Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Τρόικα στο Reuters: Η λύση είναι νέα μέτρα. Και αυτό θα συμβεί!


Share →

 
Αποφασισμένοι να αναβάλουν την επιστροφή τους στη χώρα μας εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των πιστωτών, διαπιστώνοντας ότι οι διαφορές τους με την ελληνική πλευρά στο κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014 (ύψους 2 δισ. ευρώ κατά τις εκτιμήσεις των πιστωτών) δεν μπορούν να γεφυρωθούν. Σε προκλητικούς τόνους θεωρούν δεδομένη την επιβολή νέων μέτρων και χρεώνουν στην ελληνική πλευρά λανθασμένη επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.
Τις πληροφορίες μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης.
Υπάρχουν «ογκούμενες διαφορές μεταξύ Αθηνών και τρόικας» δηλώνει αξιωματούχος της τρόικας στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι το προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα έχει μπει πλέον στον πάγο.

«Οι Ελληνες μας λένε: Εμείς κάνουμε αρκετά η δε τρόικα απαντά: Χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει το κενό», λέει ο αξιωματούχος της ευρωζώνης περιγράφοντας τη διελκυνστίνδα. Το πρακτορείο φιλοξενεί επίσης δήλωση κορυφαίου Ελληνα κυβερνητικού αξιωματούχου που επιμένει: «Τίποτε δεν έχει αλλάξει. Τους περιμένουμε στις αρχές της επομένης εβδομάδας όπως είχε προγραμματιστεί».
«Αντικρούοντας» τη βεβαιότητα αυτή, δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης δηλώνει: «Κανείς δεν επιστρέφει στην Ελλάδα γιατί κανείς εκεί δεν θέλει την τρόικα». Και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης επιμένουν: Πρέπει να ληφθούν κάποια νέα μέτρα ώστε ο προϋπολογισμός του 2014 να είναι λειτουργικός, λένε και εξηγούν: «Η τρόικα μιλάει για 2 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα απαντά ότι το κενό αυτό θα κλείσει μέσω ενός καλύτερου ελέγχου των ασφαλιστικών εισφορών και λένε όχι νέα μέτρα.
Μάλιστα ένας από τους αξιωματούχους δηλώνει βέβαιος για τη λήψη νέων μέτρων και χαρακτηρίζει το ζήτημα ως αποτέλεσμα λανθασμένης επικοινωνιακής διαχείρισης στο εσωτερικό της χώρας: «Η λύση είναι νέα μέτρα. Και βεβαίως αυτό θα συμβεί. Είναι θέμα λανθασμένης επικοινωνίας (miscommunication) προς το ελληνικό κοινό».
Συνεχίζοντας, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά, με σαφές το εκβιαστικό υπονοούμενο, ότι χρόνος για να λυθεί το πρόβλημα υπάρχει ακόμη, αφού η Ελλάδα πραγματικά χρειάζεται τα λεφτά της επόμενης δόσης τον Φεβρουάριο.
Στο τηλεγράφημα προστίθεται ότι σύμφωνα με πηγή με γνώση επί των συνομιλιών, η τρόικα δεν έχει ακόμη πεισθεί ότι η Αθήνα είναι σε θέση να υλοποιήσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί να έχει τελειώσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και τα οποία παραμένουν ανολοκλήρωτα.
Η κύρια διαφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, σχολιάζει το δημοσίευμα, είναι το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τριών ζημιογόνων κρατικών εταιριών, με προσωπικό 2.100 εργαζομένων που κοστίζουν στους Ελληνες φορολογούμενους 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη προετοιμάσει τις ιδιωτικοποιήσεις των δύο μεγάλων εταιριών ύδρευσης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ρυθμίζοντας όλες τις οφειλές τους, ενώ απομένει να πείσει τους δανειστές ότι θα μπορέσει να επιτύχει τον στόχο υπαγωγής 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς κινητικότητας και να απολύσει άλλους 4.000 έως το τέλος του έτους.
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επέμεναν ότι «η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη».
Επιπλέον, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά ερωτηθείς από το ΑΠΕ δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών όσον αφορά την διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια. Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη» προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε.
κουρδιστό πορτοκάλι

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!

 Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!
Περί πρόθεσης των επιθεωρητών της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ελλάδα εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφορές με την Αθήνα για το δημοσιονομικό κενό 2 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, κάνει λόγο τηλεγράφημα το οποίο μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές της ευρωζώνης.
Μια πηγή της κυβέρνησης της Ελλάδας δήλωσε στο πρακτορείο ότι «τίποτε δεν έχει αλλάξει, τους αναμένουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπως είναι προγραμματισμένο», σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στις 4 Νοεμβρίου στην οποία είχαν αναφερθεί κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχουν μεγεθυνόμενες διαφορές μεταξύ Αθηνών και τρόικας», είπε στο Reuters αξιωματούχος των Βρυξελλών, επισημαίνοντας πως η προσεχής επίσκεψη των επιθεωρητών παγώνει.
«Οι Έλληνες λένε: «κάνουμε αρκετά» και η τρόικα λέει πως χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει (σ.σ. το κενό) στον προϋπολογισμό», πρόσθεσε. «Κανείς τους δεν θέλει να πάει γιατί κανείς δεν τους θέλει εκεί», δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Η τρόικα κάνει λόγο για 2 δισεκ. ευρώ. Η Ελλάδα μιλάει για κάλυψή τους μέσω ενός καλύτερου ελέγχου στις εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι άλλα μέτρα», επισημαίνει από την πλευρά του ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης.
«Η λύση είναι νέα μέτρα. Αυτό και θα συμβεί φυσικά. Πρόκειται για ένα θέμα κακής επικοινωνίας με το δικό τους το κοινό», πρόσθεσε. Ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτει πως ακόμη υπάρχει λόγος για να βρεθεί μία λύση, καθώς η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι δανειστές δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι ότι η Αθήνα μπορεί να φέρει σε πέρας μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, που είχε υποσχεθεί να ολοκληρώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου κι ακόμη παραμένουν ανεκπλήρωτες, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη προγραμματισμένη δόση του 1 δισεκ. ευρώ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/364381/eyropaios-axiomatoyhos-fysika-kai-tha-paroyn-nea-metra-stin-ellada#ixzz2jK9k8mOC

Στο 16% η ΝΔ σύμφωνα με τις κυλιόμενες. 10 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο φόρος στα ακίνητα διαλύει το κόμμα των νοικοκυραίων!

ΠΟΙΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ


Share →

 
Κρύος ιδρώτας λούζει από νωρίς το πρωί τους φίλα προσκείμενους στην ΝΔ ανθρώπους των εταιρειών που πραγματοποιούν τις λεγόμενες κυλιόμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων στέλνει την ΝΔ σε ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό που κυμαίνεται στο 15-16% με τάσεις περαιτέρω μείωσης. Αυτό κάνει σχεδόν απαγορευτικές της ευρωεκλογές-αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο-μια και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ συνθλίβονται στην κυριολεξία με τον Βενιζέλο να ρισκάρει πάρα πολλά με την εικόνα όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Ο Βενιζέλος κινδυνεύει να μείνει αρχηγός χωρίς κόμμα!
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 10 μονάδες και βρίσκεται στο 26%, ενώ εμφανής είναι και η νεκρανάσταση του Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ ο οποίος φλερτάρει με το 3,5%  κάνοντας ευτυχισμένους τους μεγαλοεπιχειρηματίες που χρόνια επενδύουν στο συγκεκριμένο κόμμα.
Η πιο σημαντική εξέλιξη και χαρακτηριστική του κλίματος που διαμορφώνεται είναι η προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων να αλλάξουν το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίζοντας από την πρώτη γραμμή τον Τσίπρα, τον οποίο θεωρούνανασταλτικό παράγοντα για την κυβερνησιμότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο άνθρωπος που εμπιστεύονται πιο πολύ είναι ο Γιάννης- London School of Economics-Δραγασάκης. Λέγεται μάλιστα πως ένα από τα πρώτα ραντεβού του Βόλφαγκ Σόιμπλε με την ιδιότητα του υπ. Οικονομικών του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού θα είναι με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση έχει κλείσει, διαβεβαιώνουν στο περιβάλλον τους οι συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίες.
kourdistoportocali

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Παραίτηση Βενιζέλου από ΠΑΣΟΚ!

Παραίτηση Βενιζέλου από ΠΑΣΟΚ!
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιβεβαιωμένη δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ
«Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να αντέξει την ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ, κάτω από την ηγεσία του, θα πάρει εξευτελιστικά ποσοστά στις ευρωεκλογές και θα κινδυνεύσει να μην εκλέξει ευρωβουλευτή». Η φράση αυτή αποδίδεται από την εφημερίδα NEWSBOMB σε στενό συνεργάτη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό την κακή διάθεση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας, παρά τις «ενέσεις», που γίνονται από συγκεκριμένα κέντρα για να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα.
Η τάση δείχνει περαιτέρω αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα με δεδομένη και την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
Τον υπονομεύουν ΓΑΠ-Σημίτης
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της NEWSBOMB, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι απογοητευμένος από τις εξελίξεις. Διαπιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης και ότι ο ίδιος υπονομεύεται τόσο από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ όσο και από τον κ. Κώστα Σημίτη.
Έχει επίσης διαπιστώσει ότι ηγείται μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, της οποίας το 1/3 κινείται αυτόνομα χωρίς να τον υπολογίζει. Υπάρχουν βουλευτές που έχουν προσωπικές στρατηγικές και δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές, που έχουν συμφωνηθεί από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.
Βλέπει επίσης ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον έχει στοχοποιήσει για την υπόθεση των υποβρυχίων και ότι ο Σύριζα είναι αποφασισμένος να «σηκώσει» το θέμα όλο το προσεχές χρονικό διάστημα.
Την οριστικοποίηση των αποφάσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιτάχυνε η άρνηση του κ. Φώτη Κουβέλη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα συνεργασίας που του απηύθυνε.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της NEWSBOMBο κ. Βενιζέλος δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί έναν πολιτικό εξευτελισμό οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Γνωρίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα φορτωθεί, εξ ολοκλήρου,τις ευθύνες για την εκλογική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη, κάτι που δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση.
Πώς προετοιμάζει την «ηρωϊκή έξοδο»
Στις αρχές του 2014, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο θαύμα που να συνιστά θεαματική βελτίωση των πολιτικών συνθηκών αλλά και της εικόνας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει, σύμφωνα με τη NEWSBOMB, να προχωρήσει σε μία θεαματική κίνηση. Αυτό εκτιμούν οι δικοί του συνεργάτες στη Χαριλάου Τρικούπη, μιλώντας με δημοσιογράφους.
Λένε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός ιδρυτικού συνεδρίου για τη δημιουργία μίας νέας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης. Θα καταστήσει μάλιστα σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία αυτής της νέας παράταξης.
Με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι θα αναγνωριστεί η προσφορά του από το σύνολο της Κεντροαριστεράς και θα του πιστωθεί πολιτική γενναιότητα και ανιδιοτέλεια.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, αν η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου θα σημαίνει και την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί, τώρα, τον κ. Βενιζέλο.
Η υστεροφημία του, η ρεαλιστική ανάλυση της πραγματικότητας αλλά και ο απεγκλωβισμός του από μία καταστροφική και αδιέξοδη πορεία, ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο κ. Βενιζέλος πήρε τις αποφάσεις του. Και φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την πολιτική. Κάθε άλλο. Θα είναι ενεργός πολιτικά, επιλέγοντας ο ίδιος το ρόλο που του ταιριάζει.
Εκτιμά ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα είναι απελευθερωμένος πολιτικά, θα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα και συνδετικό κρίκο των αστικών δυνάμεων της χώρας που θα σταθούν απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/363927/paraitisi-venizeloy-apo-pasok#ixzz2jF8V6b00

Εισπρακτική εταιρία με την βούλα του Ελληνικού δημοσίου θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων!Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

Mε νόμο που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης δημιουργήσανε το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε. Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών προ των πυλών.


Για οφειλές άνω των 5000€ η εισπρακτική εταιρία που συστάθηκε από την μαφία των κυβερνώντων θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του Ελληνικού λαού

Επιμέλεια: www.logiosermis.net


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/10/blog-post_3046.html#ixzz2jEjdbEZF

Συγκλονιστική ιστορία:Γονείς που τους είχαν κλέψει το παιδί τους στο μαιευτήριο,το βρήκαν φαντάρο στην παρέλαση

21:19Ψάχνουν για χρόνια να βρουν το χαμένο τους παιδί και τον είδαν φαντάρο στην παρέλαση!

  •  0Share
stratiotes
 Συγκλονίζουν οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του ζευγαριού από τον Πύργο, που υποστηρίζουν πως το παιδί τους δόθηκε χωρίς να το γνωρίζουν για υιοθεσία… Ο Παναγιώτης και η Βούλα ζούσαν εδώ και 25 χρόνια ένα Γολγοθά, καθώς προσπαθούν να ενώσουν το παζλ της τραγικής αυτής υπόθεσης.
Το blog Missinig Greeks που έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα, στις 20 Μαίου του 2011, δημοσίευσε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης καθώς και την συγκλονιστική συνέχεια, όπου οι γονείς και οι δύο αδελφές του αγοριού, τονίζουν ότι ξέρουν ποιος είναι ο χαμένος γιος και αδελφός τους, δίνουν αγώνα να πετύχουν επαφές με την οικογένεια, που τον έχει υιοθετήσει και για να γίνει τεστ DNA.
Οπως αναφέρει το thebest,τον παρακολούθησαν φαντάρο στη στρατιωτική παρέλαση και οι δυο αδελφές του μέσα από τα social media προσπαθούν να τον γνωρίσουν καλύτερα!
Η ιστορία για το πώς έφτασαν να θεωρηθεί το παιδί τους νεκρό, λίγο πολύ είναι γνωστή
. Η Βούλα γεννά το μωρό στο Νοσοκομείο Πύργου, αλλά ο γιατρός τους συμβούλεψε για προληπτικούς λόγους να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πατρών και όντως το βρέφος συνοδεία του πατέρα του και ασθενοφόρου, διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας στις 3-8-1988! Σε οκτώ μέρες βγήκε από την κλινική η Βούλα και αμέσως με ταξί με τον Παναγιώτη πήγαν να δουν το παιδί τους, που όπως τους ενημέρωναν από το νοσοκομείο, μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν καλά και σε λίγο θα ήταν έτοιμοι να το παραλάβουν.
Στις 11 Αυγούστου, την αμέσως επόμενη μέρα από την επίσκεψη τους στο νοσοκομείο και παρ” όλες τις διαβεβαιώσεις όλων πως το μωράκι είναι μια χαρά και σε λίγες μέρες θα το έπαιρναν σπίτι τους, δέχτηκαν το μοιραίο τηλεφώνημα. Το μωράκι σας δεν τα »κατάφερε» τους είπαν! Κατέληξε στις 11-8-1988! Οι γονείς συντετριμμένοι πάνε να παραλάβουν το νεκρό βρέφος με την «οδηγία» να μην ανοίξουν το κουτί επ” ουδενί και οι τραγικοί γονείς αυτό έκαναν, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης.
Όμως, εφτά χρόνια μετά και αφού είχαν κάποιες υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά, μελετώντας διάφορα έγγραφα και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, κατάλαβαν ότι είχαν θάψει άλλο… βρέφος και όχι το δικό τους! Στην εκταφή που έγινε, και μετά από εξετάσεις σε μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική, διαπίστωσαν πως τα ευρήματα ανήκαν σε άλλο μικρότερο σκελετό βρέφους που δεν μπορούσε να ήταν το δικό τους!
- See more at: http://arouraios.gr/2013/10/psaxnoun-gia-xronia-na-vroun-to-xameno/#sthash.3xaRKTsE.dpuf

Π. Καμμένος: Το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση!


30.10.2013
Μια δήλωση του Πάνου Καμμένου, που ήρθε σε συνέχεια της σχετικής τοποθέτησης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, άναψε νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Στον ενικό» στο Star, ανέφερε: «Δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι μόνο ο Τσοxατζόπουλος, είναι ο κ. Τσουκάτος, ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις απάτες. Γιατί τους καλύπτανε;». Μάλιστα έβαλε και προσωπικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Ελεγε στην εξεταστική για τα TORM1 ότι οι αριθμοί λογαριασμού που έπαιρνε τις μίζες ο Τσοχατζόπουλος είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Ο Βενιζέλος υπέγραψε τον νόμο για τα υποβρύχια. Και μετά έφερε άλλη τροπολογία που απαλλάσσει τους Γερμανούς σε έρευνα του ΣΔΟΕ». Σκληρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «παραληρηματική συμπεριφορά» του κ. Καμμένου, καταλήγοντας με δόση ειρωνείας: «Η θεωρία των ψεκασμών είναι ανίκητη». Αποστάσεις από τον πρόεδρό του πήρε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, μιλώντας στον Real Fm, διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση», τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ τραβηγμένο», ενώ εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πάντως δεν απέκλεισε ο Πάνος Καμμένος. «Διαφωνούμε στα εθνικά θέματα και σε αυτά δεν κάνουμε πίσω. Στα υπόλοιπα θέματα της διακυβέρνησης ευχαρίστως να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο... Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί αυτά που εμείς ονομάζουμε κόκκινες γραμμές, μακάρι να είναι μέσα, να είμαστε όλοι μαζί» σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον βουλευτή του, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, να επισημαίνει: «Αυτοί οι λογαριασμοί που ανοίξαμε σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ κακό μας κάνουν, όχι καλό... Παραδίδοντας δήμους στον ΣΥΡΙΖΑ και πόσο μάλλον δήμους του Αιγαίου, στην ουσία τους παραδίδουμε και τα κλειδιά της λαθρομετανάστευσης».

Τη συνέντευξη Καμμένου σχολίασε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που τον ευχαριστεί «για την κατά λέξη προβολή των θέσεων, απόψεων και προτάσεων του ΛΑΟΣ».

Φίλιππος Πανταζής
δημοκρατία

«Ευχαριστούμε, Ελλάδα»

Με ένα συγκινητικό τρόπο επέλεξαν να ευχαριστήσουν την Ελλάδα για όσα προσέφερε στην ανθρωπότητα, Ισπανοί φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους.

Εφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο ευχαριστούν την χώρα μας, μιλώντας και στα ελληνικά. Οι Ισπανοί ευχαριστούν την Ελλάδα για την προσφορά της στη φιλοσοφία, στα μαθηματικά και στη μουσική. Οπως λέει και ο καθηγητής στην αρχή του βίντεο, «περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζετε είναι ελληνικά».

Σύλληψη 10 αστυνομικών για σχέσεις με τη Χ.Α.)

Δεν υπάρχουν συγκροτημένοι πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορούσε τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.

Σε σχέση με τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και διαφθοράς, το πόρισμα που παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, αναφέρει ότι τα περισσότερα σημειώνονται στην Αθήνα, σε περιοχές όπως του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα ερευνών, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα».

Από τις 24 Σεπτεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 319 αστυνομικοί, δύο λιμενικοί, 12 ιδιώτες, 104 αστυνομικές υπηρεσίες, ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής, 46 σπίτια, 30 οχήματα και δύο σκάφη. Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν 15 αστυνομικοί -εκ των οποίων οι 10 συνδέονταν με τη Χρυσή Αυγή- ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες. Διενεργήθηκε ακόμα έλεγχος των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σε 84 αστυνομικούς. Για 66 από αυτούς, οι σχετικές Εκθέσεις Ελέγχου υποβάλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ το αποτέλεσμα 71 ελέγχων γνωστοποιήθηκε στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Εξάλλου, διερευνήθηκαν υποθέσεις ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς για το χρονικό διάστημα από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2013. Συνολικά εντοπίστηκαν 142 περιστατικά που έχουν καταγραφεί συνολικά ως περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς που αφορούν υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Μετά από ανάλυση αυτών των περιστατικών προκύπτει ότι η Αττική συγκεντρώνει ποσοστό 83%, συνεπώς μόλις το 17% σημειώθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 52%, συγκεντρώνει η Αθήνα, ακολουθεί η Δυτική Αττική με ποσοστό 12%, η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Καμίνια, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Νίκαια, Δραπετσώνα, Κερατσίνι), με ποσοστό 11% και οι περιοχές της νοτιανατολικής Αττικής με 5% και της βορειανατολικής Αττικής με 3%. Η περιοχή των Αθηνών συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες περιοχές του νομού, συγκεντρώνει ποσοστό 63%.

Από τα καταγεγραμμένα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς προκύπτουν 115 περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών, διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών, με υψηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης και διάφορα αστυνομικά τμήματα κυρίως του κέντρου.

Σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων ή Διευθύνσεων Αστυνομίας, μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς εμφανίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και ακολουθούν η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η Διεύθυνση Βορειοανατολικής και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Από τη συγκριτική ανάλυση των υποθέσεων αυτών, στο χρονικό διάστημα 2009- Οκτώβριος 2013, παρατηρείται αλματώδης αύξηση της εμπλοκής αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς με κορύφωση το έτος 2012.

Για αυτοκάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας το περιεχόμενο του πορίσματος. «Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει. Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους. Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο υπουργός.
real.gr

Ο "άνετος" Πάγκαλος και η ατιμωτική παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κουρδιστό πορτοκάλι


Share →

 
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των διωκτών του, επιβεβαιώνει η απόρρητη έκθεση του τότε πρέσβη της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, την οποία η (τότε) κυβέρνηση απέφυγε να δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων, όπως της είχε ζητηθεί.
Από την έκθεση, που είχε δημοσιευθεί στα "Νέα", προκύπτει με σαφήνεια ότι σταθερή "γραμμή" της κυβέρνησης ήταν να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από την παρουσία Οτσαλάν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δώσει εντολή (μέσω Θ. Πάγκαλου αλλά και του αρχηγού της ΕΥΠ Χαρ. Σταυρακάκη) να "τον πετάξουν έξω διά της βίας" από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα! Η εντολή δόθηκε αρχικά στον ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη, από τον Χ. Σταυρακάκη, ο οποίος φέρεται να τηλεφωνούσε παρουσία "τριών υπουργών", αλλά δε διευκρινίζεται αν επρόκειτο για τους Πάγκαλο, Παπαδόπουλο, Πετσάλνικο.
Οταν ο Καλεντερίδης αρνήθηκε, επικαλούμενος αδυναμία να υλοποιήσει μόνος του την εντολή, δόθηκε εντολή στον πρέσβη να μισθώσει "τέσσερις φουσκωτούς" (!) από την "αγορά" της Κένυας και να αναθέσει σ' αυτούς το έργο της βίαιης απομάκρυνσης από την πρεσβεία του Οτσαλάν και των συνοδών του. Και όταν ο Γ. Κωστούλας δήλωσε με τη σειρά του αδυναμία, τότε αποφασίστηκε να στείλουν από την Αθήνα "ποδοσφαιρική ομάδα" ή "θίασο" (όπως συνθηματικά ανέφεραν την αποστολή ομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ με επικεφαλής τον αστυνόμο Μπόμπο), προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι τη βίαιη εκκένωση της πρεσβευτικής κατοικίας από τον Οτσαλάν.
Από την έκθεση προκύπτει ότι οι Αμερικανοί γνώριζαν έγκαιρα τις κινήσεις Οτσαλάν και ήδη από την τρίτη μέρα της άφιξής του στο Ναϊρόμπι, "ενόχλησαν" τα στελέχη της πρεσβείας. Για λογαριασμό τους προφανώς "δούλεψαν" οι κενυάτικες αρχές, οι οποίες ανέλαβαν τελικά να "αποσπάσουν" τον Οτσαλάν από την πρεσβευτική κατοικία και να τον παραδώσουν στην Αγκυρα.
H άφιξη στο Ναϊρόμπι
Αναλυτικότερα: Το "Φάλκον" που μετέφερε τον Οτσαλάν και τη συνοδεία του προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι στις 11 το πρωί της 2ας Φλεβάρη. Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Θ. Πάγκαλου, Βασ. Παπαϊωάννου, είχε επικοινωνήσει με τον γραμματέα της πρεσβείας, Διακοφωτάκη, και τον είχε ενημερώσει για την άφιξη του αεροπλάνου, χωρίς όμως να τον ενημερώσει ότι σε αυτό βρισκόταν ο Οτσαλάν. Ο Κούρδος ηγέτης έφτασε με πλαστό κυπριακό διαβατήριο στο όνομα Λάζαρος Μαύρος. Μόλις έφτασαν οδηγήθηκαν στην πρεσβευτική κατοικία. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 3 Φλεβάρη, ο Βασ. Παπαϊωάννου μεταφέρει εντολή του υπουργού Εξωτερικών ότι εφεξής η επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού θα γίνεται μόνο προφορικά, δηλαδή από τηλεφώνου. Ο Καλεντερίδης ανακοινώνει στην πρεσβεία ότι έχει εντολή να αναχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν για τη Νότια Αφρική, προκειμένου να συνεννοηθεί με τις αρχές για την παροχή ασύλου και κανονικού διαβατηρίου στον Οτσαλάν.
Πρωί πρωί, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, ο Αμερικανός γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι ζητά συνάντηση από τον Διακοφωτάκη.Η περίεργη ώρα αναγκάζει τον Διακοφωτάκη να τον ρωτήσει αν συμβαίνει τίποτα και ο Αμερικανός του απαντά αρνητικά και κλείνουν ραντεβού για την επόμενη μέρα.
Την ίδια μέρα ο πρέσβης Κωστούλας καλείται στο ΥΠΕΞ της Κένυας (από τον γγ Καθουρίμα), ο οποίος του υποβάλλει διάφορες ερωτήσεις γύρω από το αεροσκάφος και τους επιβάτες του, αλλά ο πρέσβης αρνείται οτιδήποτε. Παράλληλα, ο Καλεντερίδης που είχε πάει στο αεροδρόμιο για να φύγει για Νότια Αφρική κρατείται από τις κενυάτικες αρχές με αποτέλεσμα να χάσει το αεροπλάνο του και επιστρέφει στην ελληνική πρεσβεία.
"Να πάει σαφάρι"!
Την Παρασκευή, 5 Φλεβάρη, οι Κενυάτες επιμένουν να μάθουν για την τύχη των επιβατών του αεροσκάφους, ενώ ο Βασ. Παπαϊωάννου διαμηνύει ότι η εντολή του Πάγκαλου είναι "να κάνει τον τσομπάνη και να σφυρίζει αδιάφορα" απέναντι στις κενυατικές αρχές, σε ό,τι αφορά τον Οτσαλάν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας δίνεται εντολή από τον Παπαϊωάννου να μεταφερθεί στον Οτσαλάν ότι "πρέπει να απομακρυνθεί από τα εθνικά χρώματα". Στην ερώτηση του πρέσβη "και να πάει πού;", ο κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής: "Μεγάλος τραγουδιστής (σ. σ. κωδική ονομασία Πάγκαλου) έχει εκνευριστεί. Κάναμε μία εξυπηρέτηση. Μη μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα".
Την ίδια μέρα, πρόταση της πρεσβείας και του Καλεντερίδη να μεταφερθεί ο Οτσαλάν σε χώρους του ΟΗΕ και να ζητήσει προστασία και άσυλο από το διεθνή οργανισμό, απορρίπτεται από τον Παπαϊωάννου, ο οποίος επιμένει για απομάκρυνση από τα "εθνικά χρώματα".
Η απόφαση της Αθήνας μεταφέρεται στον Οτσαλάν, ο οποίος αρνείται για λόγους ασφάλειας της ζωής του και υποβάλλει γραπτό αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου προς την ελληνική κυβέρνηση. Οι πιέσεις στον Οτσαλάν, ωστόσο, συνεχίζονται και γίνονται αφόρητες, με αποτέλεσμα δύο συνεργάτες του να απειλούν με αυτοπυρπόληση στον κήπο της πρεσβείας.
Το Σάββατο 6 Φλεβάρη, ο πρέσβης, "εκμεταλλευόμενος φιλίες του με Ελληνα επιχειρηματία, εφεξής "Πάνος", καθώς και το άριστο κλίμα διμερών σχέσεων με Σεϋχέλλες, προτείνει στον κ. Παπαϊωάννου να γίνουν σχετικές κρούσεις με τον κ. Πάνο". Η πρόταση γίνεται δεκτή από τον Παπαϊωάννου και τις συνεννοήσεις με τον επιχειρηματία αναλαμβάνει η ΕΥΠ.
"Πέτα τον έξω, ρε Σάββα"
Οι επόμενες μέρες κυλούν σχετικά ήρεμα, με πιέσεις από τους Κενυάτες σχετικά με την ταυτότητα των επισκεπτών, ενώ εξετάζονται και άλλα εναλλακτικά σενάρια για τη φυγάδευση του Οτσαλάν, όπως στην Τανζανία.
Την Παρασκευή, 12 Φλεβάρη, ο διοικητής της ΕΥΠ, ο οποίος έχει πληροφορηθεί το αίτημα Οτσαλάν για παροχή πολιτικού ασύλου, απαντά στον Καλεντερίδη ως εξής: "Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνουμε. Σε παρακαλώ, παιδί μου"!
"Οφείλετε να με δεχτείτε"
Το Σάββατο 13 Φλεβάρη,κι ενώ η κατάσταση καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη, ο κ. Κωστούλας σημειώνει στο ημερολόγιό του ότι τις πρώτες πρωινές ώρες φθάνει στο Ναϊρόμπι "Ελληνας δικηγόρος Οτσαλάν κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Επιπλέον, "κανείς δε φέρνει αναμενόμενο διαβατήριο, οποίο ήταν προϋπόθεση για αναχώρηση Οτσαλάν από κατοικία".
Παρά το γεγονός ότι διαβατήριο δεν υπήρχε, ο πρεσβευτής σημειώνει πως "περί ώρα 09:00, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από επιχειρηματία, με οποίον είχαμε συνεννοηθεί προηγουμένη, οποίος μας είπε ότι αυτοκίνητα ήταν έτοιμα για αναχώρηση σε απόσταση 500 μέτρων από κατοικία, σε πάρκινγκ (...)".
Πλην όμως, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν "αρνείται αποχωρήσει και ζητά συσκεφθεί ιδιαιτέρως με συνοδεία του και δικηγόρο Φ. Κρανιδιώτη. Μετά σύσκεψη, μας ανακοινώθηκε ότι ζητά από Ελληνα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία ζωής του, αφού πλέον είναι σίγουρος ότι "κίνδυνος είναι πάρα πολύ κοντά". Ζήτησε δε από εμάς να αιτηθούμε επισήμως μέτρα προστασίας από κενυατικές αρχές. Σε αυτές ανακοινώσωμε ότι εκκρεμεί αίτηση ασύλου και, μέχρι επίσημη απάντηση Ελλάδας, κρίνεται απαραίτητη προστασία ζωής του".
Στη συνέχεια, κατά το ημερολόγιο του πρεσβευτή, ο Οτσαλάν ανέφερε "ότι, ακόμη κι αν χώρα μας δεν του δώσει άσυλο, οφείλει τον δεχτεί, τον δικάσει και, εν ανάγκη, τον εκδώσει σε τουρκικές αρχές. Ζήτησε επιτακτικά σαν άνθρωπος πλέον, και όχι ως αρχηγός ΡΚΚ ή πολιτικό ον, εφαρμογή ελληνικού και διεθνούς δικαίου και υποχρεώσεων χώρας μας βάσει διεθνών συμβάσεων, που έχει υπογράψει".
"Να τον πετάξεις έξω"
Η συνέχεια, και με δεδομένο ότι κατά τον κ. Κωστούλα η πίεση από την πλευρά της Αθήνας για "άμεση αποχώρηση" του Κούρδου ηγέτη από την πρεσβευτική κατοικία είχε καταστεί "αφόρητη", ήταν αποκαλυπτική.
"Κος Καλεντερίδης δέχεται τηλέφωνο από αρχηγό ΕΥΠ, οποίος με οργίλο ύφος τον διατάσσει να πάει και να πετάξει αμέσως έξω από κατοικία Οτσαλάν διά της βίας. Κος Καλεντερίδης επικαλείται αδυναμία εκτελέσεως εντολής για πρακτικούς λόγους. Αρχηγός ΕΥΠ τον επιπλήττει και ουσιαστικά τον κατηγορεί ότι στηρίζει Οτσαλάν και δεν εφαρμόζει αποφάσεις υπηρεσίας του".
Μετά από λίγη ώρα ακολουθεί μία ακόμη τηλεφωνική κλήση από την ΑΘήνα και ο ταγματάρχης Καλεντερίδης καλείται να απαντήσει, αφού ""κάποιος ονόματι Μιχάλης" ζητά" να του μιλήσει. Η κλήση προέρχεται και πάλι από την ΕΥΠ.
"Κος Καλεντερίδης προσέρχεται και σε ανοιχτή ακρόαση λέγονται τα εξής:
"Σάββα άκουσέ με, είμαι ο Τζοβάρας, είναι εδώ τρεις υπουργοί και ο αρχηγός, κρέμονται τρεις υπουργοί από σένα, το καταλαβαίνεις; Να πας αμέσως και να τον πετάξεις έξω με τη βία"".
Ο Καλεντερίδης αρνείται, με το επιχείρημα ότι "δεν είναι δυνατόν να του ζητούν να κάνει τέτοια πράγματα" και ότι "αδυνατεί να χρησιμοποιήσει βία", ενώ τα όσα διαμείβονται δε διαφεύγουν, λόγω της έντασης της συζήτησης, "της προσοχής του δικηγόρου κ. Κρανιδιώτη".
Ο "Τζοβάρας", όπως ονομάζεται η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής, συνεχίζει την παραίνεσή του: ""Σε παρακαλώ, Σάββα, πέτα τα έξω τα μ.....να τελειώνομε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε, γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω, θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ" (...)".
Στέλνονται ενισχύσεις
Λίγο αργότερα, αναφέρει ο Κωστούλας, "δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από κ. Παπαϊωάννου και ΕΥΠ και μας έγινε γνωστό ότι Αθήνα αποφάσισε εδώ έλευση τεσσάρων "φουσκωτών", οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης απομακρύνσεως.
Κος Παπαϊωάννου μας είπε ότι θα έρθει "θίασος, ποδοσφαιρική ομάδα", οποία εν ανάγκη "θα παίξει μπάλα"".
Τελικά ο Οτσαλάν αρνείται να αποχωρήσει από την πρεσβεία και παραμένει στις θέσεις του, ενώ η βοηθός του Ντιλάν Κιλίτς θέτει συγκεκριμένους όρους για μια ενδεχόμενη αποχώρηση απειλώντας να αυτοκτονήσει. Η κατάσταση φθάνει σε αδιέξοδο.
Την Κυριακή, 14 Φλεβάρη, ο Κωστούλας στέλνει τον Διακοφωτάκη να παραλάβει τους αναμενόμενους πράκτορες της ΕΥΠ από ξενοδοχείο του Ναϊρόμπι, αλλά "δεν ανευρίσκονται". Ο πρεσβευτής "του λέγει να μεταβεί σε αεροδρόμιο. Οπερ και εγένετο αλλά μάταια, καθώς δεν ανευρίσκονται ούτε εκεί".
"Τελικά", σημειώνει ο πρεσβευτής, "περί ώρα 11.00 αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ήδη φθάσει σε ξενοδοχείο, εκάλεσαν πρεσβεία και υπογράφων μετέβη εκεί για παραλαβή τους. Αστυνομικοί ήταν αγχωμένοι καθόσον είχαν υποστεί ταλαιπωρία και καθυστέρηση από αρχές ασφαλείας αεροδρομίου. Φθάσαμε σε πρεσβεία περί 13.00. Υπογράφων και αστυνομικοί αντιλαμβάνονται παρακολούθηση όχι μόνον από Κενυάτες αλλά και, κατά εκτίμησή τους, από Αμερικανούς.
Αστυνομικοί αυτοί ήταν του τμήματος ασφαλείας ΕΥΠ:
1. Μπόμπος Ιωάννης, επικεφαλής. 2. Σπανιάς Αθανάσιος. 3. Ιωαννίδης Ιωάννης. 4. Στάθης..."
"Γιαγιά, απομακρυνθεί αμέσως"
"Εν τω μεταξύ, κ. Διακοφωτάκης είχε επιστρέψει πρεσβεία, περί ώρα 11.30. Παρουσία κ. Καλεντερίδη δέχεται τηλεφώνημα από κ. Παπαϊωάννου, οποίος του λέγει εξής: "Εντολές πρέπει εφαρμοστούν αμέσως και κατά γράμμα. Σημείωνε ό,τι ακριβώς σου λέω. Γράφε.
1. Ποδοσφαιρική ομάδα λάβει οδηγίες ενεργήσει τάχιστα, εν ανάγκη και με βία. 2. Γιαγιά, δηλαδή Οτσαλάν, πρέπει απομακρυνθεί αμέσως.
3. Νοικιάστε του δωμάτιο σε ξενοδοχείο. 4. Εστω και μέσα σε σεντόνι, να μεταφερθεί με συνοδεία του σε χώρο δίπλα σε ξενοδοχείο. 5. Να τους παρατήσετε εκεί, να φύγετε αμέσως και εφεξής καμία επικοινωνία. 6. Αν χρειαστεί αφήστε τους και λίγα λεφτά.
7. Μέχρι Δευτέρα πρωί, όλα πρέπει να έχουν τελειώσει. Καλή τύχη, περιμένομε".
Κος Διακοφωτάκης σημειώνει κατά λέξιν ανωτέρω", λέει ο Κωστούλας, "και ζητά από κ. Παπαϊωάννου όπως οδηγίες δοθούν αμέσως από αρμοδίους Αθηνών χωρίς ανάμειξη πρεσβείας.
Κος Παπαϊωάννου δεν εκφράζεται αλλά μάλλον συμφωνεί".
Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας και αστυνομικών περιλαμβάνουν τις ίδιες οδηγίες, αλλά λόγω του ότι η ομάδα δεν είχε οπλισμό και οι Κούρδοι "είχαν όπλα", η "επιχείρηση ματαιώθηκε".
Τη Δευτέρα, οι Κενυάτες καλούν στο υπουργείο Εξωτερικών τον Κωστούλα και του ανακοινώνουν ότι γνωρίζουν πως ο Οτσαλάν βρίσκεται στην πρεσβευτική κατοικία και προσφέρονται να διαθέσουν αεροσκάφος για την ταχύτερη αναχώρηση Οτσαλάν σε όποια χώρα επιθυμούσε, πρόταση η οποία γίνεται αποδεκτή από τον Θ. Πάγκαλο στην Αθήνα. Ο γγ του κενυάτικου υπουργείου Εξωτερικών Καθουρίμα δίνει δίωρη προθεσμία για αναχώρηση Οτσαλάν. Ο Οτσαλάν, στον οποίο μεταφέρεται η απόφαση, αρχικά δηλώνει "δεν πάω πουθενά", αφού δεν του δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσει με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά στη συνέχεια δέχεται να αναχωρήσει γιατί "δε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα σε φίλους". Ο Παπαϊωάννου από την Αθήνα διαμηνύει ότι πρέπει να μεταφερθεί στον Οτσαλάν, "πως δεν έχει δικαίωμα επιλογής, και πως εν ανάγκη, προκειμένου να εξέλθει της κατοικίας, να ζητηθεί συνδρομή κενυατικών αρχών"! Ταυτόχρονα, ζητά στοιχεία του αεροπλάνου και της πτήσης του Οτσαλάν, ώστε, όπως είπε, "να μη μας έρθει ξανά καπέλο στην Αθήνα"!
Οι Κενυάτες από την πλευρά τους αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για τα στοιχεία του αεροπλάνου και της πτήσης του Οτσαλάν και πίεζαν αφόρητα για άμεση αναχώρηση. Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι Κενυάτες αρνούνται να μεταφερθεί ο Οτσαλάν στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο της πρεσβείας, ο Οτσαλάν βρισκόμενος προ τετελεσμένων λέει ότι "δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αρκετά προβλήματα προκάλεσα σε φίλους, δε θέλω να σας θέσω σε κίνδυνο". Με κενυάτικα αυτοκίνητα ο Οτσαλάν μεταφέρθηκε μόνος του στο αεροδρόμιο και... παραδίδεται στους διώκτες του.
Ενοχλημένη η κυβέρνηση
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα είχε ενοχλήσει την κυβέρνηση, η οποία με δήλωση του Δ. Ρέππα ζήτησε "να μην παγιδευτεί η χώρα μας σε συζητήσεις αστυνομικού χαρακτήρα και σε σενάρια και υποθέσεις που δρουν αποπροσανατολιστικά, αφού επικαλύπτουν τα άλλα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα". Επανέλαβε επίσης το γνωστό παραμύθι ότι σημασία έχει να διατηρήσουμε το σταθερό προσανατολισμό μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον του ελληνικού λαού.
"Απολογία" Πάγκαλου
Από την πλευρά του ο Θ. Πάγκαλος, μέσω δηλώσεων συνεργατών του στο χτεσινό "Εθνος", εμφανίζεται ως "θύμα" των Αμερικανών. "Με τιμώρησαν οι Αμερικανοί", φέρεται να δηλώνει ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ν. Μπερνς "αρνήθηκε να καλύψει τον απεγκλωβισμό των "4" από την Κένυα. Είναι τρομοκράτισσες, μου είπε. "Πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία""! Για την ίδια την υπόθεση Οτσαλάν υποστηρίζει ότι κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις: Να πήγαινε με ταχύπλοο στην Ιταλία ή μυστικά στις Βρυξέλλες με αεροπλάνο "Φάλκον" που θα μετέφερε τον γγ του υπουργείου Π. Αποστολίδη. Ομως, όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε η ΕΥΠ, η οποία παρουσίασε άλλο σχέδιο για μεταφορά του Οτσαλάν στη Νότια Αφρική με ενδιάμεσο σταθμό το Ναϊρόμπι.