Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Οι Γερμανοί θα είναι σκληροί, αλλά έτσι ήταν και στον Β Παγκόσμιο


29 Ιανουαρίου
22:122015
Του Κώστα Βαξεβάνη

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε την ώρα που ανακοινώθηκαν τα πρώτα ασφαλή εκλογικά αποτελέσματα. Είναι προφανές πως διαπραγμάτευση δεν είναι η συνεύρεση γύρω από ένα τραπέζι όπου συζητούν επιτελεία, αλλά το σύνολο των κινήσεων που γίνονται σε όλα τα πεδία και κυρίως το επικοινωνιακό.
Η Μέρκελ δήλωσε την πρόθεσή της, με την καθυστέρηση αποστολής συγχαρητήριου τηλεγραφήματος στον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και αν η Αποικία έχει επαναστατήσει για τον βασιλιά παραμένει αποικία. Δεν ήταν μόνο θέμα δυσαρέσκειας αλλά και συμβολισμών.
Τα φιλοκυβερνητικά γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, ξαναζεσταίνουν το επιχείρημα της αγανάκτησης της καγκελαρίου επειδή οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι καλούνται να πληρώσουν την άτακτη Αθήνα. Η Γερμανοί είναι αλήθεια πως περνάνε άσχημα αλλά όχι εξαιτίας της Ελλάδας. Η Μέρκελ έχει πριονίσει τις κοινωνικές δαπάνες, έχει προωθήσει την υποαπασχόληση και δεν συζητά για αυξήσεις μισθών. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πει πως φταίει η Ελλάδα.
Η νίκη του Σύριζα στην Αθήνα απειλεί ολόκληρο το οικοδόμημα της Μέρκελ. Ο οικονομικός προτεσταντισμός της λιτότητας καταρρέει μαζί με τη Μέρκελ, αν ο Σύριζα επιμείνει σε βαθμό που να απειληθεί η δική της Ευρωπαϊκή προοπτική της λιτότητας. Για δύο λόγους κυρίως:
1.Η επιτυχία κουρέματος και η εξασφάλιση άλλων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, δημιουργεί ένα προηγούμενο κυρίως για τον τσαλαπατημένο Νότο και απειλεί τον αρχιτέκτονα της λιτότητας. 
2. Όπως σωστά αναφέρουν ήδη αγγλοσάξωνες οικονομολόγοι, αποτυχία να εξασφαλιστούν όσα θα ζητήσει η Ελλάδα θα οδηγήσει σε μια συγκρουσιακή κατάσταση από την οποία θα χάσουν όλοι. Ακόμη και αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρώπη, τι θα γίνει αν πετύχει, αναρωτιούνται.
Με αυτά τα δεδομένα, η Μέρκελ δεν μπορεί να υποχωρήσει. Έτσι παίζει το χαρτί των εκβιασμών και απειλών προκειμένου για μία ακόμη φορά να φοβηθεί η Ελλάδα και όσοι σκέφτονται όπως η Ελλάδα. Γερμανοί αξιωματούχοι διαρρέουν ανησυχία την οποία αναλαμβάνουν να πολλαπλασιάσουν τα συστημικά ΜΜΕ όπως έκαναν στο παρελθόν. Υπάρχουν όμως μερικές διαφορές
1.Ως σήμερα βασικός φορέας αυτού του φόβου ήταν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά. Τώρα πλέον δεν υπάρχει αυτή η συμμαχία τρόμου. Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες αλλά και τους εταίρους
2.Μέσα στην Ευρώπη δημιουργούνται νέες συμμαχίες οι οποίες δεν αναπαράγουν τα επιχειρήματα της κακομαθημένης Ελλάδας, αλλά προβληματίζονται για τα αποτελέσματα της λιτότητας. Οι Βρετανοί αξιωματούχοι τα τελευταία 24ωρα μετά τη νίκη του Σύριζα παίρνουν σαφή θέση κατά της λιτότητας με κύριο τον επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας
3. Η τραπεζική ενοποίηση δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προωθεί το σενάριο της ποσοτικής χαλάρωσης και του χαλαρώματος της λιτότητας.
4. Παράγοντες έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, δεν παρουσιάζουν καμιά εχθρική συμπεριφορά απέναντι στο Σύριζα.
Η Μέρκελ παίζει τα τελευταία της χαρτιά. Όμηρος ενός γερμανικού συνδρόμου που επιχειρεί να κυριαρχήσει σε μια ενιαία Ευρώπη, για λόγους που είναι πολιτικοί, οικονομικοί αλλά και ψυχολογικοί η Μέρκελ αντιλαμβάνεται τον Τσίπρα ως εχθρό. Οι ψυχολογικοί λόγοι παρουσιάζουν ενδεχομένως μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Τσίπρας ήδη έχει αφαιρέσει το δικαίωμα από τη Μέρκελ να συμπεριφέρεται ως καγκελάριος της Ευρώπης και την αντιμετωπίζει ως έναν από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Η ισχύς της Μέρκελ δεν εκπορεύεται από την ισχύ της Γερμανίας τόσο, όσο από την αυθαίρετη πρακτική της να εμφανίζεται και να διαπραγματεύεται ως ο άρχων της Ευρώπης. Η δημόσια αμφισβήτηση αυτής της πρακτικής, την κάνει ανίσχυρη. Μοιάζει με τον λοχία του χωριού τον οποίο όλοι αποκαλούν στρατηγό νομίζοντας πως είναι, έως τη στιγμή που κάποιος θα τολμήσει να τους θυμίσει πως είναι λοχίας.
Πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα θα δημιουργήσει μια νέα κατάσταση και στην Ευρώπη. Δεν απαιτούνται πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα γι’ αυτό. Απλώς έχει δημιουργηθεί μια άδικη οριακή κατάσταση η οποία εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Η Ελλάδα θα περικυκλωθεί από σενάρια τρόμου. Αυτή τη φορά όμως η ελληνική κυβέρνηση είναι από την από δω πλευρά και όχι με την από εκεί. Οι Γερμανοί θα είναι σκληροί. Αλλά έτσι ήταν και στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
http://www.koutipandoras.gr/

Ο Θεοδωράκης ξυλοκόπησε το σακίδιό του επειδή δεν μπήκε στην κυβέρνηση


Σταύρος Θεοδωράκης ΠοτάμιΣε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την χυλόπιτα που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξυλοκόπησε άγρια το σακίδιό του, αν και αργότερα του ζήτησε συγγνώμη.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει τουλάχιστον τους συριζαίους να τρώνε στο Αλάτσι -για να τα κονομάει- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη πως δεν του αρέσουν οι δηθενιές σε εστιατόρια που σερβίρουν κόλλυβα και είναι ποτισμένα από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.
Έξαλλος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και με την απαράδεκτη εμφάνιση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος, όπως παρατήρησε πολύ εύστοχα χρήστης του twitter, έμοιαζε με τον οδηγό του λεωφορείου που είχε κάνει στάση για κατούρημα, στην αναμνηστική φωτογραφία των βουλευτών του Ποταμιού, οι οποίοι είχαν βάλει τα καλά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε στον Γρηγόρη Ψαριανό να κάνει δίαιτα και να φοράει επώνυμα ρούχα, αλλά ο Ψαριανός γουστάρει να είναι μπουχέσας, οπότε μάλλον θα αποχωρήσει από το Ποτάμι και θα πάει από τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν και το αρχικό σχέδιό του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στο σινιέ ντύσιμο των βουλευτών, γιατί έχει τραύματα από την παιδική του ηλικία, που δεν είχε βρακί να αλλάξει.
Πολλοί θυμίζουν στον Σταύρο Θεοδωράκη την προεκλογική δήλωσή του πως, εάν το Ποτάμι είναι μια δύναμη του 6%, θα είναι το παιδί για τα θελήματα, με αποτέλεσμα ο Σταύρος να συνειδητοποιεί πως όλη του τη ζωή θα είναι το παιδί για τα θελήματα.
Σταύρο, όπως θα έρχεσαι, πιάσε και δυο μπύρες! Και ένα ουίσκι του κυρίου Γιώργου!
Βέβαια, την πιο καλή ατάκα για τον Σταύρο Θεοδωράκη την έχει πετάξει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε πει πως δεν μιλάει με τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί προτιμάει να μιλήσει απευθείας με τα αφεντικά του. 
πιτσιρίκος

Έξαλλοι οι «αριστεροί» με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Έξαλλοι οι «αριστεροί» με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ λες τώρα! Με τι αντικατέστησε ο Πάνος Καμμένος τη σημαία της Ε.Ε.; [photo]


Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 - 14:01
 242 
 
 
  1
ΤΙ λες τώρα! Με τι αντικατέστησε ο Πάνος Καμμένος τη σημαία της Ε.Ε.; [photo]
Τέλος η σημαία της... Ευρωπαϊκής Ένωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στο εξής, σύμφωνα με διαταγή του νέου υπουργού, δίπλα σε αυτή των ενόπλων δυνάμεων και την Ελληνική, θα κυμματίζει η σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Συμβολική κίνηση με νόημα και κυρίως με πολλούς αποδέκτες, μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του Πάνου Καμμένου, να αναρτήσει τη σημαία με τον Δικέφαλο Αετό στο Πεντάγωνο και σε όλα τα επίσημα κτίρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η απόφαση του νέου υπουργού, να συνδέεται με την αλλαγή του αμυντικού δόγματος της χώρας, αφού η σημαία της Βασιλεύουσας, συμβολίζει τη διαχρονική μάχη του Ελληνισμού, ενάντια στη Φραγκοκρατία, τη Νεοταξική Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αποφάσεις της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος, συνέστησε στη στρατιωτική ηγεσία, να αρχίσει να μελετά τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου για την εξωτερική πολιτική (πράγμα που ως γνωστόν κάνει εδώ και δεκαετίες η CIA), ενώ επανέφερε στο σώμα των εφημερίδων που καταφθάνουν στο υπουργείο, την Ελεύθερη Ώρα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης τύπου, ως ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, λέγοντας ότι αποκλείεται να τα δεχθεί στις τάξεις του στρατεύματος αν πρώτα δεν ασπαστούν την Ορθοδοξία.

kammenos

ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/33444/ti-les-tora-me-ti-antikatestise-o-panos-kammenos-ti-simaia-tis-e-e-photo#sthash.N5qRrcAz.dpuf

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Η κυνική αυτοακύρωση ενός μικρού ηγέτη


Posted by apelis στο Ιανουαρίου 28, 2015
Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ-2013. (21)του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Είναι γεγονός, ότι ο αληθινός χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται, όχι τόσο στη νίκη, όσο στην ήττα.
Την αφορμή αυτής της σκέψης, μου έδωσε η άρνηση του τ. πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, να «παραδώσει» ο ίδιος την πρωθυπουργία και το γραφείο που του είχε δώσει ο ελληνικός λαός, στον αντίπαλο του και νικητή των προχθεσινών εκλογών Α. Τσίπρα. Δεν υποτίμησε όμως με αυτόν τον τρόπο τον νέο πρωθυπουργό. Το αντίθετο συνέβη. Εκμηδένισε ο ίδιος ηθικά τον εαυτό του.
Πρόκειται για μια άρνηση του αποτελέσματος των εκλογών και εμμέσως της Δημοκρατίας; Για μια χολωμένη άρνηση της προσωπικής του ήττας; Απόρριψη της αυτοεκτίμησης και της ηθικής ανωτερότητας, στοιχεία δια των οποίων, ο ηττημένος μπορεί να καταπλήξει τον νικητή για το ψυχικό του σθένος; Ποιος ξέρει τις αληθινές αιτίες αυτής της εκκωφαντικής προσωπικής αυτοακύρωσης του και της περιφρόνησης προς τους θεσμούς και προς τη βούληση του λαού. Προς τους στοιχειώδεις κανόνες της καλής κοινωνικής συμπεριφοράς και της ευγένειας.
Τα αξιώματα δε μπορούν να μεγαλώσουν τους μικρούς ανθρώπους, αλλά είναι οι άνθρωποι που κάνουν τα αξιώματα να φαίνονται μεγάλα με την αξία της προσωπικότητας τους. Δυστυχώς, ο σαμαράς μικρός ήρθε και σπιθαμιαίος έφυγε. Ένας ηθικός νάνος πάνω σε ψηλά ξυλοπόδαρα. Το δείχνουν οι πράξεις του! Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ένας τέτοιος χαρακτήρας συνεργάστηκε με τους κατακτητές στην καταστροφή της χώρας. Η λέξη «μικρό», θα πρέπει εφεξής να προηγείται κάθε ιδιότητας του, όπως μικροπρεπής, μικρόψυχος, μικρόνους, μικρολόγος, μικρόμεγας, ίσως ακόμα και μικροτσούτσουνος!
Από την άλλη, όμως, τον καταλαβαίνω έστω και λίγο. Πώς να παραδώσει κάτι που ποτέ δεν είχε, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ αληθινός πρωθυπουργός, αλλά ήταν πεσμένος στα τέσσερα; Ένας υπάλληλος και γκαουλάιτερ της Μέρκελ, ποια πρωθυπουργία μπορούσε να παραδώσει;
Ακόμα και αν προσπαθεί να κρύψει την αλαζονία και την ψυχική ανεπάρκεια του, πίσω από πολιτικά προσχήματα και εμφυλιοπολεμικές ανατάξεις, προφανώς για να δικαιολογηθεί μέσω αυτών στους πορωμένους οπαδούς του, που δεν βλέπουν τα χάλια του, αλλά κοιτάζουν τους άλλους.
 Μέσα του, έχει το γνώθι σ αυτόν.
Εμμέσως, πλην σαφώς, το ομολόγησε δια της αρνήσεως του να φανεί πραγματικά μεγάλος.
Διότι κανείς, ποτέ, δεν ξέφυγε από τον χαρακτήρα του και από τον εαυτό του….

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

Στην απομόνωση ο Αντώνης:Μυδροι και απο τον Παναγιωτοπουλο κατά Σαμαρά: Από κεντροδεξιά γίναμε τρομοκρατική οργάνωση!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 28, 2015

Χαμός γίνεται στην Νέα Δημοκρατία με τα στελέχη του κόμματος να δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα χτύπησε και η καραμανλική πτέρυγα με τον Ευάγγελο Αντώναρο να κάνει λόγο για βαριά ήττα της ΝΔ και να ζητά ευθέως την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού! «Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009 θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του» είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά για την επιλογή του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές της ΝΔ, «Εχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα» τόνισε.
Μάλιστα, την σκυτάλη πήρε και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν επανεξελέγη στη Β’ Αθηνών. Ο πρώην βουλευτής κατηγόρησε (real fm) την ηγετική ομάδα της ΝΔ για την εκλογική τακτική («μπορούσαμε να κλείσουμε την ψαλίδα και να βγούμε και πρώτοι έστω με μία ψήφο αλλά ποντάραμε στον φόβο και χάσαμε»). Και ζήτησε συνέδριο αρχών και θέσεων ώστε να επαναβεβαιωθεί ο χαρακτήρας της κεντροδεξιάς παράταξης έτσι όπως διαμορφώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

WSJ: "Τι σημαίνει η παρουσία Καμμένου και Βαρουφάκη στην κυβέρνηση; - Άσχημα μαντάτα για το Βερολίνο"

Ο πολιτικός αρθρογράφος του Market Watch, της εφημερίδας Wall Street Journal, Ντάρελ Ντελαμέιντ σημειώνει στο τελευταίο του άρθρο πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί με τους εταίρους και αυτό το στηρίζει σε δύο κινήσεις που έκανε άμεσα:
 
1. Την απόφασή του να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. 
 
2. Την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Σημειώνει πως η απόφασή του να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα του Πάνου Καμμένου δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο Τσίπρας είναι ταυτοχρόνως ένας ρεαλιστής πολιτικός και ένας πεπεισμένος ιδεολόγος. Δεύτερον, ότι η συμφωνία ήρθε τόσο γρήγορα που κάποιος μπορεί να υποθέσει πως ήταν προσυμφωνημένη πριν από τις εκλογές.
 
Συνεργάστηκε με το άλλο άκρο
 
Καταγράφει ο Ντελαμέιντ: «Είναι εντυπωσιακό ότι ο Τσίπρας συνεργάστηκε με ένα κόμμα που βρίσκεται στο άλλο άκρο, όταν μόλις την περασμένη εβδομάδα έλεγε στους Financial Times πως πρέπει να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, αλλιώς κόμματα σαν το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν και ακροδεξιοί σύμμαχοί του θα εκτρέψουν την πορεία της Ευρώπης. Έτσι, η επιλογή του συγκεκριμένου κυβερνητικού εταίρου που είναι πιο σκληρός στην κριτική προς την Μέρκελ, είναι μια ένδειξη ότι η καγκελάριος και ο Σόιμπλε δεν θα είναι πλέον σε θέση να επιδεικνύουν τους παραδοσιακούς εκφοβισμούς και λεονταρισμούς τους».
 
Το άρθρο κάνει ειδική μνεία στη ρητορική του Πάνου Καμμένου σημειώνοντας πως το Spiegel μάζεψε όλες τις κατά καιρούς δηλώσεις του εναντίον της Γερμανίας, καθώς επίσης και εκείνες που είχε κάνει κατά την ίδρυση του κόμματος που μιλούσε για «4ο Ράιχ που θα το νικήσουμε όπως κάναμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εμείς δεν θα πέσουμε ποτέ ως επαίτες στα γόνατα προς χάριν της Μέρκελ. Οι Έλληνες θα σταθούμε ψηλά και θα αγωνιστούμε για την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια». Παρεμπιπτόντως, σημειώνει ο αρθρογράφος, και ο Τσίπρας χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη «αξιοπρέπεια». Τούτων λεχθέντων το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι εντελώς ακροδεξιό όπως είναι, ας πούμε, η Χρυσή Αυγή.
 
Τι σημαίνει η παρουσία Βαρουφάκη στην κυβέρνηση
 
Η άλλη κίνηση με σημασία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον Ντελαμέιντ, είναι ότι έδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάννη Βαρουφάκη – έναν καθηγητή Οικονομίας που θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ υπό λιγότερο επαχθείς όρους και ίσως αυτό να είναι το «καρότο» στις επικείμενες συνομιλίες.
 
Δεν μίλησε καν με άλλους
 
«Ο Τσίπρας δεν μίλησε καν με τα δύο μεγάλα κόμματα, ούτε και με το Ποτάμι με το οποίο θα μπορούσε να βρει κοινά σημεία, καθώς είναι πιο μετριοπαθές κόμμα. Η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα που επέδειξε δείχνουν πως είχε ένα σχέδιο, πως παίζει ένα παιχνίδι. Επιλέγοντας τον Καμμένο θέλει να δείξει στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες πως δεν πρόκειται να αφαιρέσει απί το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της ανακούφισης του χρέους (διαγραφή κατά το ήμισυ).
 
Γράφει επ' αυτού ο Ντελαμέιντ: «Τότε θα είναι η ώρα της αλήθεια για τη Μέρκελ και τους συνεργάτες της. Μπορούν να στυλώσουν τα πόδια και να αρνηθούν οποιοδήποτε είδος παραχώρησης προς την Ελλάδα και να ενισχύσουν τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα έχει η χώρα αν αθετήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι του χρέους. Το πιο πιθανό είναι η πλευρά της Μέρκελ να προσφέρει μια μορφή ανακούφισης όπως η αποπληρωμή με ευνοϊκότερους όρους, καθώς η προσφορά μεγαλύτερης ευελιξίας στην εκπλήρωση των κριτηρίων για την παραμονή στο ευρώ.
 
Το σχέδιο Βαρουφάκη
 
Ωστόσο, σημειώνεται στο άρθρο, το πιο θεμελιώδες ζήτημα που προβάλει ο Τσίπρας μέσω του Βαρουφάκη είναι ότι θέλει αλλαγή στην οικονομική φιλοσοφία. Θέλουν η Ευρώπη να ξεφύγει από την άκαμπτη δημοσιονομική λιτότητα που λειτουργεί επωφελώς για τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του Βορρά, στον τομέα των εξαγωγών, και να μεταβούν σε μια λογική ανάπτυξης και επενδύσεων για όλες τις χώρες. Ο Βαρουφάκης έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο μαζί με τον Αμερικανό οικονομολόγο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ που χρησιμοποιείται στοιχεία που είναι διαθέσιμα σε αρκετά σημαντικά πανεπιστήμια. Μάλιστα, αυτό το σχέδιο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλες τις οικονομίες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε φάση ύφεσης, ιδιαίτερα για εκείνες που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της ηπείρου που ζουν κάτω από την μέγγενη του χρέους και των ελλειμμάτων.
 
Πρόκειται για ένα εντελώς λογικό σχέδιο που δεν έγκειται σε προγράμματα διάσωσης που επιβάλλονται από πιστώτριες χώρες, αλλά αντίθετα δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι διεθνείς αγορές για την πραγματική ενίσχυση της οικονομίας, τις επενδύσεις, την απασχόληση και τελικά την πορεία ανάπτυξης της Ευρώπης. Είναι, με λίγα λόγια, η εκπλήρωση μιας υπόσχεσης αλληλεγγύης και κοινής ευημερίας που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ».
 
Για να καταλήξει ο Ντελαμέιντ: «Ίσως όλα αυτά να είναι πολλά για την κοντόφθαλμη Μέρκελ και τους συμβούλους της που είναι εγκλωβισμένοι και δεν βλέπουν καθαρά. Αλλά είτε η Μέρκελ θα δει το φως και θα συνεργαστεί με την Ελλάδα, είτε θα μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης που ναυάγησε την ΕΕ».
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ O Α.ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ; Πόλεμος κυβέρνησης-τραπεζιτών: Η κυβέρνηση τους στέλνει στον εισαγγελέα κι αυτοί ρίχνουν το Χρηματιστήριο!

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της νέας κυβέρνησης στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι νεοδημοκράτες τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά fund του - έτσι ή αλλιώς πρακτικά ανύπαρκτου χρηματιστηρίου:  Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
Συγκεκριμένα το αίτημα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα "μαύρου χρήματος", προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:
• α) Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.
• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.
• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.
• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.
• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
Η απάντηση των τραπεζιτών (που όλοι είναι "χωμένοι μέχρι το λαιμό" σε αυτή την ιστορία) ήταν να ρίξουν με μαζικές πωλήσεις σήμερα το Χρηματιστήριο (βουτιά πάνω από το 6,7%) και να προκαλέσουν δραματική εκτίναξη των spreads στο 3ετές και στο 10ετές ομόλογο.
Το ξεπούλημα τραπεζικών χαρτιών (πρέπει τάχιστα να κάνει πράξη την εξαγγελία για εθνικοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 2008) έχει  φυσικά "ονοματεπώνυμο": Τις ηγεσίας των τεσσάρων συστημικών τραοεζών που ελέγχονται από το ΤΧΣ.
Τις δύο πρώτες ημέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι απώλειες στο ΧΑ ξεπερνούν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ και βέβαια έχουν να κάνουν με μια εκδικητική συμπεριφορά από την πλευρά των τραπεζιτών. προς τον ελληνικό λαό που ψήφισε αυτή την κυβέρνηση και τρίτο κόμμα τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ενώ έβαλε και ισχυρούς τους ΑΝΕΛ στη Βουλή,
Nα δούμε στο τέλος ποιος θα νικήσει: Θα τους βάλει φυλακή ο Α.Τσίπρας ή θα προλάβουν να τον ρίξουν;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Στον φίλο μου Πάνο Καμμένο....Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κράτησες μία πολύ μεγάλη μερίδα Ελλήνων που σκέφτονται όπως εσύ...ελεύθερα.Σε πολέμησαν όσο κανέναν άλλο,λοιδωρήθηκες όσο κανείς,έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν το κόμμα που εσύ έφτιαξες μαζί μας με ανιδιοτέλεια τάζοντας σε αυτούς που έφυγαν λαγούς με πετραχήλια.Από τότε που ο Σαμαράς έκανε την κωλοτούμπα της ζωής του σκύβοντας στην Μέρκελ και στους ντόπιους νταβατζήδες,εσύ σήκωσες το ανάστημά σου,ξεβολεύτητκες χωρίς να κερδίσεις τίποτα και έμεινες εκεί αταλάντευτος δίπλα μας,εμψυχώνοντας μας συνέχεια.ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ όπως είπε και ο Γκάντι,πρώτα σε αγνοούν,μετά σε κοροϊδεύουν,μετά σε πολεμούν και μετά νικάς.Τους νίκησες Πάνο,σου εύχομαι μόνο υγεία,δεν σου χρειάζεται τίποτα άλλο,όλα τ'άλλα τα έχεις.....

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσημα!


ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσημα!
Η συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου στην Κουμουνδούρου έφερε αυτό για το οποίο αγωνίστηκε από την πρώτη ημέρα ύπαρξης του Το ΧΩΝΙ! Μια αντιμνημονιακή συγκυβέρνηση! ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΞΕ!
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (και πλέον, κυβερνητικός εταίρος - ναί, είναι επιτέλους αλήθεια), εξερχόμενος της συναντήσεως με τον πρωθυπουργό (ναι, είναι επιτέλους αλήθεια) Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε περιχαρής στους Έλληνες ότι η χώρα έχει ξανά κυβέρνηση.

«Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι ΑΝ.ΕΛ. δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν οι ΑΝ.ΕΛ.», συνέχισε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας πως «θα τα ανακοινώσει όλα ο πρωθυπουργούς και εμείς ότι λέμε ισχύει για πάντα».
«Εμείς εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού», τόνισε, ζητώντας παράλληλα «να προχωρήσουμε σε μια καινούρια μέρα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπάρχει συμφωνία αρχών όπως ο ελληνικός λαός το έδωσε μέσα από τις εκλογές.
Δείτε το σχετικό (ιστορικό) βίντεο:

Το οδυνηρό διάλειμμα της γερμανικής κατοχής και των "γιαβόλ Αγκελα" έχει οριστικά τελειώσει και οι Έλληνες μπορούν να ονειρεύονται ότι ενωμένοι και με σκληρό αγώνα θα μπορέσουν να δώσουν και πάλι προοπτική στα παιδιά τους!

Η συμφωνία είχε γίνει γνωστή από αργά το βράδυ της Κυριακής ενώ δεδομένη θεωρείται η ανάληψη ενός υπουργείου από τους ΑΝ.ΕΛ., πιθανότατα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Καμμένος: «Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα»
Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει τουλάχιστον 162 έδρες (149 του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων).
Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.
toxwni

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Απίστευτο κάζο στον Μ. Βορίδη που ακύρωσε την ομιλία του: Τον περίμεναν με φυλλάδια με... τσεκούρια!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Απίστευτο κάζο στον Μ. Βορίδη που ακύρωσε την ομιλία του: Τον περίμεναν με φυλλάδια με... τσεκούρια!
Ακυρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η προγραμματισμένη ομιλία του Μάκη Βορίδη στην Παλλήνη, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έπειτα από πρωτοβουλία της συλλογικότητας «Ρωγμές» και μελών της Νεολαίας της ANT.AΡ.ΣΥ.Α
Σχεδόν 30 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στον χώρο όπου θα εμφανιζόταν ο Υπουργός και Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρια Αττικής και με πανό και συνθήματα περίμεναν να τον υποδεχθούν. Οι συνεργάτες του Μάκη Βορίδη τον ενημέρωσαν τηλεφωνικώς για την κατάσταση στην περιοχή και αποφασίστηκε να μην δώσει το παρών και έτσι να ακυρωθεί η συγκέντρωση.
Ακούστηκαν τρία συνθήματα: «Και τώρα και πάντα όπως το 40', την φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμούμε πάντα», επίσης «Βορίδης Βορίδης – Μπαλτάκος και Χρυσή Αυγή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» και ακόμα: «Φασίστα Βορίδη, φασίστα Βορίδη δεν μας σταματάς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς»... Επίσης, μοιράστηκε φυλλάδιο με κείμενο για την Πρωτοβουλία, με τίτλο «Φασίστες με γραβάτες ή χωρίς, την τελική απάντηση θα δώσουμε εμείς»...
Αναλυτικά έγραφε:
Στην Παλλήνη έφτασε σήμερα ο ''τσεκουράτος'' Βορίδης για να πραγματοποιήσει προεκλογική συζήτηση σε κλειστό φυσικά χώρο και χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα στην περιοχή. Ο ίδιος ως πρώην υπουργός Υγείας συνυπέγραψε στη δημιουργία μιας τεράστια ζώνης υγειονομικής φτώχειας και αποκλεισμού των ανασφάλιστων ανθρώπων από στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, εξαθλίωσε (μισθολογικά και εργασιακά) το προσωπικό του ΕΣΥ και οδήγησε τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και το προσωπικό τους στα όρια της κατάρρευσης. Εκφραστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε στο βίαιο κλείσιμο των ψυχιατρείων και με συγκεκριμένο σχέδιο για τον ''τεμαχισμό'' τους στα γενικά νοσοκομεία με ότι μπορεί συνεπάγεται αυτό!
Δεν είναι λίγες οι φορές που στην προσπάθειά του να τσιμπήσει χρυσαυγίτικους ψήφους και χειροκροτήματα ακροδεξιών έχει εξαπολύσει επίθεση στην αριστερά και στον πληττόμενο λαό που αγωνίζεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες του. Οι απολύσεις και η διάλυση της δημόσιας υγείας και συνολικά οι πολιτικές της εξαθλίωσης του κεφαλαίου πάνε μαζί με τον αντιδημοκρατικό ολοκληρωτισμό που θέλουν να μας επιβάλουν οι Βορίδηδες σήμερα. Οι λογικές αυτές όμως δεν χωράνε ούτε στην Παλλήνη, ούτε πουθενά! Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια τους να μαυρίζουν τις ζωές μας !
Ρωγμές στα Ανατολικά
VORIDI
ΤΟ ΧΩΝΙ