Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Εκπληκτικό βίντεο με σκύλο να βοηθάει ηλικιωμένους μεταφέροντας ξύλα μαζί τους

Υπό καθεστώς διάλυσης η κυβέρνηση - Μόνο οι ξένοι αποτρέπουν την κατάρρευσή της

"ΚΙΝΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ

30/11/13 - 12:35
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει φθάσει στα "όριά" και δεν μπορεί να ανεχθεί το κόμμα του 4-5% που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, να επιβάλλει τις πολιτικές του και την ατζέντα του.
Τα πρώτα δείγματα είχαμε με το "αντιρατσιστικό" για όλους τους υπόλοιπους και ρατσιστικό για τους Έλληνες ν/σ, το οποίο προσπαθεί να επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ ετσιθελικά, εκρποσωπώντας προφανώς ξένα κέντρα εξουσίας.
Τελεσίγραφο είχαν στείλει στην κυβέρνηση περί τους 40 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο (βασικά ο κανονικός τίτλος του έπρεπε να είναι το "ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων νομοσχέδιο") αν δεν νομοθετηθεί η ποινική δίωξη και για όσους αρνηθούν τις τρεις γενοκτονίες των Ελλήνων τις οποίες έχει ψηφίσει η Βουλή: Την Γενοκτονία των Αρμενίων, την Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" τιμωρεί τους αρνητές μόνο... ξένων Γενοκτονιών και όχι των ελληνικών ή των Αρμενίων που έχει αναγνωρίσει όλος ο πλανήτης! Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε εκτός Ελλάδος;
Ο Ε.Βενιζέλος δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να περιληφθούν στις ποινικές διωκώμενες αρνήσεις Γενοκτονιών οι Γενοκτονίες των Ελλήνων! Με ποιο δικαίωμα θέλει εκπροσωπώντας το 4-5%, το κόμμα του να περάσει ο εθνοκτόνος και άδικος για την Φυλή των Ελλήνων νόμος;
Βέβαια πολλοί εκ των βουλευτών σκέφτονται πολιτικά. Εάν ψηφίσουν ως έχει το ν/σ μετά πως θα απιτησουν την ψήφο των Ποντίων και των Μικρασιατών;
Aμέσως μετά είχαμε την άρνηση των "γαλάζιων" βουλευτών για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.
Η σχετική τροπολογία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (κάνοντας και πρόβα μετεκλογικού "συμφώνου συμβίωσης" των δύο κομμάτων, όπως ελπίζουν πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ), συνάντησε την σφοδρή αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών στην ΚΟ της ΝΔ.
Προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου συναντήθηκε με ομάδα περίπου 20 βουλευτών της ΝΔ με τους οποίους συζήτησε τις πτυχές του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου και αυτοί του είπαν "να ξεχάσει" την τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης.
Διαφοροποίηση είχαμε και από τον Α.Σαμαρά όταν εκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων θα έρχόντουσαν στην Ελλάδα και θα συζητούσαν με την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα  μετον γραμματέα του ελληνικου ΥΠΕΞ, σε μία διαδικασία που θα οδηγούσε στην de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους από την κυβέρνηση Α.Σαμαρά. Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκέπτονταν την Άγκυρα (όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr  από την περασμένη εβδομάδα).
Η επίσκεψη των Τουρκοκύπριων στην Αθήνα θα ήταν πρωτοφανές γεγονός και ήταν ιδέα του Ε.Βενιζέλου που μας βάζει σε απορία, εάν θυμάται σ εποιό κράτος είναι ΥΠΕΞ αυτή την στιγμή. Γιατί συμπεριφέρεται σαν να εκπροσωπεί τους γείτονες!
Μάλιστα είχε τεθεί ως όρος από την Άγκυρα για να δεχθεί να συζητηθεί το κυπριακό με τη νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση, να υπάρξει αντίστοιχη διαπραγμάτευση των παράνομων Τουρκοκύπρίων με την ελληνική κυβέρνηση!Και ο Ε.Βενιζέλος το έβρισκε πολύ καλή ιδέα!
Μέσα στη ΝΔ πιστεύουν ότι ο Ε.Βενιζέλος ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ΥΠΕΞ, και τα εθνικά συμφέροντα, και δεν τον ανέχονται πλέον.
Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση να πέσει προς το παρόν, όχι πρίν το Μάϊο, όπου μετά τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών, που αναμένεται να τους ταράξουν, θα ξεκινήσουν οι πραγματικοί κλυδωνισμοί. Στο μεταξύ όμως θα εμποδίζεται η παραγωγή κυβερερνητικού έργου (όποιο και αν είναι αυτό).
Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να δείχνει τις αυταρχικές του διαθέσεις με την δήλωση-διαταγή προς τον Α.Γεωργιάδη ως προς την διαμάχη του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί "το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο"», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε αδιέξοδο.
Το ΠΑΣΟΚ καλέι μάλιστα τον υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάσει άμεσα τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, αλλά και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.
Και συνέχισε μέσω της ΠΑΣΠ, ζητώντας την παραίτηση Αρβανιτόπουλου. Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ αναφέρεται: "Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητάμε, χωρίς περιττά λόγια, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων."
Όπως καταλαβαίνετε οι μόνοι που θέλουν αυτή την κυβέρνηση και την κρατούν με "νύχια και με δόντια" να μην καταρρεύσει είναι οι ξένοι, αλλά αυτό δεν μπορέι να κρατήσει για πάντα. Ο ξένος παράγοντας έχει  συμφέρον να παραμείνουν στην εξουσία τα δύο αυτά κόμματα, γιατί θεωρούν ότι έιναι αρκούντως "ανθελληνικά", και ενδοτικά για να διαπράξουν τα απαραίτητα πολιτικά "εγκλήματα" που θα οδηγήσουν στην ισόβια παράδοση της χώρας.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ Ιταλός "ξεβρακώνει" Kαμίνη και κυβέρνηση (vid)

30/11/13 - 14:15
Δυστυχώς έδειξε την πραγματική κατάσταση της Αθήνας...Ας δει καλά αυτό το βίντεο η ΕΛ.ΑΣ.. ο Δένδιας με την κυρία Κεφαλογιάννη. Την κατάσταση που εκτός από τους απελπισμένους κατοίκους του κέντρου..και τους τουρίστες..κάνει πως δεν την βλέπει κανείς άλλος.
Με μια κρυφή κάμερα μπήκε στα άδυτα των ναρκωτικών και αποκάλυψε στην Ιταλική τηλεόραση την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας..
Την ανυπαρξία του κράτους και την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργείων αλλά και του Καμίνη..που έχει το  θράσος να θέλει να διεκδικήσει και πάλι την δημαρχεία.
Επίσης έδειξε τι σημαίνει δημοσιογράφος και πως το ρεπορτάζ γίνεται στον δρόμο..και όχι από τα τηλέφωνα,τους "κύκλους" και τα "τετράγωνα" των πολιτικών γραφείων των κομμάτων.
Δείτε επίσης ποιοι πουλάνε τα ναρκωτικά και θα καταλάβει και ο πιο αδαής πως δεν είναι τρελοί οι κάτοικοι του κέντρου,που φωνάζουν για τους "μετανάστες"..γιατί δεν είναι τυχαίο που τα Αφγανικά-Μπαγκλαντεσινά-Αφρικανικά και Τούρκικα κυκλώματα δουλεμπορίας-εμπορίας ναρκωτικών...τους στέλνουν στο κέντρο της Αθήνας ..Και όπως γνωρίζουν τώρα πια και οι πέτρες..όλοι αυτοί έχουν αρμονική  συνεργασία με κάποιους ελεεινούς...δήθεν υπερευαίσθητους Έλληνες....

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Κουκουλώνουν την απόλυση καθηγήτριας που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει

ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛ. ΣΑΜΑΡΑ


Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις του μαθήματος της χημείας στο Κολλέγιο Αθηνών (στο οποίο τυγχάνει να είναι πρόεδρος ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) και έβαλε τη μονογραφή της στην κόλλα του και τώρα επιχειρούν να «θάψουν» την υπόθεση, η οποία απ΄ότι φαίνεται αποκτά πολιτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που γίνεται «κόλαση» στην Παιδεία.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας συνεδριάζε χθές αργά το απόγευμα προκειμένου να κρίνει αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αλλά με μία «πραξικοπηματική» ενέργεια εξαίρεσαν από τη συνεδρίαση τους νόμιμους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
Ο σκοπός είναι προφανής. Να επιβεβαιώσουν την απόφαση της απόλυσης και να την καταχωνιάσουν προκειμένου να μην λάβει άλλες διαστάσεις και πληγεί περαιτέρω η οικογένεια Σαμαρά από αυτό το πρωτοφανές στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης περιστατικό.
Αφενός να μην «τσαλακωθεί» η εικόνα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, αλλά και του αδελφού του Αλέξανδρου Σαμαρά, που είναι πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και φαίνεται να έδωσε την εντολή απομάκρυνσης της εκπαιδευτικού τον Ιούνιο του 2012 επειδή τόλμησε να μονογράψει την κόλλα του ανιψιού.
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, που υπηρετούσε επί 21 χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών.
Αιτία ήταν, το «λάθος» που έκανε να βάλει τη μονογραφή της στην κόλλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραψε στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο μάθημα της χημείας παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις που του είχε κάνει ως επιτηρήτρια. Η εν λόγω εκπαιδευτικός είχε αξιολογηθεί θετικά πάρα πολλές φορές με τελευταία την περίοδο 2011-2012.
Επί ενάμιση χρόνο το ΚΥΣΔΕ αρνούνταν, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού. Μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας και δικαστική απόφαση το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε χθες για να αποφανθεί περί της συγκεκριμένης υποθέσεως.
Σημειώνεται πώς το ΚΥΣΔΕ ελέγχεται από τον «κολλητό» του Α. Σαμαρά, υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Συνέβη κατά την ΟΙΕΛΕ το πρωτοφανές στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ΚΥΣΔΕ που συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νομικής υπηρεσίας του Κολλεγίου Αθηνών να εξαιρεθούν από τη συνεδρίαση οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ.
«Η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ’ υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Σαρρής της ΟΙΕΛΕ.
«Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη; Ότι απόφαση μπορεί να εκδοθεί για την απόλυση της κυρίας Μπουλούτα (και, φυσικά, να κριθεί σαν έγκυρη η απόλυση της επειδή έβαλε τη μονογραφή της στην κόλα του υιού Σαμαρά) αλλά χωρίς να έχουν ρόλο και λόγο οι θεσμικά εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του κλάδου της, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».
Οι επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ καταγγέλλουν πώς η απόφαση του ΚΥΣΔΕ και «η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου (του οποίου ηγείται ο αδερφός του πρωθυπουργού, ο Αλέξανδρος Σαμαράς) έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το “ξήλωμα” της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο!
Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως “οδηγός” για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών».
Η ΟΙΕΛΕ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της και καταλήγει πως «φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι “πανίσχυρες συντεχνίες” που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός».
Αντί ο κ. Σαμαράς να βγει και να επαινέσει την εκπαιδευτικό που έκανε το καθήκον της και διέγραψε το γραπτό του υιού του, μαθητή της Γ’ Τάξης του Κολλεγίου Αθηνών για αντιγραφή, προτίμησε να την εκδιώξει.
Φαίνεται ότι τέτοιους καθηγητές θέλει ο πρωθυπουργός. Αρεστούς στις διοικήσεις που θα βαθμολογούν με βάση το… όνομα και τις γνωριμίες και όχι τις επιδόσεις του μαθητή.
Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε έναν μπιζναδόρο Βενιζέλο να οδηγεί την πατρίδα στον όλεθρο;


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 28, 2013

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Αρκετά πια. Όλα έχουν και ένα όριο. Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικαντισμό, για πολιτικό ψεύδος αλλά για ξεκάθαρη εκτέλεση συμβολέων από ανθελληνικά κέντρα.

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να σύρει την Ελλάδα σε μία ολέθρια πράξη εθνικής μειοδοσίας και εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, δεν μπορεί να διαχειρίζεται την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ο άνθρωπος που συντάχθηκε με την γενοκτονία του ισλαμοφασίστα Ερντογάν κατά του αθώου

λαού της Συρίας, δεν επιτρέπεται να βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο! Ειδικά μετά τον εξευτελισμό της υπαναχώρησης των ΗΠΑ.

Δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός που ακολουθεί τον αντισημίτη ναζιστή Ερντογάν, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά Ελλάδα και Κύπρο, να παραμένει ενεργός στο πολιτικό σύστημα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Βενιζέλος εκτελει εντολές ως πειθήνιο όργανο, από το ίδιο σκοτεινο κέντρο που καθοδηγούσε και τον Παπανδρέου.

Τώρα, μετά και την ραγδαία εξέλιξη στο Ισραήλ μετά την επάνοδο του Λίμπερμαν, ο ρόλος του Βενιζέλου δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμμία πρόφαση συγκυβέρνησης. Οποιος συμπορεύεται μαζί του έχει ακριβώς τις ίδιες ευθύνες ακόμα και ως προς την πρόθεση.

Διαβάστε:

Το Ισραήλ λοξοκοιτάει προς τη Ρωσία

Lieberman-Putin01-28november2013
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Ένα από τα πιο καλά πληροφορημένα και ψύχραιμα στις αναλύσεις του έντυπα, η αμερικανική εφημερίδα «Defense News» που εξειδικεύεται στα θέματα άμυνας, φιλοξένησε στις σελίδες της ρεπορτάζ στο οποίο καταγράφει τη διαφαινόμενη επιθυμία του Ισραήλ για σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία, μια εξέλιξη που θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στα δεδομένα του άμεσου γεωπολιτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, παρότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ο φιλοδυτικός (βλ. φιλοαμερικανικός) προσανατολισμός της χώρας, καθώς η εξάρτηση – προσθέτουμε εμείς – από τις ΗΠΑ στον τομέα της εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το σημαντικό στρατιωτικό, βιομηχανικό κ.λπ. δυναμικό που διαθέτει αυτόνομα η χώρα, πλέον, η ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία προβάλλει ως εκ των βασικών νέων στόχων εξωτερικής πολιτικής.
Στο σημείο αυτό να θεωρήσουμε ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με την εκ νέου ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργού Εξωτερικών από τον Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, (φωτογραφία) ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την πρώην Σοβιετική Ένωση και ομιλεί άπταιστα τη ρωσική γλώσσα και ποτέ δεν έχει κρύψει τη γενικότερη συμπάθειά του προς τη Μόσχα, παρότι η οπτική του εστιάζει πάντα στο ισραηλινό εθνικό συμφέρον όπως καθορίζεται από τους θεσμούς της χώρας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών θεωρείται αγαπητό πρόσωπο στη Μόσχα και συναντάται συχνότατα με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έναν ηγέτη που καθοδηγεί προσεκτικά τη ρωσική διπλωματία – υπό την ηγεσία αυτής από τον εξαιρετικά πετυχημένο Σεργκέι Λαβρόβ – στο να αποκαταστήσει και να επαυξήσει τη ρωσική επιρροή σε όλες τις κρίσιμες περιφέρειες του πλανήτη, όπου εμπλέκονται ρωσικά εθνικά συμφέροντα. Μια από αυτές είναι και οι Νοτιοανατολική Ευρώπη – Ανατολική Μεσόγειος.
Οι Ισραηλινοί αντιλαμβάνονται ότι η γνώμη της Μόσχας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εμπλοκής της στις διεθνείς υποθέσεις με μια πολύ διαφορετική οπτική από αυτή που επικρατούσε επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης, με καλή κατανόηση των περιορισμών που θέτει το διεθνές περιβάλλον, αλλά και το πεπερασμένο της ισχύος οποιασδήποτε χώρας.
Επίσης, η αναδίπλωση των Ηνωμένων Πολιτειών από την υφήλιο υπέρ μιας πιο στοχευμένης παρέμβασης, συνεπεία της κόπωσης του αμερικανικού λαού και της εξάντλησης των πόρων σε εποχές οικονομικής κρίσης, παρουσίασε ευκαιρία κάλυψης του «κενού ασφαλείας» (security vacuum), που δεν ήθελε να χάσει η ρωσική διπλωματία, αποφεύγοντας παράλληλα – σοφά πράττοντας και όσο αυτό είναι δυνατόν – να ερεθίσει τα «αντιρωσικά αντανακλαστικά» των ΗΠΑ.
Το Ισραήλ προσδοκά με τη σύσφιξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα να διαθέτει επαρκή επιρροή στο Κρεμλίνο ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα ισραηλινά συμφέροντα. Στον τομέα αυτό, η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει πόντους στο Ισραήλ, αφού καταβάλλοντας κόστος, τόσο οικονομικό όσο και πολιτικό, δεν προχώρησε στην παράδοση π.χ. των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300 τόσο στο Ιράν όσο και στη Συρία.
Ταυτόχρονα, στο Ισραήλ έχουν άπαντες συνειδητοποιήσει  ότι η Μόσχα εμπλέκεται σε όλα τα προβλήματα εθνικής ασφαλείας της χώρας τους, οπότε η διεξαγωγή στρατηγικού διαλόγου στο ανώτατο επίπεδο έχει κριθεί ως απολύτως απαραίτητη πρωτοβουλία, ενώ η «νομιμοποίηση» της ρωσικής εμπλοκής στην περιοχή λειτουργεί και στην κατεύθυνση της επαύξησης της διπλωματικής ευελιξίας των Ισραηλινών, που όπως και οι Σαουδάραβες, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους με την πορεία που έχει χαράξει η αμερικανική διπλωματία στη Μέση Ανατολή.

Γεράσιμος Γεννατάς>Ο πιο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, ο Άνθρωπος-Επανάσταση, είναι πιο εκρηκτικός από 1 εκατ. Αγανακτισμένους!

1.000 ΜΠΕΝΙΝΙ


Share →

 
Δυστυχώς οι λέξεις-ακόμη κι αν τις υπογράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα-δεν μπορούν να χωρέσουν αυτόν τον τεράστιο ηθοποιό, τον τεράστιο άνθρωπο, τον πραγματικό επαναστάτη, που ακούει στο όνομα Γεράσιμος Γεννατάς. Το παίξιμό του στον Κοριό είναι πολύ πιο εκρηκτικό, πιο αντιεξουσιαστικό και πιο αντισυστημικό από μια πλατεία Συντάγματος τίγκα στους Αγανακτισμένους, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από 1.000 τσίπρες και 1.000 συνιστώσες. Ο Γεράσιμος Γεννατάς είναι ο Άνθρωπος-Επανάσταση, είναι 1.000 Ρομπέρτο Μπενίνι, είναι σκέτη φωτιά και λάβα. Το ότι είναι ο πιο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός δεν χωράει αμφιβολία κάτω δε από κάποιες συνθήκες θα μπορούσε να είναι το πιο"εξαγώγιμο ελληνικό προιόν" κι ας μας συγχωρέσει την διατύπωση. Το πιο επαναστατικό δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στη ζωή σας είναι να δείτε τον Γεράσιμο στον Κοριό. Συγχαρητήρια στην Βάσια Παναγοπούλου που τον φιλοξενεί στο Χυτήριο.
Βασίλης Μπόνιος
 
Έγραψε η Αλεξάνδρα Τσόλκα στο Provocateur
Το Χυτήριο, πέτρινο, με σηκωμένη την υψικάμινο σαν δάχτυλο προς τον Θεό, να υπονοεί ένα μαθητικό «Κύριε; Κύριε;», ειπωμένο όμως από εργάτες που κάποτε κάνανε εδώ μέσα την σκληρότερη δουλειά στην Αθήνα και γυρεύουν δικαίωμα στη μνήμη. Τώρα, ο χώρος έχει φώτα, τραπέζια, πέτρα και ξύλο, λουλούδια και δέντρα. Η Ιερά οδός, σκοτεινή, αιώνια, με λερωμένη ιερότητα, τόσο down town πια, που ανάγεται σε εμβληματική! Τετάρτη βράδυ στην πληγωμένη κάρδια της ασθμαίνουσας, κουρασμένης, βαριάς, μεροκαματιάρας, ταπεινωμένης Αθήνας, ικανής μόνο στο σχήμα να θυμίζει αμυδρά, την ωραιότητά της!  Ο Γεράσιμος Γεννατάς παρουσιάζει πολιτική επιθεώρηση διαμαρτυρίας «Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη». Σατιρίζει καταστάσεις και πρόσωπα, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς. Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, σε πρώτη εκτέλεση, μελοποιημένα ποιήματα των Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Λασκαράτου, Έλιοτ, Σαχτούρη, Τζόυς, απ' τον ίδιο τον συνθέτη Γιώργο Κομπογιάννη κι άλλους τρεις μουσικούς. Η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κι ο κόσμος ολόκληρος αποτελούν μια αρένα ανθρώπινης εξαθλίωσης όπου πρωταγωνιστούν σύγχρονοι τύραννοι, με θεατές τους λαούς, και σκηνές από σκληρούς αγώνες και προδομένα όνειρα.
«Όμως εσείς,
θα το μπορούσατε ποτέ καθώς εγώ,
τον εαυτό σας να γυρίσετε τα μέσα του όξω,
Έτσι που να γενείτε ολάκεροι ένα στόμα;».
Αυτά γράφει το δελτίο τύπου. Τώρα στις θέσεις, με τα φώτα να μην χαμηλώνουν ακόμα, η παράσταση αρχίζει με τον ηθοποιό να βάζει από την πίσω πόρτα θεατές και να τους λέει να βιαστούν να καθίσουν στις θέσεις τους. Μαγιακόφσκι. Η μάτια του ποιητή στην πλατεία και στα γεμάτα θέατρα και θεωρεία. Μετά ένα κείμενο - ανατριχίλα του ίδιου του Γεννατά για τον «Κοριό» που τρυπώνει σε ιδέες, κείμενα, κανάλια, γραπτά, ζωές. Γίνεται ο ίδιος Κοριός, εφοριακός - αφέντης της γραφειοκρατίας, μικρός τύραννος στις ζωές των άλλων, τύραννος ιστορικός, που ξέρει πως ο «λαός φτωχός είναι πιο συνεργάσιμος», παρακρατικός του '50, δοσίλογος με κουκούλα της Κατοχής και δείχνει με το δάχτυλο τεντωμένο τους θεατές στο κοινό, το καρφί που βασανίζει αντάρτες - «με γενιάδες, που μείνανε, άδω, να πολεμάνε», μοναχός που ψέλνει ευλογία με κρεμμυδόνερο το κοινό, χούλιγκαν της εθνικής Ελλάδος, που σπικάρει την παρέλαση από μακριά, Λιακόπουλος και Άδωνης να πουλάει βίους πολιτικούς και διαμαντιών-καλλιτεχνών, μπερδεμένα όλα μαζί, με το κιλό και το μνημονεύω, παιδάκι! 
Για μιάμιση ώρα με το σώμα και κυρίως τη ψυχή ένας πόταμος από λέξεις των ιερών κειμένων μας, λέει για ελευθερία, πολίτες, προδοσία, θυμάται τη Βάρκιζα, τον Εμφύλιο, την Κατοχή, τα ίδια λαμόγια να καταστρώνουν σχέδια χειρισμού, υποταγής, λοβοτομής ενός λαού. Τρέχει στην πλατεία, γονατίζει στη σκηνή, πηδάει σε σκαλωσιές, ακροβατεί στις κόχες του κτιρίου, πειράζει το κοινό, παίζει με τους τέσσερις μουσικούς που ζωντανά στη σκηνή συνοδεύουν τη θεατρική πράξη με μουσική. Βουρκώνει όταν θυμάται από το μαθητικό μας βιβλίο Ξενοφώντας και Πλάτωνας, τον ορισμό της Δημοκρατίας, γελάει με τον Μπρεχτ που λέει πως μόνο αν ήταν οι καρχαρίες άνθρωποι, θα 'χε στον βυθό τάξη! Είναι όλος υγρασία και σπλάχνα, δονείται και κάνει τέχνη, πάνω από τα κεφάλια μας, στη μαύρη σκηνή που δεν τον καταπίνει αλλά τη φωτίζει, έχοντάς μας στο κόκκυγα, στην άκρη της καρέκλας, να ισορροπούμε με την σειρά μας, μεταξύ ξεκαρδιστικού, αρτεσιανού γέλιου και λυγμού πνιγμένου! Τελειώνει με έναν υπέροχο Τάσο Λειβαδίτη και το κοινό δε σηκώνεται από τις καρέκλες. Μόνο χειροκρότει. Έξω, βουτηγμένος στην αδρεναλίνη, δεν συρρικνώνεται αλλά δείχνει την αγωνία του σπουδαίου καλλιτέχνη και αμφιβάλει αν ήταν καλός. Οι θεατές τον κοιτάμε με γουρλωμένα μάτια! Είναι δυνατόν; Άλλοι, με ταλέντο στο μισό του δαχτυλάκι θα 'ταν φουσκωμένοι από έπαρση, αυτοπεποίθηση, αλαζονεία. Και αυτός; Αυτός έχει κάθε δικαίωμα στον τίτλο τιμής του καλλιτέχνη και να κοιτάζει το κοινό κατάματα! Γιατί στέκεται στην άκρη του καιρού του ουσιαστικός, όλο παρηγοριά. Ακουμπάμε πάνω του δικούς μας στεναγμούς, αδιέξοδα, μοναξιές, ήττες, απελπισίες! Και αυτός τις σηκώνει όλες... Γιατί και αυτός πιστεύει, όπως ο Λειβαδίτης του τέλους του. Σε τι;. Σ' αυτό.   
«Πιστεύω στον φίλο που συναντάς άξαφνα μέσα σ' ένα παραμύθι. Πιστεύω στο απίστευτο, που είναι η πιο αληθινή μας ιστορία. Πιστεύω στο φεγγάρι, όταν πέφτει στο πηγάδι, για να μη φαίνεται, καθώς σκύβει να το δει, η πλάτη του ραχιτικού παιδιού. Πιστεύω στα σκυλιά, που όταν γαβγίζουν σηκώνουν το κεφάλι, σαν κάποιον να κοιτάζουν που περνάει πιο ψηλά.».
(«Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη». ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Ώρα έναρξης παραστάσεων: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη: 21.00)

ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΩΤΙΔΑ Πάτρα: Aλβανός έσφαξε τη μητέρα ενός παιδιού


29/11/13 - 11:47
Οι αστυνομικοί στη Πάτρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο φρικιαστικό έγκλημα με δράστη έναν Αλβανό και θύμα μια ιδιοκτήτρια καφέ στην περιοχή του Ρίο.
Το έγκλημα ομολόγησε ο ίδιος ο Αλβανός, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής λέγοντας στους αστυνομικούς ότι έσφαξε τη φίλη του.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο Αλβανός στο Ρίο, βρήκαν την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν μητέρα ενός παιδιού, μέσα σε μια λίμνη αίματος καθώς είχε δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι στο λαιμό.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι στην πλάτη, στο στήθος, ενώ ο δράστης με το τρίτο χτύπημα της έκοψε την καρωτίδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη Ναταλία Βουτσινά ανήκε στο στενό περιβάλλον του γνωστού δημοσιογράφου και των εκ εκδοτών της εφημερίδας "Κήρυκας" Ανδρέα Κων. Βρη.
Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέση με την καφετέρια του θύματος στο οποίο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση βουλευτών ΝΔ για αντιρατσιστικό: "Δεν το ψηφίζουμε"!

ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΡΜΕΝΙΩΝ


Τελεσίγραφο έστειλαν στην κυβέρνηση περί τους 40 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο (βασικά ο κανονικός τίτλος του έπρεπε να είναι το "ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων νομοσχέδιο") αν δεν νομοθετηθεί η ποινική δίωξη και για όσους αρνηθούν τις τρεις γενοκτονίες των Ελλήνων τις οποίες έχει ψηφίσει η Βουλή: Την Γενοκτονία των Αρμενίων, την Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΝΔ επισκέφθηκαν τον υππουργό Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου και του επέδωσαν το "τελεσίγραφο": Να περιληφθούν στις προβλεπόμενες ποινικά διωκώμενες αρνήσεις Γενοκτονιών και αυτές που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή!
Με την "συμπαράσταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μάκη Βορίδη και όπλο τη νομική τεκμηρίωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου,απαίτησαν το αυτονόητο, δηλαδή.
Ακούγεται τρελό, αλλά έτσι είναι: το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" τιμωρεί τους αρνητές μόνο... ξένων Γενοκτονιών και όχι των ελληνικών ή των Αρμενίων που έχει αναγνωρίσει όλος ο πλανήτης! Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε εκτός Ελλάδος;
Ο υπουργός δεν αρνήθηκε, αλλά αρνήθηκε το ... ΠΑΣΟΚ και ο Ε.Βενιζέλος! Ο οποίος δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να περιληφθούν στις ποινικές διωκώμενες αρνήσεις Γενοκτονιών οι Γενοκτονίες των Ελλήνων! Αν επιμείνει, τουλάχιστον θα έχει κάνει κι ένα καλό: Δεν θα ψηφιστεί το κατ' επίφασιν "αντιρατσιστικό"...
Γιατί αντιδρούν τόσο κάθετα και απόλυτα οι βουλευτές; Προκειμένου και για "να μην τους πάρουν με τις πέτρες και οι ψηφοφόροι τους" και γιατί εν πάση περιπτώσει πολλοί μέσα στη ΝΔ ήδη ατενίζουν την "επόμενη ημέρα" και θέλουν να έχουν "καθαρά χέρια" - όσο είναι δυνατόν - στην μετά μνημονίου εποχή...
Φυσικά υπάρχει και ο ... "φόβος που φυλάει τα έρμα": Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή: "Αν πάω στην Βουλή και ψηφίσω αυτό το πράγμα δεν θα έχω μούτρα να πάω στην εκλογική μου περιφέρεια που ψηφίσουν 60% Πόντιοι. Θα έχει καταληφθεί από τους χρυσαυγίτες" ανέφερε στο defencenet.gr βορειοελλαδίτης βουλευτής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποιος ήταν ο Κων/νος Κολοκοτρώνης;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης το όνομα τυου οποίου ανέφερε εκ παραδρομής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην ομιλία στη Βουλή κατά τη διάρκεια ερώτησής του για το θέμα της ανέγερσης του τζαμιού. Μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν –μη γνωρίζοντες βέβαια- το Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη ως ανύπαρκτο πρόσωπο. Στην πραγματικότητα ο Κ. Κολοκοτρώνης δεν ήταν άλλος από το πατέρα του «Γερού του Μοριά» /Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος είχε λάβει ενεργά μέρος στον αγώνα των Ελλήνων κατά των Οθωμανών κατακτητών.
Ας δούμε ποιος ήταν ο πατέρας του Θ. Κολοκοτρώνη:  
"Στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε ως την έναρξη της ηγεμονίας του Τζανέτμπεη Γρηγοράκη, διαδραματίστηκαν στη Μάνη σημαντικά γεγονότα. Πρώτα - πρώτα είχε αρχίσει ήδη από 1779 η εκκαθάριση της Πελοποννήσου από τους Τουρκαλβανούς που χωρίς καμιά διάκριση είχαν αρχίσει να εκβιάζουν και να ληστεύουν και τους Τούρκους τους ίδιους. Για την εξόντωση τους έστειλε τότε ο Σουλτάνος το περίφημο Καπουδάν πασά Χασάν Τζελαϊδή που ήταν και Βεζύρης και τώρα Βαλεσής και Σερασκέρης της Ρούμελης με στρατό και με στόλο. Όταν έφθασε στο Ναύπλιο ο Χασάν πασάς έστειλε μήνυμα στους Τουρκαρβανίτες να φύγουν αμέσως από το Μοριά. Μόνο οι Τσάμηδες τον άκουσαν κι έφυγαν. Οι άλλοι, κάπου 7.000 αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή του. Τότε ο Χασάν πασάς χωρίς ενδοιασμούς και με την ευφυΐα πού τον διέκρινε και την πολιτικότητά του, ζήτησε την συνδρομή και των Ελλήνων κλεφταρματολών της Πελοποννήσου πού έφταναν τις 5.000. Όλοι δέχτηκαν να τον βοηθήσουν και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι Τουρκαρβανίτες είχαν εξοντωθεί. Η σφαγή τους υπήρξε ανεπανάληπτο γεγονός και ο Χασάν πασάς με τα κεφάλια τους έστησε μέσα στη Τριπολιτσά μακάβρια πυραμίδα.
Φυσικά μετά την εξόντωση των Τουρκαρβανιτών, ο πανέξυπνος Σερασκέρης δεν χρειαζόταν πια τη «συμμαχία» με τους κλεφταρματολούς. Σκέφτηκε πως θα έπρεπε να απαλλαγεί και άπ' αυτούς. Έτσι, το 1780 κατέπλευσε στο λιμάνι του Γυθείου (Μαραθωνήσι). Είχε μαζί του μεγάλο ασκέρι και στόλο. Μανιάτμπεης ήταν ακόμη ο Μιχάλμπεης Τρουπάκης. Χωρίς να χάσει καιρό κάλεσε ο Σερασκέρης τους δυο φημισμένους αρχικλέφτες της Μάνης και του Ταΰγετου (Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και Παναγιώταρος Βενετσανάκης) να του δηλώσουν υποταγή και να τον «προσκυνήσουν».
Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και ο Παναγιώταρος Βενετσανάκης, οι θρυλικοί κλεφταρματολοί, ήταν οχυρωμένοι με τις οικογένειές τους και τα παλικάρια τους μέσα στους πύργους τους στη Καστάνια της Μάνης. Από εκεί έκαναν εφόδους κι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στα σύνορα της Μάνης και στις περιοχές της Λακωνίας. Μόλις ήρθε το μήνυμα της υποταγής από το Χασάν πασά, κάλεσαν σε συναγερμό τους καπετάνιους της Δυτικής (αποσκιαδερής) Μάνης και με 150 παλικάρια τους κλείστηκαν και ταμπουρώθηκαν στους πύργους τους.
Εδώ οι υπερήφανοι κλέφτες της Μάνης, έγραψαν σελίδες άφταστου ηρωισμού. Κάπου 10.000 Τούρκοι με πυροβολικό έχοντας και τη σύμπραξη των Τουρκομπαρδουνιωτών, άρχισαν να τους πολιορκούν. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και ο Παναγιώταρος Βενετσανάκης αντιστάθηκαν δώδεκα μερόνυχτα. Οι ενισχύσεις όμως πού περίμεναν δεν ήρθαν γιατί είχαν κλείσει τους δρόμους οι Τούρκοι ή το πιο πιθανό γιατί ο Παναγιώταρος δεν είχε συμπάθειες ανάμεσα στους καπετάνιους της Μάνης, εξαιτίας της υπεροπτικής και ανυπότακτης συμπεριφοράς του. Αλλά και ο καπετάνιος της Ανατολικής (Προσηλιακής Μάνης) Τζανέτος Καπετανάκης Γρηγοράκης - ο κατοπινός Τζανέτμπεης Γρηγοράκης - αρνήθηκε να τους βοηθήσει παρ’ όλο πού είχε συγγενικό δεσμό με τον Παναγιώταρο, γιατί είχε δυσαρεστηθεί μαζί του. Ο Παναγιώταρος άλλωστε δεν δεχόταν διαταγές από τους Γρηγοράκηδες.
Στην απελπισμένη έξοδο πού επιχείρησαν πολεμώντας με τα γιαταγάνια στο χέρι, οι ηρωικοί κλέφτες, έγινε μεγάλος χαλασμός. Οι εχθροί γύρω τους ήταν χιλιάδες και στο πεδίο της μάχης έπεσαν οι περισσότεροι και μαζί τους οι δύο αρχηγοί. Μεταξύ εκείνων πού σώθηκαν ήταν και η γυναίκα του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη, που ντυμένη αντρικά και παλεύοντας με ακατάβλητο θάρρος κατάφερε να σωθεί και να σώσει από τα έξι παιδιά της, μια κόρη της και το μικρότερο γιο τηςΑυτός ο μικρός γιος πού σώθηκε από τη σφαγή στη Καστάνια ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο μεγάλος «γέρος του Μοριά».
Ο ίδιος στα απομνημονεύματά του, διηγείται την επική μάχη των Πύργων στη Καστάνια με τα απλά και απέριττα λόγια του: «Ήσύχασεν η Πελοπόννησος. Τους 80 εκατέβη ο ίδιος ο Καπετάμπεης και χάλασε τον πατέρα μου και τον Παναγιώταρον Βενετσανάκην. Ήλθεν η αρμάδα εις το Μαραθονήσι τα στρατεύματα στερεάς και θαλάσσης. Η Καστάνιτσα αποικία, όπου ήτον ο Κολοκοτρώνης κι ο Παναγιώταρος, έξι ώρας μακράν από το Μαραθονήσι. Έρχοντας η αρμάδα, ο Παναγιώταρος, ως Μανιάτης, επροσκάλεσε βοήθεια από τους Μανιάτας, και οι Μανιάτες υποσχέθηκαν ότι πάνε βοήθεια και ο δραγουμάνος ο Μαυρογένης ως Έλλην και τεχνίτης έκαμε τον Μιχάλη Τρουπάκη Μπέη και για να τον κάμη Μπέη αλικώτησε την βοήθεια και επήρε το κάστρο. Επήγε το ασκέρι 14.000, και τους επολιόρκησε.
Μία ώρα στράτα αλάργα έστησε το ορδί. Έστειλεν ο Σερασκέρης Αλήμπεης ένα γράμμα για να προσκυνήσουν και να του δώσουν ενέχυρα ένα παιδί ο ένας και ένα ο άλλος, και να τραβήξη χέρι από δαύτους, αυτοί απεκρίθηκαν: ‘’Δεν προσκυνούμε, θέλομε πόλεμο και οποίος μείνη νικημένος ας προσκύνηση’’. Αυτός ήλπιζε από την Μάνην βοήθεια. Τους πολιόρκησαν τα Τούρκικα στρατεύματα, έβγαλαν κανόνια και βόμβαις, τους πολεμούσαν ήμερα καί νύκτα ούτε οι βόμβαις τους έκαναν φόβον ούτε τα κανόνια, όμως επολέμησαν δώδεκα ημέραις και δώδεκα νύκτες με ανδρεία και γενναιότητα.
Όταν είδαν ότι βοήθεια δεν έρχεται, απεφάσισαν να φύγουν από τους πύργους. Οι πύργοι ήτον δύο, και ο ένας ήταν του πατέρα του Παναγιώταρου και ο άλλος του πατέρα μου και του Παναγιώταρου· ο πατέρας του Παναγιώ-ταρου ήτον 80 .ετών, ως και η μητέρα του, και μην ημπορώντας να φύγουν εις το γιουρούσι, με τα άλλα γυναικόπαιδα, είπε του Παναγιώταρου και πατέρα μου· «βάλτε φωτιά στους άλλους πύργους, εγώ μένω εδώ, έμεινε μ' ένα δούλο και με την γυναίκα του και μία δούλα με σκοπόν να πολεμήση ελπίζοντας να έλθη βοήθεια από τα παιδιά του έπειτα. Ο πόλεμος του ήτον με τον δούλον, η τέχνη του μεγάλη·είχε φυτίλι να γυρίση μαζί με τους Τούρκους. Αυτοί πού επολεμούσαν μέσα έπεσαν εις το ορδί του Σερασκέρη, με τα σπαθιά εις το χέρι, μόνον τρεις εσκοτώθησαν άνδρες, και μέρος γυναίκες, και έμειναν πολλά παιδιά σκλάβοι·και έτσι έμειναν δύο αδέλφια μου σκλάβοι, το ένα τριών χρόνων και το άλλο ενός, άλλα δύο εσκλαβώθηκαν, και έπειτα ελευθερώθηκαν. Όταν έκαμαν το γιουρούσι, έπιασαν τα βουνά οι Τούρκοι δια νυκτός εβασίλευε το φεγγάρι εις την μέσην νύκτα, και βασιλεύοντας το φεγγάρι εβγήκαν νύκτα μικρή και δεν έλαβαν καιρόν να φύγουν κατά την Μάνη·επήγαν εις τους λόγκους κ' επήρε ημέρα. Τον Παναγιώταρον ζωντανόν τον έπιασαν και έπειτα τον εσκότωσαν οι Μπαρδουνιώταις.
Ο πατέρας μου εσκοτώθηκε με δύο του αδέλφια, Αποστόλη και Γεώργη, ο ένας εις τον λόγκον, ο άλλος μοναχός του, διατί ελαβώθηκε' εγλύτωσεν ένας μπάρμπας μου, Αναγνώστης, ο από τους κλεισμένους τέσσαρους αδελφούς Κολοκοτρώνη. Εγώ, η μάννα μου, η αδελφή μου εγλύτωσαν με τα παλληκάρια του πατέρα μου. Εις το γιουρούσι ελαβώθηκε με σπαθί ο Κωσταντής Κολοκοτρώνης, και με προδοσία ενός Τούρκου φίλου εσκοτώθηκε, δεν εφάνη το κεφάλι του, οι φονείς του τον εσκότωσαν και τον έκρυψαν δια το βίο του. Όσα είχεν απάνω του, σε τρία χρόνια τον ξέθαψαν τον Κολοκοτρώνη Κωσταντή, από το μικρό δάκτυλο τον γνώρισαν οπού είχε γυρισμένο από μία σπαθιά τουρκική·τον είχαν κρύψει εις μία τρούπα της "Αρνης καί Κοτζατίνας’’ τον έθαψαν έπειτα εις την Μηλιά. Ήτον μελαψώτερος, μονοκόκκαλος, δυνατός, ογλήγορος, με ένα καθάριο άτι δεν τον έπιανες, 33 χρόνων, μέτριος, μαυρομμάτης, λιγνός·οι Αρβανίται τον είχαν τόσο τρομάξει που έκαμναν όρκον: να μην γλυτώσω από του Κολοκοτρώνη το σπαθί. 700 μπουλουκτζίδαις εσκότωσε πριν.
Ο Παναγιώταρος ήτον γίγαντας, νέος, μαύρα μαλλιά, «σόι άνθρωπος» άσπρος, 37-38 χρόνων. Εις την Ανδρούσαν εσκοτώθη ο γέρο Γιάννης Κολοκοτρώνης, έπειτα τον εκδίκησε ο υιός του. Ο γέρο Γιάννης Κολοκοτρώνης, του έκοψαν χέρι και πόδια και τον εκρέμασαν. Ο γέρων πατέρας του Παναγιώταρου επολέμαε από τον πύργον και εμαρτύρησε το φυτίλι ο δούλος που επροσκύνησε, και τον γέροντα τον έπιασαν ζωντανό. Ο Καπετάμπεης ερώταε: διατί δεν προσκυνάει: ‘’Τώρα προσκυνώ, προσκυνημένο κεφάλι δεν κόβεται’’. Του έκοψαν χέρι και πόδια, τον κατράμισαν».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr