Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Σάλος στη Σερβία με την τηλεπαρουσιάστρια χωρίς εσώρουχο απέναντι από τον πρωθυπουργό:Βίντεο!!


Μάλλον δεν γέλασε και πολύ ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς με τη φάρσα εις βάρος του, που περιελάμβανε μία κρυφή κάμερα και μία τηλεπαρουσιάστρια χωρίς εσώρουχο απέναντί του.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός διέταξε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν την εμπλοκή του στη στημένη εκπομπή.
Ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του κ. Ντάτσιτς, Ίβιτσα Τόντσεβ δήλωσε ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες για παράλειψη καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα το διασυρμό ολόκληρης της Σερβίας και όχι μόνο του πρωθυπουργού». Ο κ. Τόντσεβ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αναμετάδοση του επίμαχου βίντεο.


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, χωρίς να το γνωρίζει, συμμετείχε σε στημένη τηλεοπτική εκπομπή που κάνει φάρσες σε διάσημα πρόσωπα. Έτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο στούντιο καλωδιακού καναλιού διαπίστωσε ότι η τηλεπαρουσιάστρια που τον φιλοξενούσε δεν φορούσε εσώρουχο. Το βλέμμα του και την αντίδραση του προσώπου του την κατέγραφε συνεχώς σε κλειστό πλάνο μία κάμερα όπου διακρίνεται έκπληξη και αμηχανία.
Το ανεξάρτητο συνδικάτο των δημοσιογράφων, NUNS καταδίκασε τη συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής και του τηλεοπτικού δικτύου «Pink» που μετέδωσε την εκπομπή, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν το ρόλο των ΜΜΕ και παραβιάζουν βασικούς κανόνες τις δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


κουρδιστό πορτοκάλι

Ο πλανήτης Γη χωρίς την Ελλάδα
 Από το Γάλλο Λογοτέχνη Ζαν Ρισπέν Ζα.
1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη... Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
1. Από την ιατρική σας, τη φαρμακευτική σας,
2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα),
3. Από την φυσική σας, χημεία,
4. Από την αστρονομία σας,
5. Από την πολιτική σας,
6. Από την καθημερινότητα σας, διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού, που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά, και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε...
ΘΑ ΠΕΙΤΕ: .
ΣΩΣΤΑ, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
'Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...
Η πρόκληση, πάντως, θα ισχύει κύριοι...!!
briefingnews.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ώρα της Αλέκας


To KKE και τα συστημικά παπαγαλάκια της κρατικής καταστολής


Χθες το μεσημέρι οΝόμος και Τάξης,Νίκος Δένδιας,  θέλοντας να προστατέψει τον πλουμιστό υπουργό Εργασίας ονόματι Βρούτση, από τα μέλη του ΠΑΜΕ έστειλε τους“τρεις και εξήντα παίρνετε και τους γονείς σας δέρνετε” να τους προσαγάγουν.  
Λίγες ώρες αργότερα η Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ θα βρισκόταν στα σκαλοπάτια της ΓΑΔΑ διαμαρτυρόμενη για την κυβερνητική επίδειξη τσαμπουκά. Φυσικά ο Νόμος και Τάξης Νίκος Δένδιας, δεν επιδεικνύει την ίδια σπουδή στην αναζήτηση του Καραβέλα- πρώην κεντρικός λαδιάρης της επιχείρησης- και πολλών άλλων φυγάδων του τελευταίου διαστήματος.
Βγαίνουν μάλιστα τα συστημικά παπαγαλάκια και επικροτούν την εφαρμογή του Νόμου από τον κερκυραίο υπουργό Νόμου και Τάξης. Το πρωί της Πέμπτης στην ΝΕΤ ο νεαρός κρατικοδαίτος δημοσιογράφος Τσαπρούνης για να ικανοποιήσει τα βύσμα που τον τοποθέτησε στο άσυλο της Αγίας Παρασκευής, στην εκπομπή του Παπαθανασίου και της Κλείτου (άλλο βύσμα κι αυτό το κορίτσι) βγήκε και είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα και κάνει μόνο σαμαντά. Τα σχόλια του νεανία προκάλεσαν την αντίδραση τουΜάκη Μαίλη και τότε ανέλαβε δράση ο Φάνης-χαιρετίσματα στον 6ο Στόλο-Παπαθανασίου-ντροπή Φάνη μου-να προστατέψει τον νεανία και διέκοπτε διαρκώς τον συνομιλητή του. 
Προφανώς αυτοί οι δημοσιογράφοι ζουν σε άλλη χώρα η οποία κυβερνάται εδώ και 3 χρόνια με ένα πρόγραμμα-πρότυπο με πιστή τήρηση του Συντάγματος εκατέροθεν, με δίκαιο φορολογικό σύστημα, με τα καρακώλια (βλέπε υπόθεση Ζαρτινιέρας) να φέρονται με σεβασμό στους πολίτες, με την αξιοκρατία να κυριαρχεί (βλέπε κρατικά κανάλια) και πάει λέγοντας. Λοπόν όλα αυτά τα συστημικά παπαγαλάκια για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο μισθός και οι παροχές της εξουσίας. Αν τα παπαγαλάκια της κρατικής τηλεόρασης ήθελαν την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου θα επέμεναν στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις που προφανώς είναιαπαγορευμένες λέξεις για την κρατική τηλεόραση. Πως να μιλήσεις για αποκρατικοποιήσεις όταν είσαι κρατικοδίαιτος;
Έτσι τα μόνα που κρατάνε από την εφαρμογή των Μνημονίων είναι το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων και η εφρμογή του Νόμου και της Τάξης σε βάρος των εργαζομένων.
Τα συστημικά παπαγαλάκια που ταίζει ο ΟΠΑΠ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την αποκρατικοποίησή του για παράδειγμα. Ούτε φυσικά το κλείσιμο ζημιογόνων και αχρείαστων καναλιών όπως είναι αυτά της Βουλής, η ΕΤ1 και πάει λέγοντας.
Η κολοβή εφαρμογή του Μνημονίου βολεύει φυσικά και τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δεν μπορεί να τα βάλει με τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι δεν θέλουν τις αποκρατικοποιήσεις μια και θεωρούν ότι τους ανήκουν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αφασίας της κρατικής τηλεόρασης είναι ότι φιλοξενεί τον πρώην διευθυντή-ταμία του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο σημερινό διευθυντή του ΙΚΑ, ο οποίος παρότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης παραμένει στην θέση του λόγω διαπλοκής. Ο γενναίος Παπαθανασίου λοιπόν δεν έχει άποψη γι΄αυτή την κατάντια. 
Απέναντι στο κράτος καταστολής και τα παπαγαλάκια του η δήλωση της  Αλέκας Παπαρήγα:  «Εδώ κλείνουν τη ζωή του λαού και θα μας πουν τώρα για τον κλειστό δρόμο; Είναι αποπροσανατολιστικό αυτό…Ας αφήσουν αυτό το «ανοιχτοί δρόμοι». Τι θέλουν δηλαδή να κλαίμε μέσα στα σπίτια μας, να μην μας βλέπουν; …Δηλαδή να κρυφτούμε; Δεν μπορεί να κρυφτεί ο λαός».
Πράγματι, μήπως μπορούν να μας πουν ο Δένδιας, ο Βρούτσης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Κεδίκογλου τι άλλο θέλουν από τις ζωές μας; Μήπως μπορεί να μας πει ο Σαμαράς που διατηρεί στην θέση του τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική αποκρατικοποίηση τι άλλο θέλει από τις ζωές μας; 
Θα μας κατάσχει λέει ότι έχουμε και δεν έχουμε σε περίπτωση που χρωστάμε πάνω από 3.000 ευρώ. Κι αυτά που χρωστάει το (παρα) κράτος στους ιδιώτες πότε θα τα πληρώσει; Μήπως ο Δένδιας έχει κάτι να πει για τα όργανα του Νόμου και της Ταξης που παρ΄ολίγο να στείλουν στον άλλο κόσμο δύο νεαρά παιδιά στη Κρήτη επειδή δεν σταμάτησαν με την μοτοσικλέτα τους στους άνδρες της ομάδας Ζ. Ξέρω, ο Δένδιας θα κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Πολλά μεμονωμένα περιστατικά έχουν οι αστυνομικές ζαρτινιέρες κε Δένδια μας.
Πάμε λοιπόν στην ηρωική Παπαρήγα και το ΚΚΕ. Το κόμμα του Περισσού όλα αυτά τα χρόνια έπεσε θύμα της λάμψης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης μάγεψε τα πλήθη και από μία συνιστώσα βρέθηκε συνομιλητής του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Οι ελπίδες που στήριζαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή από το Μνημόνιο έμειναν μετέωρες και ο Αλέξης έφτασε στο σημείο πλέον να απολογείται για τα ταξίδια του στα στελέχη του κόμματός του. 
Το ΚΚΕ-έχει δίκιο ο Μαίλης-ήταν πάντα εδώ. Η κοινή γνώμη όμως είχε το βλέμμα στραμμένο στον Αλέξη. Αίφνης τις τελευταίες ώρες συνειδητοπιήσαμε ότι η Αλέκα είναι εδώ, το ΚΚΕ είναι εδώ. Είναι στα μπλόκα, είναι στο γραφείο κάποιου Βρούτση, είναι στο μην πληρώνετε τα χαράτσια, είναι στο βγάλτε το φόβο από μέσα σας.
Αρχίσαμε να τσιμπιόμαστε, ρε μπας και το ΚΚΕ τελικά είναι αυτό που μπορεί- με τον λαό στο πλευρό του- να κάνει συντρίμμια το Μνημόνιο-όπως αυτό σαδιστικά και μονόπατα εφαρμόζεται; Το ΚΚΕ έχοντας πίσω του αγώνες και αίμα είναι ίσως το μόνο που μπορεί να οργανώσει την παλλαική αντίσταση στην μονόπλευρη εφαρμογή του Μνημονίου. Οι οργανώσεις βάσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν τα κρυφά σχολιά της αντίστασης. Στο βρωμόξυλο του Δένδια και των δυνάμεων καταστολής, το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει χτυπήματα που δεν τα βάζει ο νους των καρεκλοκένταυρων της εξουσίας. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα που οφείλει να κερδίσει ο καθένας είναι το να νικήσει το φόβο απέναντι στο χυδαίο παρακράτος και τα ανθρωπάκια του. Απέναντι στα χαράτσια και την κρατική βία, απέναντι στα ανυπόληπτα παπαγαλάκια του συστήματος. Σωστά το ΚΚΕ επιμένει στο να βγάλουμε από μέσα μας τον φόβο. Δείτε πως κατάντησαν σήμερα κυνηγημένοι ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου. Περιμένετε σε λίγους μήνες από σήμερα να δείτε ποια τύχη περιμένειτους σημερινούς δυνάστες μας...Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνουν να βρουν οδούς επικοινωνίας με το ΚΚΕ, ώστε να απαλλαγεί ο τόπος μια ώρα αρχύτερα από τα διαπλεκόμενα τσιράκια της κολομβιάνικης μαφίας που μας κυβερνά. Ντου από παντού....
κουρδιστό πορτοκάλι

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Παραίτηση Θεοχάρη από την ΓΓ Πληροφοριακών συστημάτων01/31/2013 - 15:04
Την παραίτηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υπέβαλε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Η παραίτηση του κ. Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Ο "Μειλίχιος Εκτελεστής">Το βαθύ Ιερατείο του ψεύδους, της υποκρισίας και της ασυνέπειας, διαθέτει ηγέτη.

Ώστε κανείς, εκτός από δύο ανθρώπους, δεν εισέρεχεται στο δεύτερο όροφο του οικοδομήματος...
Ο Ηγούμενος χαμογέλασε: “Kανείς δεν πρέπει. Κανείς δεν μπορεί. Κανείς, αν το ήθελε, δεν θα το κατόρθωνε. Η βιβλιοθήκη προστατεύει τον εαυτό της, είναι ανεξιχνίαστη σαν την αλήθεια που φρουρεί, απατηλή σαν τα ψεύδη που φρουρεί. Είναι πνευματικός λαβύρινθος, μα και επίγειος. Θα μπορούσατε να μπείτε και θα μπορούσατε να μην βγείτε...»
Ουμπέρτο Έκο-Το Όνομα του Ρόδου.

Τι εικόνα κι αυτή. Είναι λίγο μετά τις εκλογές και η μειλίχιος φιγούρα του Φώτη Κουβέληλαμβάνει μέρος στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στους καιρούς της μεγάλης δόξης κουβαλούσε τα αντιηλιακά της Μιμής από την σουίτα στην πλάζ του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Ο Κάρολος, ο Φώτης, ο Ευάγγελος και ο Αντώνιος συσκέπτονται και, ω του θαύματος, λευκός καπνός αναδύεται από το Προεδρικό Μέγαρο: Έχουμε κυβέρνηση, έχουμε κυβέρνηση. Μέγας είσαι Κύριε, Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
Λίγο αργότερα ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ εξέρχεται του Μεγάρου συνοδευόμενος από τον νεανία εκπρόσωπό του Ανδρέα-μαζί συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μαθησιακό δίδυμο διδασκάλου-μαθητή, από τα συνήθη της ελληνικής αρχαιότητος. 
Ο νεαρός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στέκεται διακριτικά πίσω από τον πρόεδρό του καθώς εκείνος κατευθύνεται στα μικρόφωνα των καλοταισμένων πολιτικών συντακτών που καλύπτουν τα Μέγαρα της Ηρώδου Αττικού. Μέσα από δαύτους θα ενημερώσει το ποίμνιο για τις βαθύτερες των σκέψεών του. 
Ώρες αργότερα ο σεβάσμος Κουβέλης θα αναζητήσει στιγμές ανάπαυλας της πνευματικής του διέγερσης στην συντροφιά του συμβούλου του Σταμάτη Μαλέλη. Ο Σταμάτης περιγράφει με τις ώρες στον Φώτη τις άγνωστες στο ευρύ κοινό αρετές της Πετρούλας Κωστίδου και τους βρίσκει το ξημέρωμα καθώς ο Μαλέλης έχει ήδη περάσει στα ρεπορτάζ του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη στο Super Paradise  ενώ ο Φώτης βρίσκεται σε βαθύ ύπνο με τις εικόνες νεαρών αγοριών και κοριτσιών που χτυπιούνται στις μυκονιάτικες πίστες να τριγυρνάνε δίχως λογοκρισία στα όνειρά του. 

Τα ραντεβού της επόμενης μέρας με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιάννη Κακουλίδη θα ξαναφουλάρουν τις κυψέλες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την απωλεσθείσα-λόγω της συνάφειας με τον Σταμάτη-πνευματικότητα.
Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δίνει συνέντευξη στον Σταυρόπουλο του ΒΗΜΑτος. Σας παρακαλώ, με όσες δυνάμεις σας έχουν απομείνει, να παρακολουθήσετε τον ειρμό των σκέψεων του ανθρώπου, τις τότεθεωρίες του σεβάσμιου πάστορα και τον τρόπο που λειτουργεί όλους αυτούς τους μήνες ως κυβερνητικός εταίρος. Ο άνθρωπος που δηλώνει όσα ακολουθούν είναι το ίδιο πρόσωπο που μόλις λίγες μέρες πριν συμμετείχε στο μέτρο της επίταξης, έστω κι αν για τα μάτια του κόσμου ψέλλισε κάποιες επιφυλάξεις. Απολαύστε τα ενδότερα της πολιτικής του φιλοσοφίας, ειλικρίνειας, συνέπειας>

«Η ∆ΗΜΑΡ βεβαίως έχει καταψηφίσει και το πρώτο Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά και το δεύτερο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αλλά από εκεί και πέρα η ∆ΗΜΑΡ εκείνο το οποίο υποστήριζε και υποστηρίζει και μάλιστα ως το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πρέπει να υπάρξει είναι η απαγκίστρωση, ο απεγκλωβισμός από ρυθμίσεις και διατάξεις της δανειακής σύμβασης και ιδιαίτερα από εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά επαχθείς, έχουν φορτώσει δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων στρωμάτων αυτού του τόπου και την αναζήτηση ισοδυνάμων μέτρων προκειμένου να υπάρξει εκείνη η εξασφάλιση εσόδων που είναι δυνατόν να υπάρξει υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκείται.
Αν περιορίσεις τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, αν περιορίσεις τη διαφθορά, πέρα από τη γενική διεκδίκηση και τη γενικευμένη αξίωση της ελληνικής κοινωνίας να παταχθεί η διαφθορά και η παραοικονομία, αλλά αν κατ' ελάχιστον αυτά τα μεγέθη τα περιορίσεις αμέσως θα προκύψουν έσοδα, τα οποία σήμερα, από την ώρα που απουσιάζουν, η εύκολη πολιτική και της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της παρούσας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, ήταν η περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία κοινωνία στην κυριολεξία τεμαχισμένη, μία κοινωνία που κάθε μέρα και περισσότερο γέρνει.
Όταν λέμε κυβερνώσα αριστερά το λέμε και το υποστηρίζω για τον λόγο ότι η αριστερά αυτή η αριστερά, η δική μας αριστερά, η σύγχρονη, δημοκρατική, η ευρωπαϊστική, δεν είναι φύσει και θέσει ταγμένη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και να περιορίζεται μόνο σε ένα καταγγελτικό λόγο. Γιατί όσο χρήσιμος κι αν είναι ο καταγγελτικός λόγος για να απαξιώνει μια συντηρητική μια αναποτελεσματική πολιτική δεν φτάνει από μόνος του. Γι' αυτό κι εμείς καταθέτουμε και την προγραμματική μας πρόταση, το πρόγραμμά μας εξειδικευμένο, κοστολογημένο, εξαιρετικά ρεαλιστικό, και ταυτόχρονα την εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας για την οποία λίγο πριν νομίζω σας μίλησα διεξοδικά».

Ερώτηση του Σταυρόπουλου:-Μάλιστα. Θα σας απευθύνω μια ερώτηση αναγνώστη. Εχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι τον Ιούνιο (εννοεί τον Ιούνιο του 2012) θα πρέπει να έχουμε πάρει μια σειρά νέα μέτρα. Τα οποία έχουν κοστολογηθεί, έχει δίκιο, 11,4 και κατά πιο αυστηρούς υπολογισμούς περίπου 14 δισ. ευρώ. Η ερώτηση είναι ότι με δεδομένη τη φοροδοτική αδυναμία των περισσοτέρων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εξαντληθεί ήδη, σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και πέραν των προγραμματισμένων αυτών μέτρων του Ιουνίου τα οποία άλλωστε έχουν αποφασισθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου 2, ποια θα είναι η αντίδρασή σας. Αν θα τα αποδεχτείτε εφόσον είναι για το καλό της πατρίδας ή θα προτιμήσετε συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ;

«Οχι νομίζω ότι το δίλημμα που θέτει ο φίλος αναγνώστης είναι ψευδές, είναι πλασματικό. ∆εν είναι έτσι(!) ∆ιότι όχι μόνο μετά την 6η Μαΐου αλλά και πριν από την 6η Μαΐου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτό ακριβώς διεκδικώ το ισοδύναμο μέτρο. Και σας μίλησα λίγο πριν από πού μπορούν να υπάρξουν έσοδα άμεσα. Και αν θέλετε θα σας πω και κάτι. Ακουσα τον κ. Βενιζέλο να μιλάει και να αναφέρεται και σε μία νέα διαπραγμάτευση, ουσιαστικά αυτό είπε, και για μια άλλη περίοδο ενδεχομένως χάριτος σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. ∆εν είναι το δίλημμα όπως τίθεται. ∆εν είναι βάσιμο. Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι δυνατόν να αναζητηθεί άμεσα η αντιμετώπιση εκείνων των εσόδων και θα σας φέρω το συγκεκριμένο παράδειγμα που δεν θα οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση την οποία περιγράφει το μήνυμα του φίλου αναγνώστη. 
Εχει δύο χρόνια να εισπραχθεί ο φόρος της μεγάλης, επαναλαμβάνω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Φόρος βεβαιωμένος γιατί δεν εισπράχθηκε; Εχει δύο και πλέον χρόνια να εισπραχθεί το ΕΤΑΚ. Χρήματα τα οποία είναι νομοθετημένα, είναι βεβαιωμένα και που δεν έχουν σχέση, ιδιαίτερα ο φόρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με την ανημποριά πράγματι, τη φοροδοτική ανημποριά μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα χρήματα. Τα χρήματα δεν μπορούν να αναζητούνται, τα έσοδα _ για αυτά τα χρήματα μιλάω που αναφέρονται στα αναγκαία έσοδα του ελληνικού δημοσίου _ στην περικοπή των συντάξεων και των μισθών. Εγώ λίγο πριν σας είπα ότι η άμεση διεκδίκησή μου την επόμενη μέρα(!) είναι η άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επεβλήθη το τσάκισμα ουσιαστικά των κατώτατων μισθών. 

Ακουγα χθες τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά να διαγωνίζονται για τον 13ο και τον 14ο μισθό. Μα τη δική τους υπογραφή δεν έχει η κατάργηση κάθε προστατευτικής ρύθμισης της εθνικής συλλογικής σύμβασης για τους κατώτατους μισθούς; Τη δική τους υπογραφή δεν έχει η περικοπή που έγινε στους μισθούς και τις συντάξεις; Αυτά δεν θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα. Αντιθέτως, θα διαρρήξουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Θα πληγώσουν ακόμα πιο βαθιά τον ιστό αυτής της κοινωνίας. Και κάτι σε ό,τι έχει σχέση και αφορά και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων. 

∆εν το διατυπώνω μόνον εγώ ως πρόεδρος της ∆ΗΜΑΡ, την αναποτελεσματικότητα των μέτρων σε ό,τι αφορά στο γκρέμισμα των μισθών και των συντάξεων το ομολογούν άλλες φορές άμεσα άλλες φορές έμμεσα ακόμη και οι εκπρόσωποι της Τρόικας ακόμη και οι ευρωπαίοι οι οποίοι λένε ότι στην Ελλάδα πια έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα σε βάρος της μισθωτής εργασίας που δεν πάει άλλο. Είμαστε η χώρα με τα βαρύτερα μέτρα αναφορικά με την περικοπή, με την απομείωση της μισθωτής εργασίας. Και άμεση εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. 

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή και στον κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός και στον κ. Παπαδήμο, έχω αναπτύξει το εξαιρετικά κοστολογημένο και ρεαλιστικό πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να δανειοδοτηθεί και μπορεί να δανειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε συνεργασία με μέρος του ΕΣΠΑ, δηλαδή με χρήματα που υπάρχουν και μας περιμένουν να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία προκειμένου αν μη τι άλλο να ανασχέσουμε την καλπάζουσα ανεργία. 

∆εν είναι δυνατόν η άντληση εσόδων από την απομείωση και το τσάκισμα της αμοιβής της μισθωτής εργασίας. ∆εν έχει περιεχόμενο πια η πηγή, τι άλλο να πάρεις από εκεί, αλλού πρέπει να τα αναζητήσεις και τις κατευθύνσεις από πού μπορείς να αναζητήσεις αυτά τα έσοδα λίγο πριν τα προανέφερα».

Αυτά δίχως αιδώ για το σημερινό του κατάντημα δήλωνε λίγο πριν τις εκλογές του Μαίου σε μία μόνο συνέντευξη ο πάστορας. Γύρευε πόση υποκρισία και διπροσωπία κρύβεται πίσω από το σύνολο των συνεντεύξεων του πάστορος της κυβερνώσας αριστεράς, ο οποίος στηρίζει την πιο βάρβαρη, την πιο χυδαία, την πιο αιμοσταγή κυβέρνηση των Μνημονίων.
 Μιας κυβέρνησης τα ξεδιάντροπα υπουργικά στελέχη της οποίας σπέυδουν να δηλώσουν τώρα ότι θα αρχίσει η ανάπτυξη στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Ως τότε συνεχίστε να προσέρχεσθε στους φούρνους του κυβερνητικού Άουσβιτς. Κι όταν θα φθάσουμε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους περίλυποι Στουρνάρας και Προβόπουλος θα μας πουν ότι έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους και πως το θηρίο χρειάζεται νέο αίμα, περισσότερο αίμα.
Στο βάθος η φιγούρα του πάστορα, ο οποίος έχοντας φορέσει μια λευκή ποδιά στην μέση του θα νίπτει τας χείρας του….
κουρδιστό πορτοκάλι

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣΑναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2013

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Λίγα λόγια, για ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.

Το Αγγλικό Δίκαιο δεν το ανακαλύψαμε για πρώτη φορά το 2010, ούτε το 2011, το 2012 και το 2013, με τους Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Στουρναρα.

Και ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δανείστηκε με Αγγλικό Δίκαιο.

Φρόντισε όμως να διασφαλίσει με λεπτομερείς προβλέψεις το Ελληνικό Δημόσιο, στον ειδικό όρο περί παραίτησης από την ασυλία επί των περιουσιακών του στοιχείων.

Έτσι, κατ’ αρχήν αποκλείστηκε η περίπτωση παροχής συμπληρωματικών εγγυήσεων στην περίπτωση υποβάθμισης της Ελλάδας από οποιονδήποτε Οίκο Αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας ότι ο επενδυτικός κίνδυνος του δανειστή θα παρέμενε στον ίδιο και δεν θα μεταφέρονταν ποτέ στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Και στη συνέχεια, στον ειδικό όρο περί παραίτησης από την ασυλία, διευκρινήστηκε ρητά και κατηγορηματικά, χωρίς να αφήνεται κανένα περιθώριο για εναλλακτικές ερμηνείες και παράθυρα υπέρ των δανειστών, ότι συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου και, ειδικότερα, τα ακίνητα πρεσβειών και προξενείων και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, εξαιρούνται της εκτέλεσης.

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε σχετικά τους ειδικούς όρους της σύμβασης TITLOS του 2009.

http://www.tavakolistructuredfinance.com/titlos.pdf
——————————————————————————————————————————–
Κείμενο Titlos pe σελ. 18-19
2. RISKS RELATED TO THE HELLENIC RECEIVABLE
Credit Risk on the Hellenic Republic

The ability of the Issuer to make payments in respect of interest, principal and any other amounts due under the Notes depends ultimately upon the due performance by the Hellenic Republic of its obligations under the Hellenic Receivable. Any failure on the part of the Hellenic Republic to pay amounts under the Hellenic Receivable as and when such payments become due could result in a default by the Issuer in payment of interest, principal or other amounts under the Notes.

In the event that the rating of the Hellenic Republic is downgraded by any rating agency, there is no requirement for the Hellenic Republic to post collateral or obtain a guarantee or co-obligor in respect of its obligations in respect of the Hellenic Receivable or to novate its rights and obligations under the Hellenic Receivable to a third party. As a result, any downgrading of the Hellenic Republic may also result in a downgrading of the rating of the Notes notwithstanding that there may not have been any default by the Hellenic Republic under the terms of the Hellenic Receivable.
Sovereign Immunity of the Hellenic Republic.
The Hellenic Republic has irrevocably waived any sovereign immunity from jurisdiction and execution or attachment of judgment to the extent permitted by applicable law. Notwithstanding the foregoing, under the laws of the Hellenic Republic, a final judgment against the Hellenic Republic will be recognised in Greece, but certain assets and other property of the Hellenic Republic may be considered to be immune from execution and attachment or similar process and therefore this waiver given by the Hellenic Republic does not mean that the Trustee or holder of any Notes will be able to enforce any judgment against such assets and property of the Hellenic Republic either in the Hellenic Republic or against any diplomatic assets and other property outside the Hellenic Republic. Therefore, any judgment obtained against the Hellenic Republic may not be capable of enforcement against such assets and property.
——————————

——————————————————————–

Το ανωτέρω κείμενο από τις συμβάσεις των δανείων ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, είναι και αυτό κείμενο σύμβασης Αγγλικού Δικαίου.
Έχει όμως καμία σχέση με την επέσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 240/12-12-2012 του φονικού διδύμου ΣΑΜΑΡΑ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ;;;;;
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ !!!!!!!!!!Αφού ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ αποικιοκρατικά και αδιακρίτως με Δικαίωμα Εκτέλεσης, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, ούτε την ιδιωτική περιουσία των φορολογουμένων, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία της ΤτΕ και το Χρυσό της Ελλάδος.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 28 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΕ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ 550 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ.
Δηλαδή, ακόμη και σήμερα, τα μόνα χρήματα που εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο από τους αχόρταγους τραπεζίτες, είναι αυτά που εξασφάλισε το 2008 ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!
Μετά από όλα αυτά, και ο πιό αφελής και καλόπιστος Έλληνας καταλαβείνει πλέον ότι
ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Δανειστές, τραπεζίτες, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, χρειαζόταν ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ για να κάνουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα.
Και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είναι βέβαιο ότι τις βρήκαν.
Αυτά τα λίγα, για να συνενοούμαστε ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, που αντί σήμερα να δικάζεσαι για τα κακουργήματα από το Έπος του Χρηματιστηρίου του 1999 και για τα θαλασσοδάνεια της Εμπορικής, έχεις το θράσσος να ασκείς και κριτική σε αυτούς που δεν ξεπούλησαν την Ελλάδα.
Και αν θέλεις ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ να ασκήσεις έντιμη κριτική στον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, τότε καταλόγισέ του το μεγαλύτερο λάθος που έκανε όσο κυβέρνησε :
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΚΕΤΤΟ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Όμως, μην ανησυχείς ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.
Θα σας στείλουμε εμείς.
ολυμπια

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ Αγόρασε πλοίο σεισμικών ερευνών η Τουρκία - Το βγάζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!01/30/2013 - 18:03
Την αγορά πλοίου σεισμικών ερευνών το οποίο μπορεί να διεξάγει δισδιάστατες και τρισδιάστατες  έρευνες ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων,Taner Yıldız .
Ο Taner Yıldız ανακοίνωσε την αγορά (κατ'άλλες πηγές μακροχρόνια μίσθωση) ενός πλοίου σεισμικών ερευνών που"έχει αποδείξει την αξία της σε διεθνές επίπεδο στις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες", όπως ανέφερε ο ίδιος..
«Πληρώσαμε γύρω στα 130 εκατομμύρια δολάρια. Θεού θέλοντος σήμερα θα περάσει από τα Στενά του Çanakkale και θα πλεύσει προς την Κωνσταντινούπολη ».
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων είπε ότι το πλοίο θα ονομαστεί «Barbaros Hayrettin Paşa» με τη συγκατάθεση και του Πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan.
Ο υπουργός στις δηλώσεις που προέβη είπε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου και πως έφτασαν στο τελευταίο στάδιο στις εργασίες που προωθούν εδώ και 6-7 μήνες σχετικά με τις σεισμικές έρευνες.
Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr stiw 17/12, Τουρκία  ακύρωσε την ναυπήγηση σκάφους σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) γιατί επρόκειτο να παραδοθεί στα ... τέλη του 2014 γιατί όπως είχαν δηλώσει οι Τούρκοι "Το χρειαζόμαστε άμεσα στις αρχές του 2013"!
Το αποτέλεσμα είναι η τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων η γνωστή Turkish Petroleum Corp (TPAO) ενεπλάκη σε αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) με τη νορβηγική ιδιοκτήτρια εταιρεία Polarcus που κατέληξαν στην μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 το οποίο ήδη "σήκωσε" άμεςσα και την τουρκική σημαία.
«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της» είχε αποκαλύψει ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus, Rolf Ronningen.
Η Τουρκία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς για να προχωρήσει στις συνήθεις "πειρατικές" προσπάθειές της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα των νήσων της Μεσίστης, δεν μπορεί να υπολογίζει σε ενοικιάσεις υπηρεσιών από σκάφη τρίτων χωρών γιατί είναι εκτεθειμένα σε ελληνικές διπλωματικές πιέσεις στος διεθνείς οργανισμούς και στην χώρα προέλευσης του σκάφους. Με αποτέλεσμα την αποχώρηση των σκαφών.
Όπως είναι ευνόητο οι ελληνικές ΕΔ, αλλά και το γενικότερο κυβερνητικό σύστημα διαχείρισης κρίσεων, πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να δοκιμάστουν τις ικανότητές τους σε όλα τα επίπεδα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ Κατάσχεση μισθών, συντάξεων, περιουσιακών στοιχείων για οφειλές "ψίχουλα"01/30/2013 - 10:36
Για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι και 3.000 ευρώ χιλιάδες μικροοφειλέτες θα βρεθούν υπό την απειλή κατάσχεσης των καταθέσεών τους, των μισθών και των συντάξεών τους αλλά και κινητών περιουσιακών στοιχείων!
Φυσικά πολλοί από αυτούς τους μικροοφειλέτες είναι άνεργοι, ή τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό, και απειλούνται από πάνω με κατασχέσεις αν δεν μαζέψουν τα χρήματα που χρωστάνε με κάποιο "ρεφενέ" από τους συγγενείς. Στην περίπτωση των "μικρών" η εφορία θα είναι αμείλικτη,ενώ τα μεγάλα "ψάρια" θα συνεχίσουν την τρυφηλή ζωή τους.
Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", πρόκειται για οφειλές έως 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως - ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία έχουν σταλεί και βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Πρόκειται για ποσά, σχετικά μικρά, για τα οποία οι ΔΟΥ δεν έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια.
Πολλές μάλιστα από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πολύ  μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται στα ειδοποιητήρια, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους είτε με εφάπαξ καταβολή του ποσού είτε με "τμηματική καταβολή", προκειμένου να πληρώσουν με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.     

Εφόσον τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να προχωρήσουν στην πώληση περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ θα αποφύγουν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, που προβλέπουν τα εξής:
Κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων. Μισθοί, συντάξεις, ημερομίσθια, εφάπαξ παροχές, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούνται να εισπράξουν οι οφειλέτες του Δημοσίου από τρίτους, θα  κατάσχονται εν μέρει ή εν όλω από τις αρμόδιες ΔΟΥ, για την εξόφληση των οφειλών. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχρι ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνον εφόσον το ύψος του ποσού αυτού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.
Για τα ημερομίσθια προβλέπεται η δυνατότητα παρακράτησης ποσού έως και 20%, ενώ από τα εφάπαξ η Εφορία έχει δικαίωμα κατάσχεσης έως και του 50%. Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω των 300 ευρώ. Η διαδικασία των κατασχέσεων προβλέπει την έκδοση κατασχετήριων εγγράφων και την αποστολή τους στους "τρίτους", δηλαδή τους εργοδότες που καταβάλλουν του μισθούς ή τα ημερομίσθια, στα ασφαλιστικά Ταμεία που καταβάλλουν τις συντάξεις, στους φορείς που πληρώνουν τις επιδοτήσεις, στους ενοικιαστές που πληρώνουν τα ενοίκια και λοιπά. Σημειώνεται δε, πως τα κατασχετήρια δεν κοινοποιούνται στους οφειλέτες, αλλά οι παραλήπτες τους οφείλουν να παρακρατήσουν τα υπό κατάσχεση ποσά, από τα χρήματα που υποχρεούνται να καταβάλουν στους οφειλέτες του Δημοσίου και να τα αποδίδουν εντός 8 ημερών στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις των οφειλετών στις Τράπεζες. Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ζητούν από τις Τράπεζες στις οποίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς οι οφειλέτες του Δημοσίου την παρακράτηση ποσών από τις καταθέσεις αυτές και την άμεση απόδοσή τους στο  Δημόσιο.
Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη αναψυχής, αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.
Είναι φανερό ότι η τρόικα και οι ξένοι θέλουν να βάλουν "χέρι" στις περιουσίες των Ελλήνων και στον τρόπο ζωής τους, αναγκάζοντας τους να ξεκινήσουν από το μηδεν υπό καθεστώς οικονομικής κατοχής.
Τουλάχιστον στις κατασχέσεις των κινητών περιουσιακών στοιχείων ελπίζουμε να κάνουν το λάθος να πάρουν τους καναπέδες και τις τηλεοράσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η αντίδραση του κόσμου θα τους εκπλήξει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν ετοιμοθάνατο σύντροφό τους


29/1/2013 7:40:00 μμ
       (1) (0)

Επιστήμονες εντόπισαν στην Ανατολική Σινική Θάλασσα στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας μια ομάδα δελφινιών που προσπαθούσαν να σώσουν ένα ετοιμοθάνατο δελφίνι βοηθώντας το να αναπνεύσει.

Πέντε δελφίνια είχαν δημιουργήσει μια ζωντανή “σχεδία” με το σώμα τους ώστε να κρατήσουν τον σύντροφό τους για να μη βουλιάξει.Τέτοιες συμπεριφορές έχουν διαπιστωθεί και στο παρελθόν στα κητώδη, όπως είναι οι φάλαινες και τα δελφίνια.

Ρινοδέλφινα έχουν παρατηρηθεί να σπρώχνουν προς την επιφάνεια νεκρά ή νεογέννητα νεογνά, ενώ σε διαφορετικές περιπτώσεις προσπαθούσαν να ερεθίσουν την αναπνευστική τους λειτουργία δαγκώνοντάς τα.

Ωστόσο, στην έρευνα που διενήργησαν Κορεάτες επιστήμονες του Πάρκου του Ινστιτούτου Έρευνας Κητωδών του Ουλσάν στη Νότια Κορέα ήταν η πρώτη που έδειξε δέκα δελφίνια να προσπαθούν να σώσουν ένα άρρωστο μέλος της ομάδας.Τα δελφίνια-διασώστες ανήκαν σε μια ομάδα 400 μελών τα οποία κυνηγούσαν συνοδεία 500 θαλασσοπουλιών.

Είχαν αποσπαστεί από την ομάδα και προσπαθούσαν να σώσουν έναν σύντροφό τους, με πτερύγια σε παράλυση και κόκκινα σημάδια στην κοιλιακή χώρα.Μερικά δελφίνια έφτιαξαν έναν προστατευτικό κύκλο, ενώ τα υπόλοιπα προσπαθούσαν να σώσουν το άρρωστο δελφίνι πιέζοντάς το από κάτω και στα πλάγια.

Δυστυχώς το δελφίνι πέθανε, δείχνοντας σημάδια νεκρικής ακαμψίας, όμως οι σύντροφοί του συνέχισαν να του προσφέρουν βοήθεια.Τα κητώδη φαίνεται ότι επιδεικνύουν σε ορισμένες περιπτώσεις αλληλεγγύη ακόμα και σε διαφορετικά είδη, όπως δείχνει το παράδειγμα του παραμορφωμένου ρινοδέλφινου που υιοθετήθηκε από φάλαινες φυσητήρες, πιθανότατα διωγμένο από τα μέλη της ίδιας του της φυλής.Πηγή:econews.gr

Σοκ: Αποκαλύφθηκε παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα!
sok-apokalufthike-paidofiliko-kinima-stin-athina 
Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εηκλήματος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 52χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων. Οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ. σοκάρουν αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σπίτι της εν λόγω καθηγήτριας βρέθηκαν έγγραφα και ονόματα ατόμων που συμμετέχουν σε παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα!

Της σύλληψης είχε προηγηθεί, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής της Ολλανδίας, ότι συνάδελφοι της, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για γνωστό παιδόφιλο στην Ολλανδία, ήρθαν σε επαφή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ άλλων και με την 52χρονη, κάτοικο Αθήνας, η οποίαεμφανίζεται ως ενεργό μέλος σε πολλές οργανώσεις παιδόφιλων, ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και υποδυόμενη την παιδόφιλο συνάντησε την κατηγορουμένη, η οποία την προέτρεψε να έχει σεξουαλικές επαφές με ανήλικους. 

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνώντας την υπόθεση κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι της 52χρονης, όπου χθες πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, τριάντα τέσσερα περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου, ένα εγχειρίδιο για σεξουαλικές επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα, καθώς και με ονόματα που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του. 

Η 52χρονη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή της σε δραστηριότητες παιδοφιλικού χαρακτήρα, εντός και εκτός της χώρας μας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στην χώρα μας για τέτοια αδικήματα.
newspost

Δεν τα φάγαμε μαζί … χοντρομπαλά


Χάκερς στόλισαν τον Πάγκαλο: 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 16:08

«Το μαζί τα φάγαμε» έγινε … «εσύ τα έφαγες όλα κι … έσκασες»


«Το μαζί τα φάγαμε» έγινε … «εσύ τα έφαγες όλα κι … έσκασες»
 
Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η ιστοσελίδα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Θεόδωρου Πάγκαλου οι οποίοι αντικατέστησαν το βιβλίο του πρώην υπουργού «μαζί τα φάγαμε» με δικά τους συνθήματα όπως «Έτσι σου έμαθαν χοντρέ;», «Τα φάγαμε μαζί ε; Όχι χοντρομπαλά.....τα έφαγες εσύ και έσκασες».
Συγκεκριμένα οι χάκερς έγραψαν στο site του κ. Πάγκαλου:
«Έτσι σου έμαθαν χοντρέ; Τα φάγαμε μαζί ε; Όχι χοντρομπαλά.....τα έφαγες εσύ και έσκασες μαζί με όλα τα άλλα τα λαμόγια εις βάρος του Ελληνικού υπερήφανου λαού, που τον έχετε καταντήσει να ντρέπεται να πεί πως είναι Έλληνας. Αλλά εσάς ο καημός σας είναι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες και πώς θα τους βάλετε να σας ψηφίσουν για να μην χάσετε την καρέκλα....που μακάρι να γίνει ηλεκτρική και να ψηθείτε ζωντανοί, όπως ψήνεται τόσα χρόνια ο Ελληνικός λαός......Λοιπόν δεν το κουράζω άλλο και σας δίνω μια ευχή και κατάρα έχοντας στο πλάι μου όλη την Ελληνική νεολαία....... Στα χάπια να τα φάτε τα κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού Hacked By GHS».
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝΑναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 29, 2013

Parko KardakΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Επειδή τελευταία  πολλά γράφονται και προβάλλονται σχετικά με το θέμα των Τούρκων κομάντο των Ίμια και ότι όλοι βρίσκονται εν ζωή,  όσοι τα γράφουν αυτά θα πρέπει να ξέρουν ότι τον  Φεβρουάριο του 2003, ο Alaattin Köseler, δήμαρχος της περιοχής του Beykoz, στην ασιατική ακτή της  Βοσπόρου. εγκαινίασε το λεγόμενο,  «KARDAK ŞEHİTLERİ PARKI»,  δηλαδή για όσους δεν ξέρουν τουρκικά, το «ΠΑΡΚΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ», δηλαδή το πάρκο των σκοτωθέντων από τους κομάντος των Ιμίων.

Το πάρκο αυτό κατασκευάστηκε σαν μνημείο των πεσόντων στις 15 Φεβρουαρίου του 1996, όταν το πολεμικό ελικόπτερο που μετέφερε τους κομάντος των Ιμίων έπεσε στην θάλασσα της Μαρμαρίδας. Όλοι οι κομάντος βρήκαν τον θάνατο και μάλιστα τότε κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι υπήρχε ελληνικός δάχτυλος για το περίεργο εκείνο δυστύχημα

Τα ονόματα των Τούρκων  «μαρτύρων» των Ιμίων, όπως αναγράφονται σε επιγραφή μέσα στο πάρκο αυτό των μαρτύρων των Ιμίων, είναι τα εξής : Bülent Usta,  Toprak Karıştır, İhsan Çakmak, Ahmet Selçuk και Aykut Tetik. Όσοι είναι περίεργοι μπορούν να επισκεφτούν αυτό το πάρκο στην περιοχή του Beykoz.

Στη συνέχεια, στις 13/11/96, πάλι από πτώση του ελικοπτέρου στον κόλπο της Μαρμαρίδας,  βρήκε τον θάνατο ο Selçuk Esedoğlu, υπαρχηγός της επιχείρησης των Ιμίων, δεξί χέρι και στενός φίλος του Zeki Şen, του αρχηγού της επιχείρησης καθώς και οι κομάντος  Kadir Şener, Ahmet Sezgin και   Tevfik Özdemir.

Μετά από αυτά τα δυστυχήματα κατά περίεργο τρόπο ο Zeki Şen απομακρύνθηκε από την Τουρκία και στάλθηκε στην Γεωργία, ενώ και ο αξιωματικός Engin Erkman απομακρύνθηκε επίσης και στη συνέχεια στάλθηκε στο Τουρκμενιστάν.

Στις  7/5/2003 ο Zeki Şen σκοτώνεται επίσης με πολύ περίεργο τρόπο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια ο Engin Erkman στις 7/1/2013 επίσης με πολύ περίεργο τρόπο.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα ότι δυο κομάντος των Ιμίων βρίσκονται στην φυλακή για συμμετοχή τους σε συνομωσίες ανατροπής του Ερντογάν, τα ονόματα αυτά δεν βρίσκονται στον κατάλογο των Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές κατηγορούμενοι για συνωμοσία ανατροπής της ισλαμικής κυβέρνησης του Ερντογάν. Οι αναλυτικοί αυτοί κατάλογοι δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 27/1/2013. Είναι προφανές που σκόπευαν αυτά τα παραπλανητικά τουρκικά δημοσιεύματα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ο Φώτης μίλησε μετά από 3 χρόνια χάρη στον ημίαιμο Σπίθα!


Μπορεί ένα σκυλί να κάνει ένα παιδί με νοητική στέρηση να μιλήσει μετά από τρία χρόνια απόλυτης σιωπής και να δεχτεί ξανά την επικοινωνία με τους ανθρώπους; Κι όμως ναι, το κατάφερε ο Σπίθας!


Σπίθας, ένα ημίαιμο σκυλί που μπόρεσε με την τρυφερότητα και τη ζεστασιά του να κάνει ένα παιδί, τον Φώτη, να δεχτεί ξανά την ανθρώπινη επαφή και να ψελλίσει τις πρώτες του λέξεις έπειτα από μία μακρά περίοδο ηθελημένης αφωνίας, ως αποτέλεσμα της νοητικής του αναπηρίας. Ο Σπίθας είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο τετράποδο, όπως και ο Φοίβος, που και τα δυο μαζί βοηθούν στη συναισθηματική στήριξη και ενθάρρυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό συμμετέχουν ενεργά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα θεραπείας με σκυλιά - dog therapy - το οποίο υλοποιείται στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης εδώ και δύο μήνες από το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο Φίλων Α.Μ.Ε.Α «Δράση Για Το Κάτι Άλλο».

«Τα περισσότερα Α.Μ.Ε.Α. έχουν συνηθίσει στο να τα φροντίζουν άλλα άτομα, με τα σκυλιά όμως μπαίνουν για πρώτη φορά στο ρόλο του φροντιστή και αναλαμβάνουν, έστω και για λίγα λεπτά, την ευθύνη του ζώου. Επιπλέον, αισθάνονται θετικά γιατί τα σκυλιά, όπως βέβαια και όλα τα ζώα, δεν σε κρίνουν» εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου Αριστείδης Παπαπουλίδης.

Ο Σπίθας και ο Φοίβος ανήκουν στο μέλος του σωματείου Τέρψη Πασχάλη, μητέρα ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, η οποία καθημερινά βλέπει τις θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων στο παιδί της. Το πρόγραμμα θεραπείας στηρίζει μάλιστα και το φιλοζωικό σωματείο αδέσποτων ζώων «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» απ’ όπου υιοθετήθηκαν τα δύο σκυλιά. Έτσι λοιπόν κάθε απόγευμα, από τις 5 έως τις 9, λειτουργούν εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν περίπου 15 άτομα με διαφόρων ειδών αναπηρίες αλλά και 4 παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Το κάθε άτομο που συμμετέχει συνοδεύεται από έναν εθελοντή ο οποίος, τις περισσότερες φορές, είναι απόφοιτος ειδικής αγωγής. 

Όπως διευκρινίζει ο κύριος Παπαπουλίδης για να μπορέσει το Σωματείο Φίλων Α.Μ.Ε.Α «Δράση Για Το Κάτι Άλλο» να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά έξοδα, ζητά από τις οικογένειες των ατόμων που συμμετέχουν στην καθημερινή απογευματινή απασχόληση, μηνιαία δίδακτρα 100 ευρώ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αποκλείονται οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Όσο για το «Σπίθα» που μπόρεσε να κάνει ότι δεν κατάφερε κανένας άνθρωπος τρία χρόνια, να κερδίσει δηλαδή την εμπιστοσύνη του μικρού Φώτη, είναι εκείνος που στην κυριολεξία έχει κλέψει τις καρδιές όλων των παιδιών και κάθε φορά που τους επισκέπτεται τους δίνει τόση χαρά που με δυσκολία τον αφήνουν να φύγει μετά το πέρας της αποστολής του! 

ΠΗΓΗ

"ΕΡΧΕΤΑΙ ... ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!" Ηuffingtonpost.com.: "Πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα η Ελλάδα πριν κάψουν το Κοινοβούλιο;01/29/2013 - 11:54
Στα πρόθυρα μείζονος εθνικής αναταραχής που θα καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο και πιθανόν μια κυβέρνηση μη δημοκρατικά εκλεγμένη η οποία όμως θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ηρεμία, αλλά και την εθνική υπερηφάνεια στους πολίτες της, βρίσκεται η Ελλάδα, υποστηρίζει άρθρο του διεθνούς απήχησης ιστότοπου huffingtonpost.com.
Ο αρθρογράφος Bill Frezza – επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων- σίγουρα δεν "μασάει τα λίγια του": Διατυπώνει το ερώτημα "αν υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν νέο Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα. Και απαντά ο ίδιος καταφατικά: «Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη».
Δεν λείπουν οι αναφορές στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και το ερώτημα «Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την έξυπνη ιδέα να βάλει μια Reichstag fire» (φωτιά που μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 1933. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τους κομμουνιστές για εμπρησμό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης).
Στην εισαγωγή του άρθρου, o Frezza προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν – προκειμένου να διδαχτούμε για το μέλλον (...), για να αναφερθεί στη συνέχεια στη γενέτειρα της Δημοκρατίας που σήμερα είναι το "παιδί πόστερ" (η Ελλάδα...) για την οικονομική κρίση.
Αναφέρει πως η δύσμοιρη χώρα μας κατάφερε τελευταία να μείνει μακριά από τα πρωτοσέλιδα, αν και η πολιτική σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό, με διάχυτη τη δυστυχία και την απελπισία που προκαλούν αναταραχές και παραβατικότητα.
Ειδική αναφορά γίνεται στην άνοδο των εξωσυμβατικών πολιτικών δυνάμεων που σπεύδουν καλύψουν το κενό πολιτικό κέντρο της Ελλάδας.
Δεν λείπουν οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, με την εμπρηστική διαπίστωση «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται ,λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ Η μεγάλη ληστεία των ιδιοκτητών ακινήτων - Θέλουν να ζούμε στα "παγκάκια"01/29/2013 - 08:08
Σε πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου της ακίνητης περιουσίας φαίνεται ότι προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει νέους φόρους ύψους 2 δις ευρώ στους 5.000.000 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για τη μεγάλη ληστεία σε βάρος των ανθρώπων που έφτυσαν αίμα να αποκτήσουν ένα σπίτι, ενώ οι περισσότεροι το χρωστούν στις τράπεζες που είναι έτοιμες να τους το κατασχέσουν.  
    Εμπνευστής και της νέας αυτής επιδρομής στα εισοδήματα των Ελλήνων, που στόχο έχει να τους κάνει υποχείρια των δανειστών μέσω των τραπεζών, είναι ο υπάλληλος της τρόικας στην Αθήνα υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Δεν φαίνεται όμως ο κ. Στουρνάρας να δείχνει την ίδια σπουδή για τους επιχειρηματίες και εκατοντάδες άλλους έχοντες που έχουν τα σπίτια τους σε «off shore» εταιρείες, ούτε έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Αφού λοιπόν ψήφισαν το νόμο που καθιστούν την Ελλάδα ενέχυρο των δανειστών, επιτρέποντας τους τη δέσμευση ακόμη και της περιουσίας της Τράπεζας της Ελλάδας, παραδίδοντας τους την κυριαρχία της χώρας, αφού συντέλεσαν μία σύγχρονη «γενοκτονία» σε βάρος των Ελλήνων φορολογώντας τα παιδιά (σ.σ. είναι η ευαισθησία του κ. Σαμαρά για την οικογένεια), τώρα έρχονται να αποτελειώσουν το έργο που εδώ και τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει με τους απανωτούς φόρους στα ακίνητα.
Θέλουν τους Έλληνες να κοιμούνται να παγκάκια, γιατί απλά τους ενοχλήσει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης που έχουμε ως χώρα στην Ευρώπη. Θέλουν τους Έλληνες εξαρτώμενους από τις εταιρείες που θα εισβάλλουν στη χώρα για να αγοράσουν «τσάμπα» τα ακίνητα που θα έχουν κατάσχει οι τράπεζες από την αδυναμία των πολιτών να τα ξεχρεώσουν.
  
Στο στόχαστρο βάζουν και τα εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως και τα αγροτεμάχια, αλλά ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στο φόρο που θα επιβάλλει ανάλογα με την περίπτωση.

    Για το αφορολόγητο των ακινήτων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες παρουσία μελών της διακομματικής επιτροπής στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ. Για την επίτευξη του στόχου που επιβάλλει το μνημόνιο, δηλαδή να υπάρξουν έσοδα 2 δισ. ευρώ το 2013 και των 3 δισ. ευρώ από το 2014 θα πρέπει να μην υπάρξει κανένα αφορολόγητο. Αυτό σημαίνει ότι ακίνητη περιουσία θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ, από το πρώτο τετραγωνικό!
Υπάρχουν βέβαια ακόμη στο τραπέζι και οι εισηγήσεις για αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας 50.000 ευρώ ή αφορολόγητο 100.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι φορολογικοί συντελεστές να είναι υψηλότεροι προκειμένου να εξασφαλίσει το κράτος τα προβλεπόμενα έσοδα.
Για το λόγο αυτό έχουν υποβληθεί προτάσεις για την καθιέρωση 8-10 συντελεστών, οι οποίοι θα μπορεί να ξεκινούν από 0,05% αν το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 0,1% αν το αφορολόγητο είναι 100.000 ευρώ και να φθάνουν αναλόγως το 1% ή ακόμη και 2% για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 3 - 4 εκατ. ευρώ. Είτε δηλαδή καταργήσουν το αφορολόγητο, είτε είναι 50.000 ή 100.000 η ληστεία σε βάρος των πολιτών θεωρείται δεδομένη.
Τις οριστικές αποφάσεις θα τις λάβει η διακομματική επιτροπή την ερχόμενη Παρασκευή σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Αν όμως ούτε σε αυτή τη σύσκεψη δεν δοθεί λύση στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων τότε την τελική απόφαση θα λάβει ο  υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνάντηση που θα έχει με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ο νέος φόρος θα ξεκινήσει να εισπράττεται το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα εξοφλείται σε 5 μηνιαίες δόσεις. Τα ακίνητα που θα υπαχθούν στο νέο φόρο είναι μεταξύ άλλων τα διαμερίσματα, οι μονοκατοικίες, τα γραφεία, τα καταστήματα, οι αποθήκες, οι αγροί και τα βοσκοτόπια.
Καταπατώντας την περιουσία μας επιτυγχάνουν ευκολοτερα την αποκοπή μας από την ελληνική γη, συνεπώς, και την με μεγαλύτερη ευκολία μετανάστευση πολλών Ελλήνων, και την αντικατάστασή μας απο αλλοδαπούς.
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
Και αυτό θέλουν, διότι οι "κατακτητές" όταν έρθουν εδώ θέλουν να είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι, και να μην συναντήσουν καμία αντίσταση.Και η αντίσταση όπως ξέρουμε ξεκινάει πάντα από άρχοντες, όχι από ταπεινωμένες μάζες.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

29 Ιαν. 1827: Έλληνες κατά Οθωμανών στη μάχη της Καστέλας01/29/2013 - 15:57
Η μάχη της Καστέλας: Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στο λόφο της Καστέλας στον Πειραιά, που κατέληξε σε νίκη των ελληνικών όπλων. Η αυγή του 1827 βρήκε την Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα να φυλλορροεί. Ο Μεχμέτ Ρεσίτ Πασάς, γνωστότερος ως Κιουταχής, έχοντας καταλάβει την Αθήνα, πολιορκούσε στενά την Ακρόπολη, ενώ ο Καραϊσκάκης προσπαθούσε να σταθεροποιήσει τις ελληνικές θέσεις στη Βοιωτία. Μετά την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στο Καματερό (27 Ιανουαρίου 1827), ο Κιουταχής, που στρατοπέδευε στα Πατήσια, θέλησε να εκμεταλλευτεί την επίδρασή της στο ηθικό των πολιορκημένων της Ακρόπολης και την ίδια ημέρα τους απέστειλε επιστολή-τελεσίγραφο:
“27 Ιανουαρίου 1827. Στρατόπεδον Αθηνών
Προς τους αρχηγούς Ν. Κριεζώτην, Στάθην Κατσικογιάννην και λοιπούς εγκρίτους τους εις το φρούριον των Αθηνών αποκλεισμένους.
Είδατε και με τα ίδια σας ομμάτια εκείνο οπού έπραξα σήμερον πριν του γεύματος εναντίον των εις βοήθειάν σας ερχομένων και εις Καματερόν εστρατοπεδευμένων ομογενών σας, την μόνην δηλαδή ελπίδα της εδικής σας σωτηρίας. Επειδή ήργησα να τους κτυπήσω, ίσως εβάλατε τίποτε εις τον νουν σας. Αλλά δεν ήταν άλλη αιτία ειμή ότι κατεγινόμην εις την διάταξιν και των εναντίον των εις Δράκον-Πειραιά-όντων ομογενών σας διορισθέντων Στρατευμάτων μου. Ευθύς όμως οπού εκ τούτου ελευθερώθην, έγινεν εκείνο το περίφημον σημερινόν, ό εγώ δεν ημπορώ να σας το περιγράψω, παρά από το στόμα του παρόντος, αν σας ειπή την αλήθειαν, πληροφορείσθε. Βλέπετε λοιπόν όπου άλλην ελπίδα σωτηρίας σας δεν έχετε. Και σας λέγω ότι όλαι αυταί αι νίκαι οπού ο Θεός χαρίζει εις εμέ, προέρχονται από την φιλάνθρωπον σκοπόν μου, όπου εγώ επιθυμώ μόνον την ησυχίαν της Κοινότητας, και το καθήκον του καθενός. Διό και σας λέγω, αν θέλετε και σεις το εδικόν σας καλόν, αποφασίσατε να έβγετε αυτόθεν. Και όστις θέλει, ας σταθή εις την ημετέραν δούλευσιν. Όστις δε μη, έχει άδειαν να πηγαίνη, ως βούλεται, όπου θέλει. Δεν σας λέγω περισσότερον, παρά αν θέλετε, προτιμήσατε εκείνο οπού σας οφελεί. Εφ ώ και αύριον προσμένω απόκρισίν σας. Υγιαίνετε.
Οι πολιορκημένοι δεν απάντησαν στο τελεσίγραφο του Κιουταχή και αυτός  «ερεθισθείς εκ της περιφρονήσεως των υπερασπιστών της Ακροπόλεως», όπως αναφέρει ο Νικόλαος Σπηλιάδης στα «Απομνημονεύματά» του αποφάσισε να στραφεί με αποφασιστικό τρόπο πρώτα κατά του στρατοπέδου του σκωτσέζου φιλέλληνα Θωμά Γόρδονος (Thomas Gordon) στην Καστέλα για να διαφυλάξει τα από θαλάσσης νώτα του.
Πράγματι, στις 29 Ιανουαρίου 1827 ο Κιουταχής, με 1500 άνδρες, ιππικό και 6 κανόνια, κατηφόρισε από τα Πατήσια προς τον Πειραιά και την Καστέλα. Το ελληνικό στρατόπεδο, που είχε μαντέψει τα σχέδια του Κιουταχή, προετοιμάστηκε κατάλληλα. Ο Γόρδων είχε ανεβάσει από τα πλοία και άλλα κανόνια, τα οποία τοποθετήθηκαν αριστερά και στο κέντρο του λόφου.Τα πλευρά του προς τον Πειραιά ήταν ασθενέστερα, αλλά εκεί το κάλυπταν τα κανόνια των πλοίων. Την δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Μακρυγιάννης, την αριστερή ο Δημήτριος Καλλέργης και στο κέντρο ο Κορίνθιος οπλαρχηγός Ιωάννης Νοταράς. Όμως, η ήττα στο Καματερό είχε προκαλέσει πτώση του ηθικού και πολλοί από το ελληνικό στρατόπεδο «νέκρωσαν και φεύγαν δια νυκτός», όπως αναφέρει ο Σπηλιάδης. Για το σκοπό αυτό απομακρύνθηκαν τα πλοία, ώστε να μην υπάρχει ο πειρασμός της φυγής. Κατά τον Μακρυγιάννη και ο Γόρδων μαζί με άλλους αξιωματικούς λιποψύχησαν και ήταν έτοιμοι να φύγουν, αναγνωρίζει, όμως στη συνέχεια ότι «αν μας χαλούσαν οι Τούρκοι, ποδάρι δεν θα γλύτωνε από μάς».
Την επομένη, 30 Ιανουαρίου 1827, οι Τούρκοι όρμησαν ακάθεκτοι κατά των ελληνικών οχυρωματικών θέσεων. Επί πέντε ώρες εφορμούσαν κατά κύματα, αλλά οι επιθέσεις τους αποκρούσθηκαν με επιτυχία από τους αμυνόμενους και τελικά το ασκέρι του Κιουταχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει, υπό την πίεση των ανδρών του Μακρυγιάννη, οι οποίοι πέρασαν στην αντεπίθεση και του προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Πάνω από 300 ήταν οι Τούρκοι νεκροί και τραυματίες, ενώ οι απώλειες στο ελληνικό στρατόπεδο ανήλθαν σε 60 νεκρούς. Τις κρίσιμες ώρες της μάχης σημαντική βοήθεια προσέφερε το ατμοκίνητο πλοίο Καρτερία, με κυβερνήτη τον Άγγλο πλοίαρχο Φραγκίσκο Άστιγγα (Francis Hastings).
Ο Κιουταχής δεν πτοήθηκε από την ήττα του στην Καστέλα. Συνέχισε την πολιορκία της Ακρόπολης, την οποία τελικά κατέλαβε στις 25 Μαϊου 1827, θέτοντας τέλος στην Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η καταστροφική ήττα των Ελλήνων στη μάχη του Αναλάτου (24 Απριλίου) μία ημέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο.
[Πηγή sansimera.gr]
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr