του Βολταίρου: La paix vaut encore mieux que la vérité (Η ειρήνη αξίζει περισσότερο από την αλήθεια). Θυμηθείτε επίσης μια αραβική παροιμία που μας λέει πως από το δέντρο της σιωπής κρέμεται κι ο καρπός του, η ειρήνη.
 http://www.lecturesbureau.gr/1/do-not-start-a-confrontation-with-the-first-person-your-meet/

Ισλαμικός μεσαίωνας φρίκη για χριστιανούς και στο Πακιστάν…Τρεις νεαρές χριστιανές που αρνήθηκαν να υποκύψουν στο έρωτα πλούσιου Πακιστανού μουσουλμάνου κακοποιήθηκαν και μια από τις κοπέλες πέθανε. Δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι σύνηθες στο Πακιστάν. Σύμφωνα με την Οργάνωση Χριστιανών του Πακιστάν που εδρεύει στη Βρετανία, οι χριστιανές γυναίκες στο Πακιστάν υπάρχουν μόνο για την σεξουαλική ευχαρίστηση των μουσουλμάνων ανδρών.
Του Raymond Ibrahim
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στη Λαχώρη, στις 13 Ιανουαρίου και τα τρία κορίτσια ηλικίας 17, 18 και 20 ετών, απλώς περπατούσαν στον δρόμο πηγαίνοντας στο σπίτι τους μετά τη δουλειά. Τέσσερις νεαροί μουσουλμάνοι νεαροί που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ακολούθησαν τα κορίτσια και τα κακοποίησαν άγρια φωνάζοντάς τους πως ως χριστιανές υπάρχουν μόνο για την σεξουαλική ικανοποίηση των μουσουλμάνων.
Τη 17χρονη κοπέλα την χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους και την εγκατέλειψαν με συντριμμένο το κρανίο στον δρόμο, γελώντας, σύμφωνα με τη μαρτυρία των άλλων κοριτσιών. Φυσικά η πακιστανική αστυνομία δεν βιάστηκε ιδιαιτέρως να ασχοληθεί με την υπόθεση.
Σε κάθε άλλη χώρα η αστυνομία θα επενέβαινε και οι δράστες θα είχαν συλληφθεί, αλλά στο Πακιστάν οι επιθέσεις κατά χριστιανών σπανίως ερευνώνται από την αστυνομία. Οι γυναίκες και οι μουσουλμάνες ακόμα, μικρή αξία έχουν στο Πακιστάν, πόσο μάλλον οι χριστιανές. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 700 χριστιανές κακοποιούνται στο Πακιστάν – δύο γυναίκες την ημέρα.

Όμως οι μουσουλμάνοι άνδρες έχουν το δικαίωμα να βιάζουν χριστιανές ή άλλες «άπιστες». Μουσουλμάνος βίασε χριστιανή, κορίτσι 9 ετών. Ο ίδιος δήλωσε, ξεδιάντροπα, ότι είχε κάνει τη «χάρη» και σε άλλες χριστιανές. Και όμως ο βιασμός μιας χριστιανής όχι μόνο δεν θεωρείται έγκλημα, αλλά αποτελεί δικαίωμα των μουσουλμάνων.
Οι χριστιανοί στο Πακιστάν θεωρούνται κάτι ως λάφυρο πολέμου που η χρήση του βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των μουσουλμάνων βάσει του «ιερού» νόμου. Ακόμα όμως και οι Πακιστανοί που ζουν στη Δύση θεωρούν δικαίωμά τους να βιάζουν ή να κακοποιούν σεξουαλικά «άπιστες» γυναίκες, ακόμα και μουσουλμάνες αν είναι ασυνόδευτες ή δεν φορούν μαντίλα.
Το 2012, στη Βρετανία, εννέα μουσουλμάνοι, οι οκτώ από αυτούς Πακιστανοί, καταδικάστηκαν για βιασμούς και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Και όπως οι χριστιανοί και οι άλλοι «άπιστοι» στο Πακιστάν οι καταδικασθέντες δήλωναν στα θύματά τους πως «εμείς έτσι κάνουμε στην πατρίδα μας».
Σήμερα, καθώς οι μουσουλμάνοι έχουν εξαπλωθεί στη Δύση, αυτό που κάνουν στις «άπιστες» γυναίκες είναι αυτό που κάνουν και στις πατρίδες τους, όπως χιλιάδες γυναίκες κατάλαβαν στην Κολωνία και σε άλλες πόλεις της Δύσης.
 http://www.defence-point.gr/news/?p=145663

ΒΟΜΒΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΕΘΑ: «Η Τουρκία χρηματοδοτεί την Τρομοκρατία του #ISIS / #DAESH»


Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 26, 2016
1Σημαντικές ελληνοϊσραηλινές αμυντικές συνομιλίες Καμμένου – ΑγιαλόνΣε ερώτηση δημοσιογράφου αν «η Τουρκία μπορεί να γίνει μέρος του άξονα Ισραήλ – Ελλάδας – Κυπρου – Αιγύπτου – Ιορδανίας και να βοηθήσει στο μεταναστευτικό και την τρομοκρατία υπο ποιες προυποθέσεις» ο Ισραηλινός Υπουργός Αμυνας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας «Το Ισραήλ και η Τουρκία είχαν φιλικές σχέσεις στο παρελθόν, αλλά ειναι πλεον στο χέρι της Τουρκίας, της Τουρκικής Κυβέρνησης, της Τουρκικής ηγεσίας αν θα γίνει μέλος οποιοσδήποτε συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας γιατι όπως όλοι γνωρίζεται το ISIS χρηματοδοτηθηκε με Τουρκικά λεφτα εναντι πετρελαίου, η Τουρκία επέτρεψε σε Τζιχαντιστές να περάσουν από την Συρία και το Ιρακ σαν μέλη του τρομοκρατικού δικτύου του DAESH στην Ευρώπη» 
Ο Πανος Καμμένος συμπλήρωσε, ότι «ολοι θα θέλαμε η Τουρκια να έχει μια συμπεριφορά ανάλογη με τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνες δίκαιο και την συμμαχία του καλού. Αυτο προϋποθέτει αλλαγή  στασης απο την Τουρκία. Για να έχεις καλή σχέση μια χώρα πρώτα από όλα πρέπει να την αναγνωρίσεις και η Τουρκία δεν εχει αναγνωρίσει ακόμη την Κύπρο. Το δεύτερο είναι το θέμα της Τρομοκρατίας….και η αληθεια είναι ότι το περισσότερο πετρέλαιο που διακινείται απο την DAESH τους τρομοκράτες, κινείται μέσω Τουρκίας και κινείται χρηματοδοτωντας την Τρομοκρατία» και έκλεισε «εμεις είμαστε εδω με όλες τις καλές προθεσεις κι ελπίζομαι αντι η κυβέρνηση Ερντογκαν να οδηγεί την Τουρκία προς τον φονταμενταλισμο , να αποφασίσει να στρέψει το καράβι προς τις αξίες της Δύσης»

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Μη Φοβάσαι να Φέρεσαι Ανορθόδοξα


Ο Ρουσό είχε γράψει: «Πάρε το δρόμο που είναι αντίθετος στον συνηθισμένο και σχεδόν πάντα θα έχεις κάνει τη σωστή επιλογή». Οι ευφυείς διαφημίσεις για τους υπολογιστές της Apple μας παροτρύνουν: «Σκέψου Διαφορετικά». Ή, όπως λέω κι εγώ ο ίδιος στις διαλέξεις μου, «αν ακολουθήσεις το πλήθος, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις στην έξοδο». Για να έχεις μια πιο γεμάτη και πλούσια ζωή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χαράζεις τον δικό σου δρόμο. Πάψε να υποκύπτεις στις απαιτήσεις της κοινωνικής πίεσης με τίμημα τη μοναδικότητά σου. Αν μελετήσεις τις ζωές των πιο φωτισμένων κι επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο, θα διαπιστώσεις ότι δεν έδιναν δεκάρα για το τι σκέφτονταν οι άλλοι για εκείνους. Αντί να επιτρέπουν στην κοινή γνώμη να τους υπαγορεύει τις πράξεις τους, είχαν το θάρρος να αφήνουν τις καρδιές τους να τους καθοδηγούν. Και ακολουθώντας τον λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο, συναντούσαν επιτυχίες που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τολμηρά τους όνειρα.
Μια από τις καλύτερες ρήσεις σχετικά με τη σημασία της ανορθόδοξης συμπεριφοράς ανήκει στον Κρίστοφερ Μόρλεϊ, που είχε πει: «Να διαβάζεις κάθε μέρα κάτι που κανείς άλλος δεν διαβάζει. Να σκέφτεσαι κάθε μέρα κάτι που κανείς άλλος δεν σκέφτεται. Είναι κακό για το μυαλό να συμφωνεί πάντα με την ομοφωνία». Αλλά ή πιο εύστοχη ρήση ανήκει στον Έμερσον: «Είναι εύκολο μέσα στον κόσμο να ζεις σύμφωνα με τη γνώμη του κόσμου· είναι εύκολο μέσα στη μοναξιά να ζεις σύμφωνα με τη γνώμη τη δική σου· αλλά ο σπουδαίος άνθρωπος είναι εκείνος που καταμεσής στο πλήθος κρατά με τέλεια γλυκύτητα την αυτονομία της μοναξιάς».
Στη διάρκεια του επόμενου μήνα, ξανασκέψου τον τρόπο με τον οποίο ενεργείς. Μην ενεργείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο απλώς επειδή ενεργούν έτσι όλοι οι άλλοι. Κάνε ό,τι είναι σωστό για εσένα. Αν είσαι διαφορετικός για όλους τους σωστούς λόγους, θα μπορέσεις να ζήσεις με σοφία τη ζωή σου.